printlogo


printlogo


آیت‌الله غروی تأکید کرد
لزوم پیشتازی خواص در امر به معروف و نهی از منکر
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به نقش محوری خواص در احیای سنت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، خاطرنشان کرد: اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه حکم‌فرما شود، دیگر منکر در جامعه رواج پیدا نخواهد کرد؛ بنابراین عموم مردم باید در این مسئله ورود کنند تا مبادا ضد ارزش‌ها مقبولیت اجتماعی پیدا کنند.

به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله سیدمحمد غروی در مراسمی که به مناسبت روز ششم محرم در محل جامعه مدرسین برگزار شد، ترک امر به معروف و نهی از منکر را عامل بی‌تفاوتی جامعه نسبت به اتفاقات پیرامون خود ارزیابی کرد و اظهار داشت: امام حسین(ع) برای احیای اسلام قیام کردند و به شهادت رسیدند؛ چرا که فساد، جامعه اسلامی را فراگرفته بود.
وی ادامه داد: جریان خلافت به جایی رسیده بود که یزیدی که اهل فسق و فجور و شُرب خَمر بود، حاکم جامعه اسلامی شده بود و به جای آن‌که سنت‌های پیامبر(ص) و معروف‌ها به اجرا درآیند، بدعت‌ها و منکرها حاکم شده بود و مردم نیز نسبت به آن بی‌تفاوت بودند.
وی افزود: اگر امام حسین(ع) این شرایط را می‌پذیرفت، دیگر چیزی از اسلام باقی نمی‌ماند؛ لذا حضرت از پذیرش بیعت با یزید امتناع کردند و در بیانات مختلفی که داشتند، علت این حرکت را اصلاح امت پیامبر(ص) معرفی کردند.
استاد حوزه علمیه قم ضمن بازخوانی بخشی از وصیت‌نامه امام حسین(ع) به محمد حنفیه، ابراز داشت: حضرت برای قدرت قیام نکردند؛ بلکه برای اصلاح امتی قیام کردند که دچار فساد شده بود و حتی برخی از خواص اصحاب پیامبر(ص) نیز هویت خود را از دست داده بودند.
هدف امام حسین(ع) احیای سنت امر به معروف و نهی از منکر بود
وی هدف امام حسین(ع) را احیای دو واجب امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و افزود: بالاترین امر به معروف و نهی از منکر، احیای سنت امر به معروف و نهی از منکر است که حضرت سیدالشهداء(ع) به عنوان هدف قیام خود معرفی می‌کنند؛ چرا که علی‌رغم وجوب امر به معروف بر همه جامعه اسلامی، در پاره‌ای از موارد، نقش خواص نقش محوری است. یعنی باید ابتدا آن‌ها به میدان بیایند تا سایرین نیز ترغیب شوند.
آیت‌الله غروی خاطرنشان کرد: اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه حکم‌فرما شود و مردم کسی را که مرتکب اعمال ضد ارزشی می‌شود مورد سؤال قرار دهند، دیگر منکر در جامعه رواج پیدا نخواهد کرد؛ بنابراین عموم مردم باید در این مسئله ورود کنند تا مبادا ضد ارزش‌ها مقبولیت اجتماعی پیدا کنند.
وی ضمن تأکید بر لزوم توجه به حقایق قیام عاشورا، گفت: اگرچه گریه بر حضرت سیدالشهداء در روایات بسیار مورد تأکید قرار گرفته است؛ اما هدف از اقامه عزای حسینی، بازگو کردن حقایق حسینی است.
نباید اجازه دهیم که عزاداریها دچار بدعت شوند
وی تصریح کرد: باید به اهداف اهل‌بیت عصمت(ع) توجه داشته باشیم و بدانیم که همه‌چیز برای حفظ دین است. نباید اجازه دهیم که عزاداری‌ها دچار بدعت شوند و فقط ظاهری از آن‌ها باقی بماند و افرادی به واسطه این تصور غلط، اصرار بر گناه کرده و گمان کنند که با صرف گریه بر اباعبدالله(ع) همه گناهانشان بخشیده می‌شود.