printlogo


printlogo


معاون پژوهش حوزه‌های علمیه عنوان کرد
جمع‌آوری ۲۵۰۰ اثر فاخر با راه‌اندازی دبیرخانه گفتمان انقلاب اسلامی

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، با بیان اینکه در فرایند رصد فعالیت اندیشکده‌های بین‌المللی، مراکز مهم اسلام‌شناسی غربی فعال در حوزه اسلام، شناسایی و رصد می‌شوند، اظهار کرد: با تأسیس دبیرخانه گفتمان انقلاب اسلامی، در ۱۶ رشته علمی، حدود ۲۵۰۰ اثر علمی فاخر جمع‌آوری شده‌اند.
حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی در نشستی که به‌همت معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه و انجمن‌ها و قطب‌های علمی حوزه، با حضور اساتید، فعالان و نخبگان تبلیغ در سالن جلسات این معاونت برگزار شد، با بیان اینکه پژوهش‌های حوزه باید ناظر به نیازهای نظام و جامعه اسلامی دنبال گردد، خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۰ هم‌اندیشی با حضور اندیشمندانی از ۲۰ رشته علمی برگزار و نظام‌واره اولویت‌های پژوهشی مورد نیاز نظام و جامعه اسلامی احصا شده است.
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه  با بیان اینکه در فرایند رصد، فعالیت اندیشکده‌های بین‌المللی، مراکز مهم اسلام‌شناسی غربی فعال در حوزه اسلام، شناسایی و رصد می‌شوند، اظهار کرد: با تأسیس دبیرخانه گفتمان انقلاب اسلامی، در ۱۶ رشته علمی، بالغ بر ۲۵۰۰ اثر علمی فاخر جمع‌آوری شده‌اند.
وی ترسیم انواع روش‌های تبلیغی ناظر به تنوع مخاطبانی را از جمله رویکردهای معاونت پژوهش دانست و ابراز کرد: برآنیم تا بخشی از موظفی اعضای هیئت علمی حوزه را در فضای رسانه و حضور در میدان‌های دانشی فضای مجازی ترسیم نماییم.
حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی، گزارشی از درختواره مهارت‌های حوزوی، نظام مسائل و کارویژه‌های حوزوی ارائه و بر اهمیت نیازسنجی و شناسایی چالش‌های فرهنگی، دینی و اجتماعی استان‌ها تأکید نمود و یادآور شد: تعریف کلان‌پروژه‌های میدانی و بومی‌سازی طرح‌های عملیاتی در حوزه از جمله رویکردهایی است که دنبال می‌شود.
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، در بخش پایانی سخنان خود، با تأکید بر اینکه از تمام ایده‌ها، طرح‌ها و روش‌های انجام رسالت حوزوی استقبال می‌کنیم، خاطرنشان کرد: ایجاد دغدغه، تجمیع طرح‌ها و رشد ایده‌های حوزوی، از جمله رویکردهایی است که در معاونت پژوهش حوزه دنبال می‌شود.
*بین پژوهش و تبلیغ پیوند مستحکم برقرار شود
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا برته نیز در این نشست علمی، بر اهمیت استحکام پیوند پژوهش و تبلیغ تأکید نمود و گفت: باید در مسئله تبلیغ مداخله جدی داشته باشیم.
دبیر کمیسیون حقوق بشر حوزه‌های علمیه اظهار کرد: این مداخله از جنس مداخله پژوهشی و تغییر رویکردها و فارغ از مداخلات بنیادین صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه مداخله ما در حوزه‌های تبلیغی و پژوهشی صرفاً به مداخلات خدماتی خلاصه می‌شد، اظهار کرد: باید با تغییر در محتواهای باطنی، اقدامات هدفمندی را در حوزه‌های پژوهشی و تبلیغی رقم بزنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین برته، بر اهمیت موضوع‌شناسی و دغدغه‌مندی در بازطراحی نقش‌های رسالتی تأکید نمود و یادآور شد: بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به اهمیت تبلیغ در حوزه، باید در عرصه ستادی و شورای معاونت پژوهش، فضا را برای کنشگری پژوهشگران، مشاوران و مبلغان تراز بازتر نماییم.
گزارش: سیدامیر سجادی