هفته‌نامه سیاسی، علمی و فرهنگی حوزه‌های علمیه

۴۰۰ تشکل طلبگی از ۱۳۰ ملّیت در المصطفی فعالیت دارند

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی

۴۰۰ تشکل طلبگی از ۱۳۰ ملّیت در المصطفی فعالیت دارند

حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعة المصطفی العالمیه، ۱۳ مهر در نشست مشترک با رئیس دانشگاه طلوع مهر قم، با تشکر از میزبانی دانشگاه طلوع مهر از این جلسه هم‌اندیشی، افزود: زمینه‌های همکاری بسیار خوبی میان جامعة المصطفی و دانشگاه طلوع مهر وجود دارد که امیدواریم، با امضای تفاهم‌نامه همکاری، بتوانیم گام‌های بسیاری خوبی را برداریم.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی ادامه داد: در جامعة المصطفی، حدود ۴۰۰ تشکل ملیتی مختلف طلاب فعالیت دارند که جمعیت قابل توجهی از فراگیران بین‌المللی را پوشش می‌دهد که فعالیت‌های متنوعی را در ایران و کشورهای خود به انجام می‌رسانند.
عضو خبرگان رهبری در ادامه، به معرفی معاونت‌های آموزشی و پژوهشی المصطفی(ص) پرداخت و افزود: فعالیت‌های علمی المصطفی، در قالب شش مجتمع اصلی تقسیم‌بندی شده است؛ مجتمع‌های قرآن و حدیث، تاریخ و سیره، فقه و اصول، حکمت و ادیان، علوم انسانی اسلامی و زبان، ادبیات و فرهنگ‌شناسی، ستون اصلی فعالیت‌های علمی المصطفی به‌شمار می‌آیند.
وی با اشاره به همکاری‌های علمی میان جامعة المصطفی و صدها دانشگاه داخل و خارج از کشور، به روند شکل‌گیری جامعة المصطفی همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: پس از انقلاب اسلامی در سراسر جهان علاقه بی‌سابقه‌ای برای تحصیل علوم دینی در قم به وجود آمد که قابل مقایسه با پیش از آن نبود. گام نخست این مجموعه، به فرمایش امام خمینی(قد) از سال ۱۳۵۸ نهاده شد که از سال ۱۳۸۶ با نام جامعة المصطفی العالمیه به‌شکل گسترده‌تر به فعالیت علمی خود ادامه می‌دهد.
حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، با اشاره به تحصیل ده‌ها هزار دانش‌پژوه از حدود ۱۳۰ ملیت مختلف در جامعة المصطفی، ابراز کرد: جامعة المصطفی عضویت اتحادیه‌های معتبر دانشگاهی جهان را در اختیار دارد که فرصت خوبی را برای گسترش همکاری‌های علمی و دانشگاهی برای این مرکز فراهم نموده است.
وی یکی از ویژگی‌های جامعة المصطفی را ایجاد فرصت آموزشی برای تحصیل پیروان مذاهب مختلف اسلامی خواند و اذعان کرد: پذیرش فراگیران از مذاهب مختلف اسلامی و سایر ادیان، از افتخارات و مزیت‌های المصطفی به‌عنوان یک مرکز علمی اسلامی به‌شمار می‌آید که نمونه آن در جهان اسلام کمتر دیده می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، با اشاره به ارائه بیش از ۲۰۰ رشته، گرایش و مقطع در سه حوزه اصلی علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگ‌شناسی، توضیحاتی را درباره هرکدام از این شاخه‌ها ارائه نمود و افزود: رشته‌های المصطفی به دو شکل سطوح حوزوی و مقاطع دانشگاهی ارائه می‌شود؛ همچنین بخش دانشگاه مجازی المصطفی و نیز مؤسسه آموزش‌های کوتاه‌مدت و فرصت‌های مطالعاتی، از دیگر خدمات آموزشی المصطفی به‌شمار می‌آید.
وی یکی از مهم‌ترین خدمات و دستاوردهای جامعة المصطفی را توسعه زبان فارسی در سطح بین‌المللی خواند و تصریح کرد: امروز بسیاری از دانش‌آموختگان المصطفی در سراسر جهان، با تسلط به زبان فارسی آماده همکاری با بخش‌های مختلف کشور هستند که سرمایه ارزشمندی برای کشور به‌شمار می‌آید.
رئیس جامعة المصطفی، با ابراز خرسندی از امضای تفاهم‌نامه همکاری میان جامعة المصطفی و دانشگاه طلوع مهر، اظهار کرد: المصطفی آماده همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی کشور در ابعاد بین‌المللی است و آماده است، تا تجربیات ارزشمند خود را در اختیار سایر مراکز علمی قرار دهد.
در ابتدای جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین علی بنایی، رئیس دانشگاه طلوع مهر نیز، با تأکید بر اهمیت موضوع آموزش همراه با صیانت از موازین اخلاقی در این دانشگاه، اظهار کرد: دانشگاه طلوع مهر، به موضوع آموزش توجه شایانی دارد و در عین حال تلاش می‌کند، فضایی همراه با آرامش را برای فراگیران خود فراهم آورد.
در پایان تفاهم‌نامه همکاری میان جامعة المصطفی العالمیه و دانشگاه طلوع مهر و نیز مجتمع آموزش‌عالی قرآن و حدیث جامعة المصطفی و انجمن علمی قرآن و تحول علوم ایران، توسط رؤسای این مراکز به‌امضا رسید.

ارسال دیدگاه