printlogo


printlogo


در مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه صورت گرفت
رونمایی دو کتاب «المیزان فی‌الادارة» و «محله فاضله؛ الگوی مدیریت محله»
آیین رونمایی از دو کتاب «المیزان فی‌الادارة» و «محله فاضله؛ الگوی مدیریت محله» در مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه‌های علمیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیین رونمایی از دو کتاب «تفسیر تربیتی مدیریتی قرآن کریم» و «محله فاضله؛ الگوی مدیریت محله بر اساس نظریه اتحاد امامت و امارت»، اثر استاد صمصام‌الدین قوامی و به‌همت پژوهشکده مدیریت اسلامی ۱۱دی در مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه برگزار شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سجادی در این مراسم عنوان کرد: در آینده کتاب «محله فاضله؛ الگوی مدیریت محله بر اساس نظریه اتحاد امامت و امارت» از کتبی می‌شود که به‌عنوان مرجع استفاده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه کتاب «محله فاضله» کتابی کاربردی است، گفت: می‌توان هر محله را به‌عنوان یک جمهوری اسلامی در نظر بگیریم و ظرفیت‌های آن را شناسایی کنیم و از آن بهره‌مند شویم.
حجت‌الاسلام والمسلمین قزی، مسئول پژوهشکده مدیریت اسلامی هم، در این آیین رونمایی بیان کرد: پژوهشکده ‌بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، به دنبال تحقق آثار و فعالیت‌های علمی در زمینه مدیریت اسلامی است که در چند محور فعالیت می‌کند. سلسله کتب «فقه الاداره» و سلسله کتب «اصول فقه الاداره»  دو محور نخست فعالیت‌های پژوهشکده هستند.
وی اضافه کرد: محور سوم فعالیت‌های پژوهشکده، سلسله کتب‌ «تفسیر ترتیبی مدیریتی قرآن کریم» است که ان‌شاءالله در ۳۰ جلد منتشر می‌شود و امروز جلد اول آن رونمایی می‌شود که حاصل جزء اول قرآن است.
وی با بیان اینکه سلسله کتب اخلاق اداره و سلسله کتب سیره معصومین(ع) از دیگر محورهای آثار تولیدی پژوهشکده است، اظهار کرد: کتب معارف اداری، محور دیگر تولیدات است که در زمینه رفتار سازمانی اسلامی، انگیزش، توانمند‌سازی و... است.
مسئول پژوهشکده مدیریت اسلامی، با اشاره به اینکه طرح‌های پیشنهادی که سایر سازمان‌ها پیشنهاد می‌کنند، از دیگر محورهای فعالیت‌های پژوهشکده است، ادامه داد: طرح تولید رساله‌های اجتهادی محققان بنیاد فقهی، از دیگر آثار پژوهشکده است.
وی تصریح کرد: محققانی که در درس خارج فقه‌ الاداره شرکت می‌کنند، اگر بخواهند به اجازه اجتهاد برسند، باید در هر یک از محورهای ترویج مدیریت اسلامی، تدریس مدیریت اسلامی، نظریه‌پردازی مدیریت اسلامی و اجتهاد، پنج‌مقاله ارائه کنند که در پژوهشکده چاپ می‌شود.
استاد سید صمصام‌الدین قوامی، مؤلف دو کتاب «تفسیر تربیتی مدیریتی قرآن کریم» و «محله فاضله؛ الگوی مدیریت محله بر اساس نظریه اتحاد امامت و امارت» هم در این مراسم، عنوان کرد: این امر از محضر آیت‌الله‌العظمی فاضل لنکرانی(ره) با کتاب مدیریت از منظر کتاب و سنت، با اشراف آیت‌الله امینی(ره) آغاز شد.
وی ادامه داد: کلاس فقه الاداره با همت حجت‌الاسلام والمسلمین نوری و حجت‌الاسلام والمسلمین الله‌یاری راه‌اندازی شد و اکنون بعد از ۱۴ سال، ۸۶۰ عضو پیوسته و ناپیوسته دارد.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، با بیان اینکه مدیریت، دانشی عملی است، گفت: شش نفر از دانش‌آموختگان این دروس، شش مرکز تشکیل دادند؛ این مراکز شش‌گانه، مانند شاخه‌های درختی هستند که روییده شده و از جایی پیوند نخورده است.
این استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: سازمان اداری و استخدامی، درخواست تولید محتوا کردند تا مدیران را بر اساس آن آموزش دهند که این امر، نشان از اعتمادی است که وجود دارد.
حجت‌الاسلام والمسلمین حامدی، امام جمعه پردیسان هم در این مراسم، با اشاره به تحقیقات انجام گرفته در زمینه مدیریت اسلامی در جامعه، انجام اقدامات عملی در این زمینه را ضروری دانست.
وی با اشاره به ایجاد مجتمع‌های بزرگ تجاری و «مال» ها در کشور، متذکر شد: مسائل اقتصادی رکن است و اگر تدبیری در آن نشود، همه این امور در حد نظریه است. صاحب‌نظران حوزه علمیه، باید این امر را بررسی کنند که آیا مال‌ها و مجتمع‌های بزرگی که شکل می‌گیرد، با اقتصاد محله سازگارند یا خیر؟
حجت‌الاسلام والمسلمین متحد، مسئول مرکز آموزش‌های کوتاه‌مدت مدیریت اسلامی هم، با اشاره به اینکه رسالت این مرکز ارائه آموزش‌های کوتاه‌مدت و ضمن خدمت مدیریت اسلامی به مدیران و اقشار مختلف است، عنوان کرد: با توجه به رایزنی به‌عمل‌آمده با دانشگاه علمی کاربردی، این مرکز آماده برگزاری دوره‌های تخصصی مدیریت محله برای فعالان مساجد و محلات به‌شکل تک‌پودمان همراه با ارائه مدرک معتبر است. دوره مذکور با محوریت تدریس کتاب «محله فاضله» برگزار می‌شود.
شایان ذکر است، «المیزان فی‌الادارة» اولین مجلد از مجموعه ۳۰ جلدی با همین عنوان است که به استخراج نکات و مباحث مدیریتی از دل آیات الهی می‌پردازد و به‌عنوان یک دایرة المعارف کامل مدیریت قرآنی به‌ تأسی از تفسیر سترگ المیزان علامه طباطبایی(ره) عرضه می‌شود.
کتاب «محله فاضله؛ الگوی مدیریت محله» هم، بر اساس نظریه اتحاد امامت و امارت با هدف تشریح اوصاف یک محله مطلوب اسلامی - ایرانی و ارائه مبانی، ساختار و الگوی اداره آن بر اساس نظریه اتحاد امامت و امارت تألیف شده است. این کتاب منبعی جامع و در عین حال فشرده است که رئوس مباحث مربوط به مدیریت محله از منظر دانش فقه الاداره را شامل می‌شود. در این کتاب، عرصه محله اسلامی - ایرانی به‌عنوان یک عرصه خاصِ مدیریتِ مضاف لحاظ شده است و چارچوب آن، محلات مسلمان‌نشین و ایرانی‌نشین است؛ یعنی این کتاب متناسب با بافت و فرهنگ موجود در نوع محلات ایرانی تدوین شده است. البته الگوی محله فاضله الگویی جامع است و سازگار با هر اقلیم و فرهنگی است و در محلات غیرایرانی و حتی غیرمسلمان نیز، قابلیت انعطاف و بازتولید مطابق با فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف را دارا می‌باشد؛ اما در این کتاب، تمرکز اصلی بر عرصه خاص محلات ایرانی است. این اثر مشتمل بر شش باب و ۲۴ فصل است.
این کتاب به‌عنوان متن درسی رشته مدیریت محله در دانشگاه علمی کاربردی مورد استفاده قرار می‌گیرد. الگوی محله فاضله هم‌اکنون به‌شکل آزمایشی در دو شهر و بیش از ۳۰ آزمون محله‌ای در نقاط مختلف کشور در حال اجراست.