حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، ۲۶تیر با آیات حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور به صورت جداگانه دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله حسینی بوشهری در دیدار دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به ماه محرمالحرام گفت: امیدواریم امسال با حضور پرشور و شعور مردم در عزاداریها، فضای جامعه به سمت مکتب اهلبیت(ع) و سیره و حرکت حسینی که نماد بارز آن امر به معروف و نهی از منکر است، حرکت کند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورایعالی انقلاب فرهنگی را از نهادهای مهم نظام جمهوری اسلامی نام برد و خاطرنشان کرد: مصوبات شورای انقلاب فرهنگی نقش پررنگی در ریلگذاری فرهنگی کشور دارد؛ چراکه این شورا با حکم و نظارت عالی رهبر معظم انقلاب -مد ظله العالی- شکل گرفته و مصوبات آن نیز به عنوان قانون تلقی میشود.
امام جمعه قم ادامه داد: همه مقدمات برای تأثیرگذاری شورایعالی انقلاب فرهنگی در عرصه فرهنگ فراهم است و این شورا میتواند به عنوان موتور محرک فرهنگی کشور ایفای نقش کند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه، رویکرد جدید شورایعالی انقلاب فرهنگی و تغییرات به وجود آمده را مثبت و امیدوار کننده ارزیابی کرد و افزود: شورای انقلاب فرهنگی باید در متن جامعه باشد تا مصوبات آن به صورت میدانی جریان پیدا کند و رویکرد جدید شورا در برقراری ارتباط با مردم، فرهیختگان، مجموعههای فرهنگی و سایر مجموعههای تأثیرگذار در عرصه فرهنگ، رویکردی لازم است.
نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری، فرهنگ را موضوعی زیربنایی عنوان کرد و اظهار داشت: باید مسائل فرهنگی به عنوان زیرساخت مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد و تمامی این عرصهها پیوست فرهنگی داشته باشند. رهبر معظم انقلاب -مد ظله العالی- پیوسته بر مسئله فرهنگ تأکید داشتهاند و این نشاندهنده دغدغه ایشان نسبت به مسائل فرهنگی است.
وی ابراز داشت: مسائلی که در سال گذشته اتفاق افتاد، علیرغم استفاده از زمینههای اقتصادی؛ اما صبغه فرهنگی داشت و این فرایند بهگونهای اتفاق افتاد که برخی از افراد حتی هویت ملی خود را از دست دادند.
دبیر شورایعالی حوزههای علمیه مقابله با تهدیدات فرهنگی دشمنان را نیازمند اجرایی شدن سیاستگذاری و برنامهریزیها عنوان کرد و افزود: باید به واسطه یک حرکت فرهنگی حساب شده، هم توطئههای دشمنان خنثی شود و هم امید در جامعه افزایش یابد. نباید به صورت احساسی و هیجانی برنامهریزی شود؛ بلکه باید با عقلانیت و در چارچوب آموزههای دین کارها را پیش برد.
همافزایی و همکاری بیشتر حوزههای علمیه و شورایعالی انقلاب فرهنگیآیتالله اعرافی هم در این دیدار اظهار کرد: همه ما در مقابل نظام و انقلاب وظیفهمند هستیم و باید در راستای همافزایی بیشتر تلاش داشته باشیم.
وی تعامل و همافزایی حوزه علمیه و شورایعالی انقلاب فرهنگی را مدنظر قرار داد و افزود: باید نسبت تعاملات شورایعالی انقلاب فرهنگی با نهادهای مختلف حوزوی تبیین شود.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه در سطوح مختلف و با اختیارات مختلف میتوان وارد میدان تعاملات شد، مطرح کرد: امروز در حوزه طرحهای مختلف تحولی داریم که عملیاتی شدن این طرحها میتواند برای شورایعالی انقلاب فرهنگی کمک باشد.
وی با بیان اینکه این طرحها در دست اجرا هستند، عنوان کرد: تمام این طرحها پیوست شورایعالی انقلاب فرهنگی را دارند که میتوانند تأثیراتی در تصمیمات این شورا داشته باشند.
آیتالله اعرافی از اسناد شورایعالی انقلاب فرهنگی یاد کرد و گفت: از ظرفیت حوزههای علمیه برای این اسناد میتوان در عرصههایی ازجمله تولید نظریه، همراهی در تولید سند، کارشناسی، گفتمانسازی و عملیاتیسازی استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه شبکههای تعریف شده حوزه میتواند نگاهی به اهداف شورایعالی انقلاب فرهنگی داشته باشد، خاطرنشان کرد: این رابطه میتواند متقابل باشد و در مقابل اهداف شورایعالی انقلاب فرهنگی در سطوح حوزوی مورد بررسی قرار بگیرد.