printlogo


printlogo


هفتاد سال خدمت خالصانه برای اسلام و حمایت از نهضت امام خمینی(قد) و انقلاب اسلامی
مروری بر زندگی، مبارزات و خدمات علمی- فرهنگی و اجتماعی  آیت‌الله شیخ یدالله رحیمیان دستجردی (ره)


  مقدمه
قریب هفتاد سال وعظ و خطابه در عرصه منبر، برنامه بسیار موفق و پراستقبال بیان احکام در رادیوی اصفهان به‌مدت ۲۵ سال به‌طور مستمر، تأسیس و ساخت چند مسجد، تأسیس و مدیریت موفق مدرسه علمیه خواهران در اصفهان به نام مدرسه‌الریحانه(س) از جمله کارها و خدمات اجتماعی این مبلغ پیشکسوت و استاد حوزه علمیه اصفهان است.
عالم ربانی آیت‌الله شیخ یدالله رحیمیان دستجردی (ره) والد حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدحسن رحیمیان؛ تولیت مسجد مقدس جمکران، از مروجان افکار امام خمینی(قد) و از علمای برجسته اصفهان و استاد پیشکسوت حوزه علمیه، با بیش از هفت دهه تبلیغ و ترویج معارف اسلامی و خدمات عام‌المنفعه اجتماعی، 5مرداد در شب تاسوعای حسینی دعوت حق را لبیک گفت. پیکر این عالم پارسا، روز عاشورا با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، بر روی دستان مردم عزادار حسینی اصفهان تشییع و در گلستان شهدای این شهر به خاک سپرده شد.

  زندگینامه آیتالله حاج شیخ یدالله رحیمیان
آیت‌الله حاج شیخ یدالله رحیمیان دستجردی، سال ۱۳۰۰ شمسی در محله «دستگرد خیار» اصفهان متولد شد. در نوجوانی ضمن کمک به پدر در امور کشاورزی به فراگیری علوم ابتدایی پرداخت و در مقطعی به‌خاطر طبع روانی که در شعر داشت، به‌همراه دایی‌اش به تهران رفت و در مجله ارمغان به همکاری پرداخت.
بعد از مدتی به اصفهان مراجعت و به حوزه علمیه اصفهان وارد شد و نزد عالمان بزرگی چون آیت‌الله سید محمدحسین شریعت درچه‌ای، آیت‌الله شیخ محمدحسن عالم نجف‌آبادی، آیت‌الله میرزاعلی‌آقا شیرازی، آیت‌الله ملاحسینعلی صدیقین، آیت‌الله عبدالحسین طیب صاحب تفسیر اطیب‌البیان و آیت‌الله سیدحسین خادمی تلمذ کرده و علاوه بر بهره علمی از محضر این بزرگان، از خصوصیات معنوی و انفاس قدسی هر یک از این اساتید، بهره‌های فراوانی برد.
سپس راهی حوزه علمیه قم شد و در درس آیت‌الله‌العظمی بروجردی، علامه طباطبایی و حضرت امام خمینی؟قهم؟ حاضر می‌شود. در همین دوران است که به دستور آیت‌الله‌العظمی بروجردی(ره) کتاب «منتقی‌الجمان فی احادیث الصحیح والحسان» تألیف صاحب معالم را برای اولین‌بار تصحیح و تحقیق می‌کند. پس از مراجعت به اصفهان، ضمن وعظ و خطابه به تدریس سطوح عالی حوزه علمیه می‌پردازد.
در دوران مبارزات و نهضت اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(قد)، از اولین روحانیونی است که از سال ۱۳۴۰ مردم را به تقلید از حضرت امام(قد) فرا خوانده و از مرجعیت امام با افتخار و غرور یاد می‌کند و به دنبال آزادی حضرت امام(قد) در سال ۱۳۴۳، مجلس جشن باشکوهی در دستجرد برگزار می‌کند که منجر به دستگیری و زندانی شدنش می‌شود. از همان سال‌ها تا سال‌های آغازین پیروزی انقلاب، منزل این عالم دینی همواره محل رفت‌وآمد بزرگان حوزه و روحانیون مبارز بود و علاوه بر علمای اصفهان، شخصیت‌هایی مانند شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید آیت، شهید مدنی، شهید باهنر، علامه امینی، فلسفی، ربانی شیرازی(ره) و بسیاری از بزرگان دیگر به این منزل رفت‌وآمدهای مکرر داشته‌اند.
مرحوم آیت‌الله رحیمیان یکی از محوری‌ترین وکلای امام(قد) و سایر مراجع در امور وجوه شرعیه و امور حسبیه در اصفهان بود و سال‌ها به طلاب حوزه‌های علمیه اصفهان و برخی استان‌های مجاور شهریه پرداخت می‌کرد.
قریب هفتاد سال وعظ و خطابه در عرصه منبر، برنامه بسیار موفق و پراستقبال بیان احکام در رادیوی اصفهان به‌مدت ۲۵ سال به‌طور مستمر، تأسیس و ساخت چند مسجد، تأسیس و مدیریت موفق مدرسه علمیه خواهران در اصفهان به نام مدرسه‌الریحانه(س) از جمله کارها و خدمات اجتماعی این مبلغ پیشکسوت و استاد حوزه علمیه اصفهان است.

