کنگره بزرگداشت علامه میرحامدحسین در هند برگزار میشود
نماینده ولیفقیه در هند، از برگزاری کنگره بزرگداشت علامه میرحامدحسین در هند خبر داد و گفت: این کنگره بهمنماه جاری در لکنهو برگزار میگردد.
به گزارش شفقنا، حجتالاسلام والمسلمین مهدویپور نماینده ولیفقیه در هند، اظهار کرد: از افتخارات بزرگ شیعیان هندوستان، حضور علما و اندیشمندان بزرگی است که در طول تاریخ در هندوستان توانستند، در تمدنسازی و ترویج و تعمیق مذهب اهلبیت(ع) نقش ایفا کنند.
وی افزود: ایشان چه در جنوب و چه در شمال هندوستان و چه در مسائل کلامی، فقهی و تفسیری، صاحب آثار بسیار زیادی بودند؛ شاید بتوان گفت که بیش از ۳۰۰۰ کتاب ارزشمند، حاصل زحمات علمای هندوستان است که این آثار باید احیا و به حوزههای علمیه معرفی شود تا مورد استفاده قرار گیرد؛ مخصوصاً در علم کلام که علمای هندوستان در آن پیشگام بودند؛ یعنی بعد از نوشته شدن کتاب تحفه اثناعشریه توسط شاه عبدالعزیز دهلوی علیه تشیع، علمای هندوستان ردیه نوشتند که جامعترین آنها، کتاب عبقاتالأنوار است که توسط علامه میرحامدحسین(ره) تدوین شده است که یک اثر علمی، تحقیقی و مرجع است که در ده سال گذشته، از سوی مؤسسات مختلف کارهای علمی و فاخری روی این کتب صورت گرفته و بیش از ۱۲۰ کتاب، احیا شده که بهتدریج در کنگرههای مختلف میتوان از آنها رونمایی کرد.
نماینده ولیفقیه در هند ادامه داد: در حدود 5 سال قبل، اولین کنگره بهعنوان بزرگداشت علامه سید دلدارعلی غفرانمآب در شهر لکهنو برگزار شد که کتابهایی در آنجا رونمایی شد و مورد استقبال علمای هندوستان قرار گرفت و علاوه بر آن، پیشنشستهایی هم در هندوستان و ایران برگزار شد.
وی اظهار کرد: دومین کنگره نیز در بهمنماه امسال، با عنوان بزرگداشت علامه میرحامدحسین (ره)، صاحب کتاب عبقاتالأنوار با مشارکت مؤسسات مختلف از ایران و هندوستان، برگزار و کتاب عبقاتالأنوار که در دست انتشار است، در این کنگره رونمایی خواهدشد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدویپور گفت: قطعاً برگزاری این نوع کنگرهها میتواند نقش مهمی در ترویج مذهب اهلبیت(ع) و معرفی علما و شخصیتهای هندوستان و آثار گرانسنگ ایشان ایفا کند و بعد از این کنگره، کنگره علمای لکهنو و علمای دیگر شهرهای هندوستان نیز برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: بعد از این کنگره که در لکهنو در بهمنماه امسال برگزار میشود، در شهر مقدس قم کنگرهای وسیعتر با حضور علمای عراق و ایران برگزار خواهد شد تا حوزههای علمیه عراق و ایران، آشنایی بیشتری نسبت به آثار علمای هند پیدا کنند.