هفته‌نامه سیاسی، علمی و فرهنگی حوزه‌های علمیه

دشمنان چیزی جز نابودی ایران نمی‌خواهند

آیت‌الله حسینی بوشهری در دیدار معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه

دشمنان چیزی جز نابودی ایران نمی‌خواهند

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به مذاکرات اخیر ایران و آمریکا گفت: ما برای اینکه اتمام حجتی نسبت به مردم‌مان داشته باشیم تا دشمن نتواند مردم را دچار تردید کند، راه مذاکره غیرمستقیم را انتخاب کردیم و این هم برای ملت ما مهم بود و هم برای دنیا و اگر سراغ مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا نمی‌رفتیم، مورد شماتت واقع می‌شدیم که اگر مذاکره کرده بودید، جنگی رخ نمی‌داد.

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری دیدار و گفت‌وگو کرد.
آیت‌الله حسینی بوشهری در این دیدار، ضمن ابراز خرسندی از عملکرد وزارت امورخارجه ابراز کرد: در جنگ ۱۲ روزه، میدان و دیپلماسی در کنار هم قرار گرفتند و مکمل یکدیگر بودند و بحمدالله با مدیریت خوب دستگاه دیپلماسی، اطلاع‌رسانی به افکار عمومی جهان، هم به ملت‌ها و هم به دولت‌ها، به‌خوبی انجام گرفت.
مسأله هستهای بهانه دشمنان برای نابودی ایران اسلامی است
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: ما امروز در مقابل دشمنانی قرار داریم که چیزی جز نابودی استقلال و هویت ما نمی‌خواهند و مقام معظم رهبری نیز فرمودند که این‌ها اساساً با اسلام و ایران مشکل دارند.
وی مسأله هسته‌ای را بهانه دشمنان برای نابودی ایران اسلامی عنوان کرد و افزود: بیش از ۴۶ سال است، ما را تهدید می‌کنند و حتی گاهی تعبیراتی مانند تحریم‌های فلج کننده را مطرح می‌کنند که اگر هر کشوری غیر از ایران بود، تاکنون با وجود این تحریم‌ها از بین رفته بود.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: باید به ملت‌مان به‌خاطر ایستادگی در مقابل جبهه کفر و به تدابیر حضرت امام(رض) و مقام معظم رهبری -مدظله‌العالی- و تمشیتی که مسئولان برای محقق ساختن این تدابیر از خود نشان داده‌اند، آفرین گفت.
مذاکرات اخیر ایران و آمریکا، اتمام حجتی برای مردم بود
وی با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا ابراز کرد: ما در این فضای اخیر برای اینکه اتمام حجتی نسبت به مردم‌مان داشته باشیم تا دشمن نتواند مردم را دچار تردید کند، راه مذاکره غیرمستقیم را انتخاب کردیم و این، هم برای ملت ما مهم بود و هم برای دنیا و اگر سراغ مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا نمی‌رفتیم، مورد شماتت واقع می‌شدیم که اگر مذاکره کرده بودید، جنگی رخ نمی‌داد.
هدف دشمنان، تسلیمکردن ملت ایران است
نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه دشمنان مقدمات این جنگ را از ماه‌ها قبل آماده کرده بودند، اظهار کرد: دشمنان به دنبال این بودند که به هدف‌شان یعنی تسلیم‌کردن ملت ایران برسند و احساس می‌کردند که برگ برنده با آن‌هاست؛ اما با وجود اینکه توانایی ما را در عرصه دفاعی می‌شناختند، دچار اشتباه محاسباتی شدند.
انتقاد از بیانیه اخیر جبهه اصلاحات
وی با انتقاد از بیانیه اخیر جبهه اصلاحات، بیان کرد: حضور و ایستادگی باشکوه مردم و تدبیر رهبری در جایگزینی سریع فرماندهان، از الطاف الهی بود. زمانی که کشور دچار جنگ بود، مردم از همه گرایش‌ها به صحنه آمدند و دشمن را متحیر کردند و من تعجب می‌کنم، از کسانی که این روزها بیانیه می‌دهند و قدر این نعمت بزرگ الهی را نمی‌دانند.
استاد حوزه علمیه قم، با بیان اینکه جنگ هنوز تمام نشده است، اضافه کرد: این حرکت از طرف برخی هم‌فکران خودشان هم محکوم شده است و لااقل از نظر زمان و موقعیت، این بیانیه را نپسندیده‌اند.
آیت‌الله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به در پیش‌بودن دور جدیدی از مذاکرات، اظهار کرد: مذاکره یک امر عقلائی است. از صدر اسلام که رسول گرامی اسلام(ص) مبعوث به رسالت شدند و با دشمنانی کینه‌توز مواجه بودند، مذاکره می‌کردند و عمدتاً نظر پیغمبر(ص) این بود که فرصتی به دست بیاورند تا بتواند در جایی دیگر کار بزرگتری انجام دهند.
وی ادامه داد: در جریان صلح حدیبیه آیه «إِنَّا فَتَحْنَا لَكَ فَتْحًا مُبِينًا» نازل شد و این صلح، باعث روی‌آوردن جریان بزرگی از مردم به اسلام گردید.
امام جمعه قم اضافه کرد: امیرالمؤمنین(ع) در تعبیری که به مالک اشتر دارند، می‌فرمایند: «وَلاَ تَدْفَعَنَّ صُلْحاً دَعَاکَ إِلَيْهِ عَدُوُّکَ وَلِلَّهِ فِيهِ رِضًى»؛ یعنی اگر دشمن دست صلح دراز کرد، رد نکن، منتها این صلح باید صلحی باشد که رضایت خدا در آن قرار دارد؛ به‌عبارت دیگر صِرف صلح به‌عنوان صلح، موضوعیتی ندارد؛ بلکه باید رضایت خدا در آن باشد؛ یعنی آنجایی که پای ارزش‌ها در میان باشد و صلح نابودی ارزش‌ها را در پی داشته باشد، دیگر جای صلح نیست.
در مذاکره هر دو طرف باید دستاوردهایی داشته باشند
وی با بیان اینکه کسانی امروز بر ایالات متحده حاکم‌اند که نگاه ویژه و خاصی نسبت به مذاکره با ایران دارند، گفت: اگر کسی مذاکره را جایگزینی برای جنگ قرار دهد و بخواهد، صرفاً اهداف خود را به‌واسطه مذاکره به دست بیاورد، این‌چنین مذاکره‌ای ارزش و اعتبار نخواهد داشت. در مذاکره هر دو طرف باید دستاوردهایی داشته باشند؛ نه اینکه یک طرف بخواهد سلطه‌اش را بر دیگری دیکته کند و از موضع استکبار اقدام نماید.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز کرد: از نظر بین‌المللی نفس مذاکره این نگاه را القا می‌کند که ما به دنبال آرامش در منطقه هستیم و اگر طرف مقابل هم به دنبال این باشد، طبیعتاً به نتیجه مطلوبی خواهیم رسیم.
وی با اشاره به مشکلات ایجادشده برای کشور به‌خاطر عدم توجه لازم به متن توافق برجام، اظهار کرد: امیرالمؤمنین(ع) در نهج‌البلاغه می‌فرمایند: اگر به توافقی با دشمن می‌رسید، باید متن توافق‌تان خالی از ابهام بوده و آن‌چنان شفاف باشد که جایی برای تفسیرهای گوناگون نباشد.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به مکانیسم ماشه افزود: اگر احیاناً توجه بیشتری انجام شده و پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته بود، اکنون اروپایی‌ها که خودشان قدمی برای حفظ برجام برنداشتند، در صدد اعمال مکانیسم ماشه نبودند.