  پیامهای تسلیت
امام خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، مراجع عظام تقلید؛ سران قوا، آیات؛ سعیدی تولیت حرم مطهر بانوی کرامت(س)، حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور، در پیام‌های جداگانه‌ای، درگذشت این عالم پرهیزگار را تسلیت گفتند.

 امام خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی
بسم‌الله الرحمن الرحیم
جناب حجةالاسلام آقای حاج شیخ محمدحسن رحیمیان دام بقائه!
درگذشت والد مکرم را که عالمی پارسا و پرهیزگار بودند، به جناب‌عالی و دیگر افراد خاندان مکرم ایشان تسلیت عرض می‌کنم. رحمت و رضوان الهی بر آن مرحوم باد که عمری را با طهارت و تقوا به سر بردند و خدمت کردند.
والسلام علیکم ورحمةالله
سیدعلی خامنه‌ای- 6/۵/1402

 آیتاللهالعظمی مظاهری
حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ محمدحسن رحیمیان دام‌بقائه!
با اهدای سلام و اظهار تأسف، ارتحال والد ماجد جناب‌عالی را به همه بازماندگان محترم و بیت مکرم ایشان تسلیت عرض می‌کنم.
آن عالم وارسته و بااخلاص، عمر شریف خود را یکسره در خدمت به اسلام و مسلمین و حوزه‌های علمیه و ترویج معارف والای اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) سپری کرده و حقاً چهره‌ای منور در فروتنی و بی‌اعتنایی به زخارف دنیوی بودند. عاش سعیداً و مات سعیداً.
از خداوند تعالی علو درجات آن عالم زاهد و پارسا و نیز سلامت و سعادت و حسن عاقبت خاندان محترم ایشان خصوصاً جناب‌عالی را مسئلت می‌کنم؛ والسلام علیه وعلیکم و رحمة‌الله وبرکاته.

 آیتالله سعیدی تولیت حرم مطهر بانوی کرامت(س)
جناب حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان، تولیت محترم مسجد مقدس جمکران!
با تأسف و تأثر خبر درگذشت والد مکرمتان دریافت شد.
تقوا، پارسایی و عمری خدمت خالصانه به اسلام و مسلمین، از صفات بارز آن عالم فرهیخته بود که در کنار تربیت فرزندان برجسته‌ای همچون جناب‌عالی، ان‌شاءالله موجب پاداش اخروی و رحمت و رضوان الهی خواهد شد.
اینجانب در کنار مضجع نورانی حضرت فاطمه معصومه(س) و در ایام عاشورای حسینی، از خداوند قادر متعال برای آن مرحوم علو درجات و برای جناب‌عالی و سایر بازماندگان صبر و اجر مسئلت می‌نمایم.

 آیتالله حسینی بوشهری
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
بسم‌الله الرحمن الرحیم/ انا لله و انا الیه راجعون
حضرت مستطاب حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای رحیمیان دام عزه!
تولیت محترم و معزز مسجد مقدس جمکران
رحلت پدر گرامی‌تان عالم پرهیزگار، حضرت آیت‌الله حاج شیخ یدالله رحیمیان، موجب تألم و تأثر گردید. 
این روحانی جلیل‌القدر از پیشگامان انقلاب اسلامی بود و سال‌ها در عرصه تبلیغ معارف دین و ارزش‌های انقلابی مجاهدت کرد و عمر شریف خود را در مبارزه، منبر و خطابه صرف کرد و با زهد و ساده‌زیستی خود، آموزگار عملی ایمان و تقوا بود. رحلت این عالم گران‌قدر و معلم اخلاق را به حوزه علمیه اصفهان، جناب‌عالی و بیت شریف ایشان تسلیت عرض می‌نمایم، و از خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای بازماندگان و علاقه‌مندان به آن استاد فرزانه، صبر و اجر مسئلت دارم.
 آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه
​​​​​​​

حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ محمدحسن رحیمیان دامت معالیه!
تولیت ارجمند مسجد مقدس جمکران
با سلام و تسلیت ایام عاشورای حسینی
خبر درگذشت عالم مجاهد و خستگی‌ناپذیر آیت‌الله حاج شیخ یدالله رحیمیان(ره) در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی موجب تألم گردید.
بیش از هفت دهه تبلیغ و ترویج معارف حیات‌بخش اسلامی و خدمات عام‌المنفعه اجتماعی به همراه روحیه ساده‌زیستی و مردم‌داری از ایشان چهره‌ای خدوم و ماندگار در اذهان مردم اصفهان ساخته است.
اینجانب فقدان آن روحانی خدوم و مبلغ مخلص را به جناب‌عالی، بازماندگان محترم، شاگردان، ارادتمندان، مردم ولایت‌‌مدار و حوزه علمیه اصفهان تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای ایشان رفعت مقام و حشر با حضرت سیدالشهدا(ع) و برای جناب‌عالی و بازماندگان، آرامش قلبی و صبر و اجر الهی خواستارم.