هفته‌نامه سیاسی، علمی و فرهنگی حوزه‌های علمیه

نمایشگاه «روایت تحول» رسانه ملی در معرض دید نمایندگان حوزه علمیه

نمایشگاه «روایت تحول» رسانه ملی در معرض دید نمایندگان حوزه علمیه

مسئولان و مدیران مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور در جریان بازدید از نمایشگاه «روایت تحول» رسانه ملی با دستاوردها و اقدامات سازمان صداوسیما در پنج سال گذشته آشنا شدند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجج‌اسلام والمسلمین مهدی رجائی‌نیا مسئول مرکز ارتباطات حوزه‌های علمیه و نظام، رضا رستمی مسئول مرکز رسانه و فضای مجای حوزه‌های علمیه و محمد حاج‌ابوالقاسم ‌دولابی دستیار ویژه و مشاور مدیر حوزه‌های علمیه، به‌همراه جمعی از مدیران مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور از نمایشگاه «روایت تحول» رسانه ملی بازدید کردند و با دستاوردها و اقدامات سازمان صداوسیما در طول پنج سال گذشته آشنا شدند.

 ساختمان شیشهای و مجاهدتی که متوقف نشد
مسئولان و مدیران حوزوی در بدو ورود به سازمان صدا و سیما، ضمن حضور در ساختمان شیشه‌ای رسانه ملی که هم در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و هم در جنگ رمضان مورد اصابت دشمن صهیونیستی- آمریکایی قرار گرفته بود، آثار و بقایای برجامانده از این حملات را از نزدیک مشاهده کردند.
حضور در «ساترا»
هیئت حوزوی در ادامه این برنامه که از سوی مرکز ارتباطات حوزه‌های علمیه و نظام برنامه‌ریزی و هماهنگ شده بود، با حضور در سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی «ساترا» ضمن آشنایی با برنامه‌ها و فعالیت‌های کلان این سازمان، در نشستی با مسئولان ساترا، به بررسی راه‌های تقویت تعامل و همکاری‌ها پرداختند.
پیشنهادهایی برای تأثیرگذاری بیشتر رسانه ملی
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین رجائی‌نیا، مسئول مرکز ارتباطات حوزه‌های علمیه و نظام در حاشیه بازدید از نمایشگاه «روایت تحول» رسانه ملی، با اشاره به شرایط صدا و سیما در سال‌های اخیر اظهار کرد: صداوسیما در یکی دو دهه اخیر با رقبای بسیار جدی مواجه شده و همین مسئله باعث شده، جذب و حفظ مخاطب و عملکرد درست برای این رسانه نسبت به گذشته دشوارتر شود.
مسئول مرکز ارتباطات حوزه‌های علمیه و نظام افزود: رسانه ملی در شرایطی قرار دارد که هم باید مخاطب جذب کند، هم بتواند او را حفظ کند و هم عملکرد درستی داشته باشد. با این‌حال، در دوره تحول شاهد بودیم که صداوسیما در همین شرایط سخت، توانسته مخاطبان خود را افزایش دهد.
وی ادامه داد: امروز شبکه‌های ملی و استانی متعددی داریم که هرکدام مخاطب خاص خودشان را دارند. این موضوع نشان می‌دهد، زحماتی که مدیران محترم در حوزه تحول کشیده‌اند، ثمربخش بوده و نتیجه آن افزایش مخاطب شده است.
مسئول مرکز ارتباطات حوزه‌های علمیه و نظام، برگزاری نمایشگاه «روایت تحول» را تجربه‌ای جالب دانست و اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاه جالب بود و از آن استفاده کردم. در جریان این بازدید چند پیشنهاد نیز به مسئولان مطرح کردم.
لزوم تقویت ارتباط با بدنه جوان به‌ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان
وی یکی از این پیشنهادها را تقویت ارتباط بدنه جوان به‌ویژه دانش‌آموزان و دانشجویان با صداوسیما عنوان کرد و گفت: می‌توان برنامه‌های بازدید و اردوهایی برای دانش‌آموزان در نظر گرفت تا جوانان و نوجوانان به‌ویژه دانش‌آموزان دبیرستانی از سازمان صداوسیما و مراکز استانی بازدید کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین رجائی‌نیا افزود: یکی از برنامه‌های مهم صداوسیما باید برگزاری چنین رویدادهایی و حضور دانش‌آموزان و دانشجویان باشد؛ به‌ویژه ساختمان شیشه‌ای رسانه ملی که در حملات اخیر دشمنان مورد اصابت قرار گرفته است. ما این اتفاقات را در اخبار دیده‌ایم؛ اما مشاهده فیزیکی آثار حمله از نزدیک و توضیحاتی که درباره آن ارائه می‌شود، بسیار اثربخش است.