  اولویتدهی به همسایگان، از محورهای اساسی سیاست خارجی ایران
​​​​​​​
شایان ذکر است در ابتدای این دیدار، کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، برقراری سیاست خارجی فعال، استفاده حداکثری از فرصت‌ها و مقابله با تهدیدها را در صدر دستورکار وزارت خارجه دانست.
وی اظهار کرد: اولویت‌دهی به همسایگان یکی از محورهای اساسی سیاست خارجی ماست و روابط ما با همسایگان بحمدالله بیش از هر زمان دیگری تقویت شده است.
غریب‌آبادی با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه افزود: جنگ تجاوزکارانه اخیر ما را بیشتر به همسایگان نزدیک کرد؛ چون آن‌ها به این نتیجه رسیدند که تهدید اصلی منطقه، رژیم صهیونیستی است و ایران همیشه دوست و متحد خوبی برای آن‌ها بوده است.
حقوق ایران باید به رسمیت شناخته شود
معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، با اشاره به دستورالعمل وزارت امور خارجه در مذاکره با طرف آمریکایی خاطرنشان کرد: در مذاکراتی که چند دور با آمریکایی‌ها داشتیم، دستور کار وزارت خارجه این بود که حق ایران باید به رسمیت شناخته شود، تحریم‌ها رفع شود و مذاکرات صرفاً محدود به مسئله هسته‌ای باشد و در مقابل اگر این‌ها محقق شد، ایران هم اقداماتی را در حوزه هسته‌ای انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: اعتقاد ما این است که پاسخ قوی به رژیم صهیونیستی دادیم و ایران از این جنگ سربلند و پیروز بیرون آمد و ما همچنان در حوزه دیپلماسی بر اعمال حقوق‌مان پایبند هستیم و تغییری در مواضع ایران حاصل نشده است.
غریب‌آبادی با اشاره به میلاد پیامبر اکرم(ص) بیان کرد: به ابتکار جمهوری اسلامی ایران، امسال با توجه به اینکه هزار پانصدمین سالگرد میلاد حضرت رسول(ص) است، قطعنامه‌ای را در سازمان همکاری‌های اسلامی به ثبت رساندیم تا همه کشورهای اسلامی، برنامه‌هایی را به‌صورت ویژه در مکان‌های مختلف از جمله سازمان ملل، یونسکو و ژنو برگزار کنند.

ارسال دیدگاه