هفته‌نامه سیاسی، علمی و فرهنگی حوزه‌های علمیه

شماره خبر : 4862
منتشر شده در مورخ : ۲۹ خرداد ۱۴۰۴
ساعت : 14:56
طلبه شهید محمدهادی ذوالفقاری

رواق شهیدان - شماره 842

طلبه شهید محمدهادی ذوالفقاری

۱۳ بهمن سال ۱۳۶۷ همزمان با تولد امام هادی(ع) در محله دولاب تهران، پسری به دنیا آمد که نام او را محمدهادی گذاشتند. دلیل این نام‌گذاری همزمان‌شدن تولد هادی با تولد امام هادی(ع) بود.

از همان کودکی خادم مسجد محل بود. دوران دبستان را در مدرسه شهید سعیدی گذراند و وارد شغل مصالح‌فروشی شد. راهنمایی را در مدرسه توپچی درس می‌خواند و در کنار درس، به فوتبال و ورزش‌های رزمی هم علاقه بسیاری داشت. در دوران دبیرستان، زمزمه ترک تحصیل را در زبان جاری کرد و پس از مدتی به‌واسطه دوستان ناباب، درس را رها کرد و به خدمت سربازی رفت. بعد از خدمت، چندین شغل و کسب و کار را تجربه کرد و در نهایت در فلافل‌فروشی مشغول به کار شد و کتاب «پسرک فلافل‌فروش» هم به‌همین علت نام‌گذاری شد.
  تحصیلات:  پس از مدتی به دروس حوزوی و طلبگی علاقه‌مند شد و راهی حوزه شد. چند سالی که گذشت، زمزمه رفتن به حوزه علمیه نجف را در گوش دوستان و آشنایان می‌خواند تا اینکه راهی شهر امیرالمؤمنین(ع)، نجف شد. در نجف برای نیازمندان و فقرا کار لوله‌کشی رایگان انجام می‌داد. یکی از دوستانش به هادی گفت: چرا لوله کشی را رایگان انجام می‌دهی؟ هادی گفت: من هر موقع پول بخواهم، خداوند برایم می‌فرستد. یکبار نیاز مبرم به پول داشتم و هیچ پولی نداشتم. به حرم آقا امیرالمؤمنین(ع) رفتم و آنجا به راز و نیاز پرداختم. یک لحظه یکی از پشت سر مرا صدا کرد و گفت: این پاکت برای شماست. وقتی به خانه آمدم، دیدم مقدار زیادی پول نقد داخل پاکت قرار دارد.
  فیلمبرداری شهید ذوالفقاری در حشدالشعبی: هادی با آغاز تحولات و حضور داعش در عراق به حشدالشعبی عراق پیوست و به‌عنوان فیلمبردار در جبهه‌های حق علیه باطل و تکفیر حضور داشت. همرزمانش می‌گفتند: هادی از همان اول می‌گفت: به من اسلحه بدهید می‌خواهم به خط بروم. نمی‌دانم از کجا اسلحه پیدا کرد و خودش را به خط رساند. آنجا هم دست‌بردار نبود و وسط تیر و گلوله مشغول عکاسی و فیلمبرداری بود.
  شهادت:  شهید ذوالفقاری سه مرتبه برای مبارزه با داعش به منطقه سامراء رفت. او با نیروهای حشدالشعبی در زمینه‌های گوناگون همکاری نزدیکی داشت. سرانجام این شهید در روز ۲۶ بهمن‌ماه سال 1393 خورشیدی در حومه‌ شهر سامرا بر اثر عملیات انتحاری بین سربازان عراقی به شهادت رسید.
پس از شهادت تا مدت‌ها پیکر این شهید مفقود بود و جز لاشه‌ دوربین عکاسی او چیز دیگری به‌ جا نمانده بود. در نهایت پس از مدتی، پیکر این شهید شناسایی و پس از تشییع در سامرا، کاظمین، کربلا و بین‌الحرمین، در نهایت به نجف اشرف منتقل شد و پس از تشییع در حرم امام علی(ع) در قبرستان وادی‌الاسلام طبق وصیت خود او به خاک سپرده شد.
  ماجرای محل دفن او : پدر شهید ذوالفقاری می‌گوید: هادی در نجف اشرف با یک خانواده صحبت کرده بود و قسمتی از مقبره خانوادگی‌شان را برای خودش گرفته بود. یک روز محمدهادی همراه فرزند این خانواده برای زیارت مزار پدرش به وادی‌السلام می‌رود و با دیدن آن مقبره خانوادگی، به دوستش می‌گوید که خوش به سعادت‌تان، چقدر مقبره خانوادگی‌تان به حرم امیرالمؤمنین(ع) نزدیک است. اگر من شهید شوم، اجازه می‌دهید من را اینجا دفن کنند؟ بالأخره دوستش با اصرار بسیار، خانواده را راضی می‌کند که هادی پس از شهادت آنجا دفن شود. اکنون مزار شهید هادی ذوالفقاری در وادی‌السلام و در کنار حرم مولا امیرالمؤمنین(ع) قرار دارد.

 

ارسال دیدگاه