printlogo


printlogo


نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران
کار حوزه علمیه آموزش نظام حکمرانی اسلام است
حجت‌الاسلام حاجی‌صادقی با تأکید بر رویکرد تهاجمی در تبلیغ، گفت: ما امروز به تبلیغ احتیاج نداریم؛ بلکه به جهاد تبلیغ احتیاج داریم و به‌تعبیر رهبر انقلاب، باید تبلیغ تهاجمی داشته باشیم؛ یعنی به بخش‌هایی از وضع خراب دشمن حمله کنیم.

به گزارش خبرگزاری حوزه در اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی، ۲۱مرداد در جمع مدیران مدارس علمیه اصفهان، با اشاره به اهمیت موضوع جهاد تبلیغ و جهاد تبیین، اظهار کرد: آنچه که در دوران اسارت اهل‌بیت سیدالشهدا(ع) جلوه زیبایی داشت، جلوه جهاد تبلیغ و جهاد تبیین آنها بود و حقیقتاً آنچه که این کل یوم را عاشورا و کل ارض را کربلا نمود، جهاد پس از عاشورا بود؛ یعنی همان جهادی که علما و حوزه‌های علمیه در آن هستند.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران، با بیان غنیمت شمردن فرصت تبلیغ و تبیین در فضای کنونی، تربیت سرباز برای امام زمان(عج) را توفیقی ارزشمند عنوان کرد و گفت: هیچ خدمتی بهتر از این نیست که برای اسلام و برای تبلیغ دین خدا و پاسداری از اسلام سرباز تربیت می‌کنید.
وی افزود: باید ببینیم، فلسفه وجودی حوزه چیست و آیا آموزش‌ها، پژوهش‌ها، تربیت‌ها و درس‌های ما متناسب با آن هدف است؛ چراکه هرکس هدف را گم کرد، راه را نیز گم می‌کند و بدترین غفلت، غفلت از غفلت است.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران، با تأکید بر فلسفه وجودی حوزه‌های علمیه، تصریح کرد: فلسفه وجودی روحانیت، بیان دین، دفاع از دین و اجرای دین است؛ لذا باید افرادی را تربیت کند که بتوانند، سخنگوی دین، مجری دین و سنگرنشین دین باشند.
وی اضافه کرد: البته با آن تفکری که می‌گویند، فقه و اصول و یا ادبیات در حوزه کم‌رنگ شود، به هیچ عنوان موافق نیستیم؛ زیرا دیده شده است، افرادی که حوزه ندیده‌اند یا حوزه عمیق را درک نکرده‌اند و بنیان‌های فکری آنها در فقه و اصول ضعیف بوده، زمانی که وارد جامعه شده‌اند، نتوانسته‌اند استقامت کنند و دچار لغزش‌های وحشتناک شده‌اند.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی، با اشاره به اساسی‌ترین مشکل حوزه‌ها در زمینه تربیت طلاب، گفت: در نظام ولایی اگر تنها راهنما تربیت کنید، کافی نمی‌باشد؛ بلکه باید راهبر نیز تربیت کنید و حوزه علمیه، تنها فرد را عالم نمی‌کند؛ بلکه مربی نیز می‌کند و اساسی‌ترین مشکل نیز این است که روحانی توانمندی که به آن کار بدهند، کم داریم؛ لذا حوزه‌های علمیه باید افرادی را تربیت کنند که این نیاز را برطرف نمایند.
وی خاطرنشان کرد: در آموزش‌های حوزوی، دینی را تعریف کنید و طلبه، دینی را یاد بگیرد که زمانی که می‌خواهد، آن را بیان کند، با ادبیات امروز و با زبان جوان امروز بتواند آن را معرفی کند.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران صرف تربیت حوزه برای حوزه را با توجه به شرایط و اقتضائات روز کافی ندانست و گفت: اگر حوزه علمیه سربازخانه است، سربازی آموزش داده و سپس به سنگر فرستاده شود؛ اما آنچه که اکنون آموزش داده می‌شود، کافی نیست؛ درحالی‌که کار حوزه، آموزش نظام حکمرانی اسلام است.
