توصیه مهم آیتاللهالعظمی نوری همدانی به سیزدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با علمای بلاد
حوزه انقلابیِ متحد و همدل حول محور ولایت فقیه
سیزدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با علمای بلاد، با محوریت «رسالت حوزههای علمیه و اولویت تبلیغ»، با پیام تصویری حضرت آیتالله نوری همدانی، سخنرانی حججاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیسدفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیسی رئیسجمهور، آیات؛ حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشور و با حضور علما، اعضای جامعه مدرسین، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان بیوت مراجع عظام تقلید، شخصیتهای حوزوی و اساتید و روحانیون، 7 دی، در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) شهر مقدس قم برگزار شد. همچنین نشست کمیسیونهای چهارگانه این اجلاسیه نیز 6 دی در سالن همایش مجتمع آموزشی و فرهنگی ثامنالحجج(ع) شهر مقدس قم برگزار گردید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر حضرت آیتالله نوری همدانی، متن پیام تصویری این مرجع تقلید به سیزدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با علمای بلاد؛ به این شرح است:
بِسْمِاللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ عَلَی خَیرِ خَلقِهِ وأشرَفِ بریّتِهِ
سَیِّدِنا وَنَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد
وَعَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّةَاللهِ فِیالأرَضینَ
از اینکه توفیقی یافتم تا دقایقی را در محضر آقایان علماء و اساتید محترم باشم، خداوند را شاکرم. با توجه بهتناسب ایام، حدیثی از حضرت فاطمه زهرا(س) که در ابتدای جلد دوم بحار است، به عرض میرسانم؛ فرمودند: «سَمِعْتُ أَبِی یَقُولُ إِنَّ عُلَمَاءَ شِیعَتِنَا یُحْشَرُونَ فَیُخْلَعُ عَلَیْهِمْ مِنْ خِلَعِ الْکَرَامَاتِ عَلَى قَدْرِ کَثْرَةِ عُلُومِهِمْ وَجِدِّهِمْ فِی إِرْشَادِ عِبَادِ اللَّهِ».
حضرت کشّافالحقائق، امام جعفر صادق(ع) در جلد دوم بحار، در ضمن بیان وظایف علماء فرمودند: «عُلَمَاءُ شِیعَتِنَا مُرَابِطُونَ فِی اَلثَّغْرِ اَلَّذِی یَلِی إِبْلِیسَ وَعَفَارِیتَهُ یَمْنَعُونَهُم عَنِ اَلْخُرُوجِ عَلَى ضُعَفَاءِ شِیعَتِنَا وَعَنْ أَنْ یَتَسَلَّطَ عَلَیْهِمْ إِبْلِیسُ وَشِیعَتُهُ أَلاَ فَمَنِ اِنْتَصَبَ لِذَلِکَ مِنْ شِیعَتِنَا کَانَ أَفْضَلَ مِمَّنْ جَاهَدَ اَلرُّومَ وَاَلْخَزَرَ أَلْفَ أَلْفِ مَرَّةٍ لِأَنَّهُ یَدْفَعُ عَنْ أَدْیَانِ مُحِبِّینَا وَذَلِکَ یَدْفَعُ عَنْ أَبْدَانِهِمْ».
شناخت زمان یکی از وظایف مهم علماست. امام صادق(ع) فرمودند: «العالِمُ بِزَمانِهِ لا تَهجُمُ علَیهِ اللَّوابِسُ» شناخت زمان؛ یعنی شناخت اهل زمان؛ یعنی شناخت فرهنگ اهل زمان و شناخت نقشههای زندگی اهل زمان، خصوصاً در زمان ما و با توجه به انقلاب که توسط امام(ض) به وقوع پیوست.
وظایف علماء با گذشته بسیار متفاوت است که امام راحل(قد) بهعنوان یک الگو توانست، با اخلاص در پیشگاه خداوند متعال و زمانشناسی در مقابل مستکبران ایستادگی کند و مستضعفان را در برابر استکبار و نقشههای آنها متحد نماید. برای روشن شدن ابعاد شخصیت امام، کتابی بهنام «صور الفقیه و دولته» که ۵۰ نفر از شخصیتها و نخبگان دنیا هر کدام از یک زاویه و از یک بعد به بررسی ابعاد شخصیتی امام(ض) پرداختند که لازم است، با این کتاب آشنا باشیم و امروز نگهبانی و نگهداری این انقلاب و توسعه راه امام بر همگان لازم است. امام توصیه داشتند، باید در جامعه، فقر، جهل و بیعدالتی ریشهکن شود و اسلام ناب در همه ابعاد زندگی جلوهگر باشد. باید استکبارستیزی برقرار باشد، باید عملی ساختن مقاصد و مبانی اسلام بهطور کلی در کل جهان در نظر باشد و دفاع از مظلوم بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی و موضوع فلسطین در صدر مسائل جهان اسلام باشد.
عملی نمودن این سفارشها بر عهده علماست و باید توجه داشت که علماء، خود را در کنار مردم قرار دهند و مشکلات آنها را رسیدگی کنند و مردم را در صحنه انقلاب نگه بدارند و اتحاد و وحدت حول محور ولیفقیه باشد و این آیه که تجسم مسلمانان زمانشناس است: [وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَى الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ] و این اتحاد و همبستگی، باید در راه خدمت به مردم و تقویت اسلام ناب باشد.
حضرت امیر مؤمنان امام علی(ع) در نهجالبلاغه در نامه پنجاه و سوم خطاب به مالک اشتر فرمودند: «وإنّما عمودُ الدِّینِ وجِماعُ المسلمینَ والعُدَّةُ للأعداءِ العامَّةُ مِنَ الاُمَّةِ فلیَکُن صَغْوُکَ لَهُم ومَیلُکَ مَعَهُم»؛ امام خطاب به مالک میفرماید: «ای مالک! بدان که ستون دین و سپر در برابر دشمنان، همین مردم هستند.» این مردم همان مردم هستند که انقلاب کردند، در جنگ تحمیلی شهید دادند و اکنون هم، در صحنههای حساس پای نظام ایستادهاند.
سفارش بنده به همه علمای محترم این است که حوزه علمیه را انقلابی نگه دارید و از نظام و رهبری حمایت کنید. الحمدلله امروز رهبری هم توانست، این انقلاب را با همان افکار امام در مقابل دشمن نگهداری کند.
یکی دیگر از موضوعات مهم، تقویت علمای بلاد و حوزههای علمیه است که مورد تأکید بزرگان بوده است. علمای محترم توجه داشته باشند که توطئه جدایی دین از سیاست، نقشه دشمن است و باید ما بدانیم که حوزه بدون سیاست، خواست دشمن است. امام این موضوع را بهخوبی تشخیص دادند و برای حاکم ساختن این فکر، عمر خودشان را صرف کردند.
و در پایان از همه آقایان علمای محترم حاضر در جلسه و از جامعه محترم مدرسین حوزه که با هوشیاری و دقت مشغول اداره حوزه علمیه میباشند، تشکر میکنم و مزید توفیقات آنها را از پروردگار متعال مسئلت مینمایم.
والسلام علیکم ورحمةالله وبرکاته.