هفته‌نامه سیاسی، علمی و فرهنگی حوزه‌های علمیه

نشاط حقیقی در سامان اقتصاد مردم است

آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی

نشاط حقیقی در سامان اقتصاد مردم است

حضرت آیت‌الله جوادی آملی در دیدار شهردار قم، تأکید کردند: اگر مردم را با فیلم و نمایش بخندانیم، این نشاط کاذب است؛ نشاط واقعی آن است که اقتصاد مردم سامان یابد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله‌ جوادی آملی، در دیدار دکتر عظیمی شهردار و  جمعی از معاونان و مدیران شهرداری قم، با تأکید بر ضرورت گسترش خدمات شهری در مناطق مختلف استان قم، بیان کردند: قم گرچه از نظر فرهنگی استانی غنی است؛ اما از نظر طبیعی و منابع طبیعی، استانی محروم به‌شمار می‌آید. با این حال در شرق و غرب قم، روستاها و مناطق پربرکتی وجود دارد که شهرداری باید نسبت به توسعه و ارائه خدمات در آن مناطق نیز اهتمام ورزد. اگر شرح صدر وجود داشته باشد، می‌توان از این ظرفیت‌های طبیعی و ییلاقی، برای خدمت به شهر و شهروندان بهره گرفت؛ این مناطق هم می‌توانند به شهر خدمت بدهند و هم از شهر خدمت بگیرند.
معظم‌له با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی منطقه کهک اظهار کردند: خانه تاریخی صدرالمتألهین در منطقه کهک ظرفیتی ارزشمند است که می‌توان آن را به موزه و کتابخانه‌ای علمی تبدیل کرد. این کار در توان شهرداری قم است و شایسته است، از چنین فرصت‌هایی برای توسعه فرهنگی شهر استفاده شود.
ایشان همچنین با اشاره به لزوم توجه به محیط زیست و فضای سبز، افزودند: شما همه اطراف قم را محله خود بدانید و برای شهرها و روستاهای اطراف نیز برنامه‌ریزی کنید. ایجاد فضای سبز و توجه به منابع طبیعی، به‌ویژه در مناطق اطراف، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه نشاط حقیقی در اقتصاد مردم است، افزودند: اگر مردم را با فیلم و نمایش بخندانیم، این نشاط کاذب است؛ نشاط واقعی آن است که اقتصاد مردم سامان یابد.
حضرت آیت‌الله‌ جوادی آملی در ادامه، با اشاره به سخن امیرالمؤمنین علی(ع) که فرمودند: «الناس کلّهم أحرار»، اظهار کردند: چهارده قرن پیش مولا علی(ع) فریاد زد که مردم آزادند، تا زمانی که به حریم دیگران تجاوز نکنند. ما باید قدر این فرهنگ غنی را بدانیم. انسانیت و آزادی آن است که جامعه‌ای بسازیم که در آن کسی محتاج نباشد.
معظم‌له گفتند: خیلی بدیهی است که در کشور نباید اختلاس و حقوق‌های نجومی باشد. کشوری با منابع فراوان نفت، گاز و ثروت‌های طبیعی، نباید دست نیاز به سوی دیگران دراز کند. اداره کشور با رویکرد کمیته امدادی درست نیست و باید با همت و تلاش، فقر را ریشه‌کن کنیم؛ نه اینکه تنها به فقیران کمک کنیم.

  بسط شرقی حرم مطهر حضرت معصومه(س) با سرعت در حال اجراست
همچنین، دکتر فرامرز عظیمی، شهردار کلانشهر قم هم، در این دیدار با تأکید بر رویکرد اول در مدیریت شهری، اظهار کرد: مبنای خدمت‌رسانی در شهرداری قم توجه به نیازها، مطالبات و دغدغه‌های مردم است و این اصل باید در تمامی بخش‌های مدیریت شهری نهادینه شود.
شهردار قم، با اشاره به جایگاه تاریخی و فرهنگی این شهر مدیریت شهری قم، باید در تراز ایران اسلامی و حتی جهان اسلام شکل گیرد. قم ظرفیتی بی‌بدیل برای ارتباطات بین‌المللی دارد؛ اما از نظر زیرساخت‌ها با چالش‌های جدی مواجه است که شهرداری در تلاش است، سهم خود را در رفع این مشکلات ایفا کند.
عظیمی در ادامه با اشاره به وضعیت متروی قم توضیح داد: فاز نخست این پروژه آماده بهره‌برداری است و تنها منتظر ورود واگن‌ها از طریق شرکت ایرانی و شرکت طرف قرارداد چینی هستیم تا بهره‌برداری رسمی انجام شود.
وی با تأکید بر اهمیت خط دوم مترو در کاهش گره‌های ترافیکی شهر اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده، دو دستگاه حفار برای آغاز عملیات خط دوم وارد قم شده و دستگاه سوم نیز، طی هفته‌های آینده به شهر منتقل خواهد شد تا روند حفاری‌ها تسریع شود.
شهردار کلانشهر قم، همچنین از پیشرفت چشمگیر طرح بسط شرقی حرم مطهر حضرت معصومه(س) خبر داد و گفت: این پروژه از مهم‌ترین اولویت‌های عمرانی شهر است و با تلاش مستمر مجموعه شهرداری، امیدواریم در دوره فعلی مدیریت شهری به سرانجام برسد.
عظیمی با بیان اینکه، تمامی 700 تن پسماند به‌صورت علمی بازیافت می‌شوند، ادامه داد: با خرید دستگاه‌های اتوماتیک تفکیک و پردازش زباله در ماه‌های اخیر، توانسته‌ایم چرخه بازیافت را به‌طور کامل در مدیریت شهری فعال کنیم. طی شش ماه نخست سال جاری، حدود چهار هزار تُن کود کمپوست از زباله‌های شهری تولید شده است.
شهردار کلانشهر قم با تأکید بر اینکه قم باید الگویی برای مدیریت شهری پاک، پایدار و محیط‌زیست‌محور باشد، افزود: هدف ما این است که در کنار خدمت‌رسانی، شهری سالم، زیبا و قابل زیست برای مردم فراهم کنیم.
وی در ادامه به اقدامات فرهنگی شهرداری قم اشاره کرد و گفت: اساس و بنیان همه امور در این شهر فرهنگی، اقدام فرهنگی است. مدیریت شهری باید در کنار فعالیت‌های عمرانی، به ارتقای فرهنگی، هویت شهری و نشاط اجتماعی مردم توجه ویژه داشته باشد.
عظیمی افزود: در ماه‌های اخیر با تقویت برنامه‌های فرهنگی، سعی کرده‌ایم، شهر را در ایام مختلف سال پویا و واکنش‌دار نگه داریم تا قم چهره‌ای زنده و فعال از خود در مناسبت‌های ملی و مذهبی نشان دهد.
وی با اشاره به توجه شهرداری به محلات و اقوام مختلف شهری، تصریح کرد: با تأکید ریاست محترم جمهوری، برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی را به محلات منتقل کرده‌ایم تا شهر براساس ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی هر منطقه مدیریت شود. استفاده از ظرفیت اقوام در امور محلی یکی از محورهای اصلی برنامه‌های ماست. ما به دنبال شهری هستیم که مردم در اداره آن نقش واقعی داشته باشند.

ارسال دیدگاه