پیشنهاد برپایی نمایشگاههای «روایت پیشرفت»
مسئول مرکز ارتباطات حوزه‌های علمیه و نظام برگزاری نمایشگاه‌های «روایت پیشرفت» را پیشنهاد دوم خود عنوان کرد و گفت: در کنار این بازدیدها باید نمایشگاه‌های روایت پیشرفت نیز متناسب با مخاطبانی که در آن‌ها حضور پیدا می‌کنند، برگزار شود؛ مخاطبی که برای دیدن تحول می‌آید، باید تحول را ببیند و دانش‌آموزی که وارد نمایشگاه می‌شود، باید پیشرفت کشور و تلاش‌هایی را که در کشور انجام می‌شود، مشاهده کند.
استفاده از تولیدات شبکههای ملی و استانی
برای اهداف آموزشی
حجت‌الاسلام والمسلمین رجائی‌نیا استفاده از مجموعه تولیدات شبکه‌های ملی و استانی برای اهداف آموزشی را پیشنهاد سوم خود دانست و اظهار کرد: از مجموعه تولیدات خیلی خوبی که در استان‌ها و شبکه‌های ملی صورت می‌گیرد، باید تیم‌هایی باشند که بتوانند این تولیدات را به‌عنوان تکنولوژی آموزشی بازتولید کنند و در مدارس ارائه دهند.
مسئول مرکز ارتباطات حوزه‌های علمیه و نظام تصریح کرد: با این کار دانش‌آموزان می‌توانند با بحث پیشرفت در کشور آشنایی بیشتری پیدا کنند. واقعاً ما به‌لحاظ رسانه‌ای در انعکاس نیمه‌پر لیوان کوتاهی کرده‌ایم.
ضرورت توجه بیشتر به دستاوردهای کشور
حجت‌الاسلام والمسلمین رجائی‌نیا، با تأکید بر ضرورت توجه بیشتر به دستاوردهای کشور گفت: پیروزی‌هایی که در جنگ تحمیلی داشتیم، تاب‌آوری مردم، پیشرفت‌های هسته‌ای و پزشکی، جاده‌سازی و همه زیرساخت‌هایی که در ایران انجام شده، باید برای مردم بازگو شود. خداوند متعال نیز به پیامبر(ص) می‌فرماید که نعمت را ذکر کند و نعمت‌هایی را که خداوند به انسان داده، یادآوری کند. ما باید این پیشرفت‌ها را برای مردم تبیین کنیم. در برنامه تحولی صداوسیما نیز باید بخش «روایت پیشرفت» را مقداری برجسته‌تر کنیم.
همراه کردن مخاطب عام با ادبیات تحول
وی در ادامه درباره میزان موفقیت رسانه ملی در همراه‌کردن مخاطب عام با ادبیات تحول اظهار کرد: مخاطب عام شاید نداند که فلان اتفاق، تحول است؛ اما خودبه‌خود تفاوت را احساس می‌کند؛ برای مثال، وقتی اتفاقی رخ می‌دهد و مردم به شبکه خبر مراجعه می‌کنند، همین مراجعه نشان می‌دهد، یک اتفاق و تحول رخ داده است؛ چراکه صداوسیما روایت اول را در اولویت خود قرار داده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین رجائی‌نیا ادامه داد: ممکن است مخاطب این موضوع را در قالب تحول تلقی نکند؛ اما به‌صورت خودکار سطح مخاطب بالا می‌رود و این تغییر را احساس می‌کند. برای مثال، برنامه «به‌وقت ایران» که شبکه خبر پخش می‌کند، مخاطب زیادی پیدا کرده است. به نظر من تحول وجود دارد و اثربخش هم هست و نتیجه آن، در همان نگاه مردم به صداوسیما ظاهر می‌شود.
چشمانداز رویکرد تحولی رسانه ملی در سالهای آینده
مسئول مرکز ارتباطات حوزه‌های علمیه و نظام در ادامه، درباره چشم‌انداز رویکرد تحولی رسانه ملی در سال‌های آینده گفت: به نظرم باید همین خطی که شروع شده، ادامه پیدا کند؛ به‌ویژه بحث توانمندسازی نیروی انسانی بسیار ارزشمند است و استفاده از تجربیات دنیا نیز اهمیت زیادی دارد. از همه مهم‌تر، بحث روایت پیشرفت ایران و امیدآفرینی در جامعه و سوق‌دادن مردم به فرهنگ کار، تلاش و نوآوری باید واقعاً محوریت مهمی در برنامه‌های صداوسیما پیدا کند.

