آیات عظام نوری همدانی و مکارم شیرازی
رفع بیکاری و مشکلات مردم در اولویت مسئولان باشد
سیدصولت مرتضوی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی کشور، به صورت جداگانه با آیات عظام نوری همدانی و مکارم شیرازی دیدار کرد و از رهنمودهای ایشان در راستای رفع مشکلات کشور از قبیل بیکاری و گرانی بهرهمند شد.
حضرت آیتالله نوری همدانی، ۲۶بهمن در این دیدار ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، بر پیگیری مشکلات مردم علیالخصوص مستضعفین و رفع بیکاری تأکید کردند.
این مرجع تقلید با اشاره به فرمایشات امام راحل(قد) در صحیفه نور، خاطرنشان کردند: فقر، ظلم و جهل باید از میان برداشته شود که خود، نیازمند حرکت و همتی جهادی و علمی است؛ همانگونه که امام(قد) نظام فاسد پادشاهی و نظام ارباب و رعیتی را سرنگون کرد. نباید با عمل و سخنانمان، اسلام و نظام اسلامی را تضعیف و آن را ناکارآمد نشان دهیم. کار شما بهنوعی جهاد محسوب میشود.
حضرت آیتالله نوری همدانی افزودند: در اسلام سه نوع وظیفه و مسئولیت معین شده است که اول خودسازی است؛ اینکه هر انسانی وظیفه دارد، براساس موازین اسلامی و الهی، خود را آنچنان که شایسته است، بشناسد. دومین وظیفه، اجتماعی است. انسان ذاتاً موجودی اجتماعی است و یک نفر بهتنهایی قادر به تأمین همه احتیاجات خود نمیباشد؛ اما باید توجه داشت که همچنان که از مواهب جامعه بهرهمند هستیم، وظایفی نیز در برابر آن بر عهده داریم.
معظمله در ادامه به مسئولیت شغلی اشاره و تصریح کردند: پیش از قبول هرگونه مسئولیتی، باید از خود پرسید: آیا شایسته آن هستم؟ آیا از عهده آنچه که به من محول شده، برخواهم آمد یا خیر؟ شغلها مسئولیتآفرین هستند.
حضرت آیتالله نوری همدانی، با اشاره به نامه پنجم حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) در نهجالبلاغه به والی آذربایجان با مضمون «وَإِن عَمَلَکَ لَیْسَ لَکَ بِطُعْمَةٍ وَلَکِنهُ فِی عُنُقِکَ أَمَانَةٌ »، افزودند: شغل شما وسیله امرار معاش شما نیست؛ بلکه امانتی است که بر عهده شما گذاشته شده است. شما امانتدار مردم هستید؛ لذا باید در حفظ و صیانت از آن تمام همت خود را بهکار بگیرید.
معظمله با اشاره به درصد بیکاری جوانان خصوصاً قشر تحصیل کرده، بر لزوم ارتباط بیشتر دانشگاهها با صنایع کشور و بخش تولید، تربیت دانشجو متناسب با فرصتهای شغلی موجود در آن رشته تحصیلی و ایجاد زمینه فعالیت و توسعه شرکتهای دانشبنیان و مشاغل خانگی تأکید کردند.
این مرجع تقلید در ادامه، با اشاره به فجایع غزه در سایه سکوت نهادهای بینالمللی و دول غربی، افزودند: امروز بیش از پیش، لزوم حفظ اتحاد و انسجام دول اسلامی علیالخصوص جبهه مقاومت در برابر رژیم جنایتکار و کودککش صهیونیستی و حامیان آن، از جمله آمریکا و انگلیس احساس میشود.
برای حل مشکلاتی مانند گرانی و بیکاری باید همه نهادها همکاری کنند
به گزارش خبرگزاری شفقنا، حضرت آیتالله مکارم شیرازی نیز در این دیدار ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار کردند: کار شما نسبت به دیگر وزارتخانهها دشوارتر است و انعکاس آن در جامعه بیشتر است.
معظمله بر لزوم تلاش در برابر کارشکنیهای خارجی و داخلی در مسیر انجام وظایف اشاره نموده و گفتند: باید با همکاری افراد توانمند و مخلص، کارها را بهسرعت پیش ببرید.
این مرجع تقلید مسئله اشتغال جوانان را مهم دانسته و افزودند: اولین چیزی که جوانان بدان نیاز دارند، شغل مناسب است و شایسته است، در این زمینه تدبیر مناسب اندیشیده شود.
ایشان بر اخلاص در کارها تأکید و تصریح کردند: از افرادی استفاده کنید که مخلص و توانمند هستند و قصد قربت دارند و از حوزههای علمیه و پایگاههای مساجد کمک بگیرید.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی، برقراری ارتباط مسئولین با مردم را بسیار مهم شمرده و گفتند: ارتباط بیشتر با مردم سبب میشود که بدانند، شما از خودشان هستید و درد و درمانشان را هم میدانید.
معظمله حل مشکلات اجتماعی را کار یک نهاد ندانسته و افزودند: برای حل مشکلاتی مانند بیکاری و گرانی که مردم را تحت فشار قرار میدهد، باید همه نهادها با هم همکاری نمایند.
بیمه پایه درمانی برای ۱۰۰ درصد مردم
سیدصولت مرتضوی نیز در این دیدارها، ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان، اظهار کرد: دولت طرحهای متنوع تکافل اجتماعی را در دستور کار دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه دولت در اجرای منویات مقام معظم رهبری در راستای رفع دغدغه جامعه، برای ۱۰۰ درصد جامعه بیمه پایه درمانی در نظر گرفته است، تصریح کرد: حدود ۵۳ درصد جمعیت کشور بیمه تأمین اجتماعی هستند که اگر به خود مراکز تأمین اجتماعی مراجعه کنند، ۱۰۰ درصد هزینهها رایگان است.
وی اضافه کرد: در مراکز دانشگاهی نیز، ۹۰ درصد و در مراکز خصوصی ۷۰ درصد خدمات به بیمهشدگان تأمین اجتماعی رایگان است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به اینکه در بحث ایجاد اشتغال نیز دولت توجه لازم را دارد، یادآور شد: طی دو ساله گذشته، سالانه یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کردیم که از این تعداد، حدود ۸۰۰ هزار نفر اشتغال خالص هستند.
وی با بیان اینکه موضوع کالابرگ الکترونیکی نیز در دستورکار قرار دارد، ابراز کرد: این طرح در تأمین سفره مردم اهمیت بسیاری دارد و از فروردین سال ۱۴۰۲ تلاش کردیم، ایرادها و نقاط ضعف آن را برطرف کنیم.
گزارش: رحیم کریمی