وی یکی دیگر از مسائل مهم حوزه را پیش‌بینی حملات دشمن عنوان کرد و ادامه داد: امروز یکی از مسائل مهم شناخت وضعیت و تسلط بر حمله‌های دشمن است؛ به این معنا که خطرشناسی و آسیب‌شناسی، از مهم‌ترین محورهای یک جامعه زنده و پویاست.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران تأکید کرد: امروز دشمن به این جمع‌بندی رسیده است که اگر بخواهد، انقلاب را بزند، اسلام را باید بزند و اگر بخواهد اسلام را بزند، باید انقلاب را نیز بزند؛ یعنی این انقلاب تجلی‌گاه اسلام ناب شده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی، با طرح این سؤال که امروز در نظام ولایی به دنبال چه خروجی می‌باشیم؟ گفت: در شرایط کنونی اگر دو نهاد هم‌افزا و پیوسته با یکدیگر باشند، می‌توانند روی کل جامعه اثر بگذارند و در عین حال می‌توانند، انقلاب را حفظ نمایند و دشمن نیز نمی‌تواند، غلطی کند و این دو نهاد، روحانیت به‌عنوان سنگرنشین اسلام و نهاد سپاه و بسیج به‌عنوان سنگرنشین خط مقدم انقلاب است و دشمن برای اینکه این دو را از یکدیگر جدا کند، بسیار کار می‌کند.
وی با تأکید بر رویکرد تهاجمی در تبلیغ، تصریح کرد: ما امروز به تبلیغ احتیاج نداریم؛ بلکه به جهاد تبلیغ احتیاج داریم و به‌تعبیر رهبر انقلاب، باید تبلیغ تهاجمی داشته باشیم؛ یعنی به بخش‌هایی از وضع خراب دشمن حمله کنیم؛ همچنان‌که جهاد تبلیغ حضرت زینب(س) به‌واقع تهاجمی بود و اگر بخواهیم، تهاجم تبلیغاتی داشته باشیم، باید در نظام مدیریتی حوزه تحول رخ دهد.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران افزود: تبلیغ اگر به دست غیرحوزه علمیه باشد، گرفتار لغزش می‌شود؛ لذا نیاز به تحول داریم؛ تحولی که طلبه‌ای تربیت کند که در سه جهت توانمند باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی، اولین ویژگی برای تربیت طلبه توانمند را مسئله خودسازی عنوان کرد و گفت: دومین توانمندی، توانمندی علمی است؛ یعنی اگر قرآن «تبیاناً لکل شی‌ء» است، این تبیان بودن را روحانیت باید بیان کنند؛ لذا توانمندی علمی و دین‌شناسی نیاز است.
بهترین کار برای مقابله با حرکت دشمن پیشگیری است
نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران، سومین ویژگی برای تربیت طلاب توانمند را بصیرت دانست و خاطرنشان کرد: دشمن دست برنداشته و این را نیز قرآن به ما یاد داده است که جنگ و درگیری جبهه دین و انبیاء(ع) با شیاطین تمام‌شدنی نمی‌باشد؛ زیرا این سنت است و به‌تعبیر قرآن کریم «کذلک جعلنا لکل نبی عدوًا شیاطین الإنس و الجن‌« و این جنگ وجود دارد؛ اما چهره‌های آن فرق می‌کند.
وی عنوان کرد: بهترین کار برای مقابله با حرکت دشمن پیش‌گیری است و قسمت زیادی از این پیشگیری با فهم و با بصیرت مردم است و راهکار بصیرت مردم نیز، روحانیت است؛ لذا باید طلاب را برای حرکت‌های مؤثر و کارآمد در برابر حرکت دشمن آماده کنیم و بهترین کار نیز روشنگری است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاجی‌صادقی یادآور شد: عرصه‌ای که در این زمینه بسیار مهم است، آموزش و پرورش می‌باشد و پیش‌بینی‌ها نیز بر این است که تمرکز بیشتر دشمن در آینده روی آموزش و پرورش خواهد بود.