  مجاهدان صداوسیما ایستادند تا آنتن حتی برای لحظاتی قطع نشود
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین رضا رستمی مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه هم در حاشیه بازدید از نمایشگاه «روایت تحول»، درباره رویکرد تحولی رسانه ملی طی پنج سال گذشته و میزان تحقق شعار هویت‌محوری و عدالت‌گستری اظهار کرد: در این نمایشگاه شاهد رویکرد جدید مجموعه صداوسیما و اقدامات تحولی آن به‌ویژه در استفاده از ابزارهای نوین برای کاهش هزینه‌ها بودیم.
مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه، با اشاره به عملکرد رسانه ملی در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و جنگ تحمیلی رمضان، گفت: واکنش مجموعه خدوم و مجاهد صداوسیما در این عرصه، بسیار ستودنی بود. آنجا شاهد بودیم که دشمن به مجموعه رسانه‌ای کشور حمله کرد؛ حمله‌ای که خلاف همه قوانین جهانی بود؛ اما مجاهدان صداوسیما ایستادگی کردند تا حتی برای لحظاتی هم آنتن قطع نشود.
سه رویکرد تحولی رسانه ملی
حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی درباره چشم‌انداز رویکرد تحولی رسانه ملی در سال‌های آینده نیز اظهار کرد: همان‌طور که دکتر جبلی در جلسات مختلف بیان کرده‌، رویکرد تحول چند بخش دارد؛ یکی از این بخش‌ها، حوزه فناوری، بخش دیگر، تعامل با مردم و بخش دیگر، توجه به نقاط مختلف کشور و گسترش عدالت رسانه‌ای است.
کارِ ویژه رسانه ملی در عرصه عدالت رسانهای
وی افزود: الحمدلله در عرصه عدالت رسانه‌ای کارهای بسیار خوبی انجام شده است. طی سال‌های گذشته توجه ویژه‌ای به گسترش تولیدات رسانه‌ای در استان‌ها و معرفی بهتر فرهنگ و آداب‌ورسوم آن‌ها، در کنار توجه به ظرفیت‌های اقتصادی استان‌ها، صورت گرفته است.
مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه تأکید کرد: رسانه ملی در عرصه عدالت رسانه‌ای کار ویژه‌ای انجام داده و این مسیر می‌تواند در سال‌های آینده نیز ادامه پیدا کند.
مدیر مسئول خبرگزاری حوزه، یکی دیگر از محورهای تحول را حوزه فناوری دانست و گفت: بخشی از اقدامات فناورانه، ادامه کارهایی است که عزیزان ما در دوره‌های قبلی آغاز کرده بودند؛ برای مثال افزایش کیفیت ضبط و پخش در شبکه‌های مختلف، کار بسیار بزرگی بود که همچنان ادامه دارد؛ حتی در شرایط جنگی نیز بخش زیادی از این اقدامات تداوم یافته و این موضوع، نشان‌دهنده ظرفیت و توان مجموعه رسانه ملی است.
مقابله با روایتهای آسیبرسان دشمن
حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی در ادامه، با اشاره به اهمیت مقابله با روایت‌های آسیب‌رسان دشمن، اظهار کرد: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم، مواجهه به‌هنگام با ضد روایت است؛ یعنی مقابله با روایت‌های آسیب‌رسانی که از سوی دشمن ارائه می‌شود و در برنامه‌های مختلف صداوسیما شاهد هستیم که این اتفاق در حال انجام است.
توسعه تولیدات رادیویی
وی با اشاره به نقش رادیو در این زمینه گفت: بخش صدا، بخشی حیاتی و پایه‌ای است. ما در دوره‌ای شاهد افول در عرصه صدا بودیم؛ اما امروز شاهد هستم که درزمینه تولید مستندها و مجله‌های رادیویی اقدامات خوبی در حال انجام است. تولید مجله‌های رادیویی به‌مراتب دشوارتر از مجله‌های تصویری است؛ اما امروز شاهد هستیم که این تولیدات انجام می‌شود و در کانال‌های مختلف رادیویی به روی آنتن می‌رود.
 
 
 

ارسال دیدگاه