printlogo


printlogo


آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی
تصمیمات مسئولان با حضور در مساجد مردمی‌سازی شود
این مرجع تقلید با تأکید بر اینکه همه وظیفه داریم در مساجد شرکت و حضور فعال داشته باشیم، اظهار کردند: این‌طور نباشد که مسئولان، پشت میز برای مردم تکلیف کنند و خود عمل نکنند بلکه مسئولان باید در مسجد به عنوان یک پایگاه مهم تصمیم‌ساز حضور داشته و در کنار مردم باشند، از مردم جدا نباشند، در یک صف واحد باشند و از حال مردم باخبر باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌‌رسانی دفتر حضرت آیت‌الله نوری همدانی، این مرجع تقلید 29مرداد در دیدار با شرکت کنندگان اولین آیین ملی تکریم فعالان مسجد و پانزدهمین پاسداشت ادبیات مقاومت، ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته توسط سازمان بسیج مستضعفان و زحمات دست‌اندرکاران این حوزه گفتند: مهم‌ترین مطلب حضور پرشور در مساجد برای ادای فریضه نماز است، نمازی که تضرع به درگاه پروردگار است.
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: همه وظیفه داریم در مساجد شرکت و حضور فعال داشته باشیم و از خداوند متعال بخواهیم کارهای ما برای رضایت او باشد. همه باید حضور داشته باشند این شامل همه نمایندگان مجلس و وزیران و به‌طور کل همه مسئولان می‌شود. این‌طور نباشد که پشت میز برای مردم تکلیف کنند و خود عمل نکنند. باید در مسجد به عنوان یک پایگاه مهم تصمیم‌ساز حضور داشته باشند، در کنار مردم باشند، از مردم جدا نباشند، در یک صف واحد باشند و از حال مردم باخبر باشند.
معظم‌له با اشاره به جایگاه ممتاز مساجد در تأسیس تمدن درخشان اسلامی عنوان کردند: در صدر اسلام هم همین‌گونه بوده است، پیامبر اسلام(ص) در تمام اجتماعات حضور داشتند. تمام تصمیم‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... در مساجد گرفته می‌شد. در واقع مسجد جایگاهی برای طرح و حل مشکلات جامعه اسلامی بود. مسجد یک پایگاه در هر موضوعی است.
حضرت آیت‌الله نوری همدانی در ادامه به اهمیت جایگاه ائمه جماعات در مساجد اشاره نمودند و افزودند: امام جماعت باید تمام شرکت‌کنندگان در مسجد را یک به یک بشناسد و از مشکلات آنان با خبر بوده و در صدد رفع دغدغه‌های آنان باشد.

 تمدن اسلامی با محوریت مساجد شکل خواهد گرفت
به گزارش خبرگزاری فارس، سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز در این دیدار، ضمن تشکر از میزبانی حضرت آیت‌الله نوری همدانی از فعالان مساجد، گفت: برای نخستین بار مجموعه نهادهایی که در قبال مساجد وظیفه دارند گرد هم آمده‌اند و مساجدی که کمتر فعالیت داشته‌اند را مورد تمرکز قرار دادند که نتیجه این فعالیت‌ها اضافه شدن بیش از ۱۲۰۰ مسجد به مجموعه مساجد فعال کشور است.
وی افزود: ما باور داریم که تمدن اسلامی با محوریت مساجد شکل خواهد گرفت که در بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره شده است؛ لذا با تقویت و تجهیز مساجد و کمک به فعال شدن آنها به سمت تحقق محله اسلامی و دولت اسلامی پیش خواهیم رفت.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: در بیش از ۱۷ هزار مسجد رویکرد تحقق محله اسلامی مسجد‌محور آغاز شده است تا با حضور مردم، مساجد به کارکردهای اصلی خود بپردازند و ظرفیت‌های آنها محقق شود تا همه ببینند مسجد کانونی برای فعالیت‌های علمی آموزشی و تربیتی و کمک‌های مومنانه است.
وی افزود: سازمان بسیج مستضعفین سعی می‌کند ظرفیت‌های بسیج محلات را به طور کامل فعال کند و برای تحقق این امر قرارگاه‌هایی در استان‌ها و شهرستان‌ها شکل گرفته است. هیئت امنای مساجد، خادمان مساجد، نمازگزاران و بسیجیان مساجد در این طرح حضور دارند و به تحقق این طرح کمک می‌کنند.