آیت الله اعرافی در دیدار سخنگوی وزارت خارجه مطرح کرد:
دستگاه دیپلماسی به گفتمان معرفتی فلسفی و اندیشه الهی و دینی توجه کند
درک جامع و درست از معادلات بینالمللی بین حوزویان موجب ارتباط و اتصال قوی تر با دستگاه دیپلماسی خواهد شد تا به موجب آن گام های بزرگتر و کار جدیتری در زمینه تحقق دیپلماسی دینی و معرفتی داشته باشند.
آیت الله اعرافی در دیدار دکتر ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه که امروز در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد، با تسلیت ایام اسارت اهل بیت(ع) گفت: دستگاه دیپلماسی دارای شرایط حساس و پرکاری است که با عنایت خداوند با جامعیت و نگاه کامل و درست، امید است از مسائل مطرح در جامعه به بهترین نحو عبور کند و انتظار می رود، دستگاه دیپلماسی در صحنه های حساس و مواقع ویژه و با نگاه به نیازها و مصالح کشور و انقلاب نقش آفرینی کند.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه بیان کرد: امروزه گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا، نیازمند محتوایی است که عقلی و وحیانی و جامع و دقیق باشد و نیز جاذبه های حماسی و شور و نشاط انقلابی در آن محفوظ بماند، لذا دستگاه دیپلماسی در صورتی می تواند به رسالت خود عمل کند که درونمایه فکری و بنیادی از حیث گفتمان معرفتی، فلسفی، اندیشه الهی و دینی مستحکم و قوی بوده و دائما نوآوری داشته باشد.
اتصال وزارت خارجه با بخش های فکر معرفتی حوزه علمیه
آیت الله اعرافی خاطرنشان ساخت: اتصال وزارت خارجه با بخش های فکری و معرفتی حوزه که محتوای لازم برای جلوگری گفتمان انقلاب اسلامی دنیا تأمین می کند یک ضرورت است، لذا غنای محتوایی و نرم افزاری دستگاه دیپلماسی نیازمند یک رابطه قوی با نهادی فکری و معرفتی افزون بر دانشگاه ها است و این غنای محتوایی لازمه تحقق ارتباط فایده دو سویه را در خود دارد.
مدیر حوزه های علمیه، گفت: غنای گفتمانی دینی معرفتی و نقش آفرینی حوزویان در سطوح مختلف، زمانی می تواند به خوبی عمل کند که به ابعاد مختلف سیاسی و بین المللی آگاه باشند، لذا این امر مهم نیاز به تعامل قوی و برداشتن گام های بلندی است.
وی خاطرنشان ساخت: درک جامع و درست از معادلات بین المللی بین حوزویان موجب ارتباط و اتصال قوی تر با دستگاه دیپلماسی خواهد شد تا به موجب آن گامهای بزرگتر و کار جدیتری در زمینه تحقق دیپلماسی فکر دینی معرفتی داشته باشیم و این امر مستلزم تحقق طرح هایی می باشد.
توسعه گردشگری دینی و فرهنگی مورد توجه باشد
عضو خبرگان رهبری ابراز داشت: بر حسب کار در عرصه بین الملل می توانم بگویم، ما گردشگری را با حفظ معیارهای اسلامی و با فعالسازی دستگاه دیپلماسی جامعة المصطفی و سازمان فرهنگ می توانیم هدفمند کنیم، لذا در این راستا یک شبکه آرام بی سر و صدا برای جذب گردشگر زیارتی و فرهنگی در دنیا می توانیم جذب کنیم که این امر به برکات در نشر فرهنگ و عدم انزوا و مباحث استراتژیک کشور کمک شایانی می کند که نیازمند توجه جدی دستگاه دیپلماسی به این امر مهم است.
آیت الله اعرافی گفت: در حوزه علوم اسلامی شبکه تعریف شده ای در کشور وجود دارد، اما در بحث دانشگاهی نیازمند توجه جدی به این امر مهم هستیم همانطور که کشور ما به لحاظ کمبود جمعیت در دانشگاه ها هر روز شاهد خالی شدن هر چه بیشتر صندلی ها در دانشگاه ها است به سبب این امر می توانیم با یک نگاه و برنامه ریزی دقیق دانشجوی غیر ایرانی میلیونی البته اثر گزار در دنیا داشته باشیم که توجه به این امر مهم امروزه در عرصه بین الملل و تعاملات بین المللی مغفول مانده است.
مدیر حوزه های علمیه در ادامه خاطرنشان ساخت: اگر دستگاه های علمی دانشجوی غیر ایرانی را درست تربیت کند تا آخر هوادار این کشور خواهد بود، لذا توجه به مقوله جذب گردشگر و تربیت دانشجو با نگاه انقلاب اسلامی و تبیین اندیشه و مبانی اسلامی کار مهمی است که باید مورد توجه باشد و نیازمند سازکار دقیقی است.
وی گفت: حوزه علمیه همواره در عرصه علم روز در جهت پیشبرد اهداف متعالی خود تلاش می کند و نمونه آن اهتمام ،هوش مصنوعی است و در این امر ۵۰ تیم بزرگ دانشگاهی و حوزوی بصورت اجتهادی در این زمینه فعالیت می کنند و کاربست هوش مصنوعی در اجتهاد و مورد توجه قرار گرفته شده است و همچنین ۳۰ پایان نامه در رابطه با هوش مصنوعی نگارش شده است.
نیازمند ارتباط مستمر و قوی با رسانه حوزه
آیت الله اعرافی ضمن تاکید بر توجه حوزه بر تعامل با ادیان و مذاهب ابراز داشت: در حوزه ادیان و مذاهب باید ظرفیت تعاملی حوزه به سبب همراهی وزارت خارجه افزایش یابد.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: دستگاه دیپلماسی در راستای اهداف بین المللی خود می تواند از ظرفیت های بین الملل حوزه و فعالان در این عرصه با ارتباط جدی تری بهره بگیرد و میطلبد در عرصه رسانه و بین الملل با خبرگزاری حوزه که یک جهت رسمی است ارتباط مستمر و قوی داشته باشید.
کنعانی نیز در این دیدار با بیان فعالیت ها و جایگاه سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان ساخت: ارتباطات و رصد و تعامل با رسانه و پاسخگویی و تغذیه محتوایی رسانه ها در این پست سازمانی از اهداف این نهاد مهم می باشد که اساسا سخنگویی موضع حساسی است که می طلبد ادبیات مطابق با نیاز روز در آن استفاده شود، چرا که مباحثی که در این امر به کار گرفته می شود در مقام و جایگاه شخص نیست بلکه غالبا ادبیات نظام است.
وی در ادامه با بیان بهره گیری از ظرفیت رسانه ای حوزه علمیه خاطرنشان ساخت: همراهی و همکاری وازرت خارجه با حوزه علمیه برای ما اصالت و اهمیت دارد و تحقق این امور را امری مهم می دانیم، لذا وزارت خارجه در جهت پویایی و پیشبرد اهداف متعالی خود نیازمند بهره گیری از ظرفیت های بسیار حوزه در عرصه بین الملل و محتوایی دارد.