printlogo


printlogo


توصیه‌های مراجع عظام و علما به رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران
نباید دنبال بهانه‌جویی برای عدم رسیدگی به مشکلات مردم بود
سید امیرحسین قاضی زاده ‌هاشمی معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و هیأت همراه با سفر به شهر مقدس قم با آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی و آیات حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین و اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه به‌صورت جداگانه دیدار کردند. ایشان در این دیدارها، احترام به خانواده شهدا را احترام به ارزش‌های انقلاب اسلامی دانستند و تصریح کردند: دوام انقلاب اسلامی در برابر مشکلات و توطئه‌های دشمنان، مدیون از خودگذشتگی شهدا و ایثارگران است؛ بعد از امدادهای الهی و رهبری‌های امام خمینی(قد) و رهبر معظم انقلاب، شهدا و ایثارگران، این انقلاب را در برابر تمامی تهدیدها، دشمنی‌ها و تحریم‌ها، حفظ کردند و سهم وافر آن‌ها در این مسأله، قابل محاسبه نیست.

  احترام به خانواده شهدا احترام به ارزشهای انقلاب اسلامی است
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در این دیدار گفتند: خانواده شهدا و ایثارگران، بخش مهمی از جامعه ما هستند که باید به آنها رسیدگی شود.
ایشان افزودند: رسیدگی به خانواده شهدا فقط احترام به شهدا نیست؛ بلکه تشویقی است برای آینده نسبت به وظایف رزمندگان؛ رزمندگان نگاه می‌کنند که نسبت به شهدا و خانواده‌شان چه اقداماتی صورت گرفته است که در شرایط مشابه بروند و کار رزمندگان پیشین را انجام دهند یا خیر.
این مرجع تقلید ادامه دادند: وقتی دیدند خانواده شهید تکریم می‌شود، آنها هم بدون نگرانی، در آینده اگر لازم باشد، برای امور رزمندگی حاضر می‌شوند. برای همین تکریم و رسیدگی به خانواده شهدا مهم و برای آینده موثر است و فقط موضوعی مربوط به گذشته نیست.
حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار کردند: ما مدیون شهدا هستیم. اگر این شهدا نبودند، مشخص نبود، هم‌اکنون کشور ما در چه وضعیتی قرار داشت. این‌ها بودند که انقلاب را با جان خودشان و با ایثارگری‌شان حفظ کردند.
ایشان گفتند: به‌عقیده من هرگونه خدمت به خانواده شهدا، حکم عبادت را دارد، منهای اینکه یک وظیفه قانونی هم محسوب می‌شود.
معظم‌له افزودند: احترام به خانواده شهدا احترام به ارزش‌های انقلاب اسلامی است. این عزیزان در راه ارزش‌های انقلاب جان دادند و به‌همین دلیل، به‌همان نسبت امنیت را برای ما به ارمغان آوردند. برای همین سعی کنید، منهای وظیفه قانونی خودتان، به‌عنوان یک عبادت الهی به این‌ها رسیدگی کنید.
این مرجع تقلید ادامه دادند: نباید دنبال بهانه‌جویی برای عدم رسیدگی به مشکلات مردم باشید؛ بلکه باید به فکر این باشید که در پیشگاه خدا روسفید گردید. در حوزه فعالیت بنیاد شهید هم، باید بدانیم که ما نسبت به خانواده شهدا دین و وظیفه داریم و باید به آنها خدمت کنیم و دیدمان باید این‌طور باشد؛ نه اینکه بگوییم: فردا بازرس می‌آید و گزارش تهیه می‌کند و صرفاً به چشم انجام وظیفه نگاه نکنیم.

 مسئولیت بزرگی نسبت به شهدا و خانوادههای آنان داریم
حضرت آیت‌الله سبحانی نیز در این دیدار، با اشاره به مقام شهید در پیشگاه خداوند، گفتند: تنها سرمایه انسان در این دنیا حیات اوست؛ کسی که حیات خود را می‌بخشد تا دین خدا برپا باشد و یک معامله عجیب و غریبی می‌کند و می‌گوید: تمام دار و ندارم را که همان‌ حیات من است، به خدا می‌بخشم تا اعلا کننده کلمة‌الله در جامعه باشیم، قطعاً خداوند منان خطاب به این فرد می‌گوید: (عند ربهم یرزقون).
این مرجع تقلید ادامه دادند: مقام شهید برای همه روشن است؛ اما یک مسئولیت بزرگی است، مخصوصاً اگر همسر جوان یا فرزندانی داشته باشد، آنها را به ما سپرده‌اند که بتوانیم، اقل زندگی‌ها را برایشان فراهم کنیم. ما هشت سال تمام، دفاع مقدس را داشتیم و در این دفاع مقدس، شهدای فراوانی را در سطوح کشور و استان‌ها داریم. این برعهده مسئولان بنیاد شهید می‌باشد که ان‌شاء‌الله برای خدا این کار را انجام دهند.
ایشان با تأکید بر اخلاص در کارها، بیان کردند: اگر انسان همه کارهایش برای خدا باشد، مقام بالایی دارد؛ این خدمات‌تان که برای خدا می‌باشد، اجر بزرگی به شما خواهند داد؛ خصوصاً خوب است که شبانه‌روز به خانواده‌های شهدا سرکشی کنید که این کار، عمل بزرگ و عبادتی بزرگتر است.
معظم‌له با بیان اینکه همه کارها صورت ملکی و ملکوتی دارند، گفت: کار شما یک صورت ملکی دارد که خوب است، به در خانه خانواده شهدا بروید و به مشکلاتشان رسیدگی کنید. اگر به‌صورت ملکوتی این اعمال نیز آگاه باشید برای خدمت به شهید سرعت پیدا می‌کنید.

  شهدا و ایثارگران، انقلاب را در برابر تمامی تهدیدها، دشمنیها و تحریمها حفظ کردند
به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت‌الله حسینی بوشهری نیز در دیدار رئیس بنیاد شهید، مسئولیت خدمت به خانواده شهدا و ایثارگران را مسئولیتی خطیر توصیف و ابراز کرد: خدمت در بنیاد شهید، یکی از مصادیق روشن عمل صالح و باقیات‌الصالحات است.
وی دوام انقلاب اسلامی در برابر مشکلات و کارشکنی‌های دشمنان را مدیون از خودگذشتگی شهداء و ایثارگران و خانواده‌های آنان دانست و خاطرنشان کرد: بعد از امدادهای الهی و رهبری‌های امام خمینی(قد) و رهبر معظم انقلاب مدظله العالی، شهداء و ایثارگران، کسانی هستند که این انقلابی را که امروز در زیر سایه آن زندگی می‌کنیم، در برابر تمامی تهدیدها، دشمنی‌ها و تحریم‌ها، حفظ کردند و سهم وافر آن‌ها در این مسأله، قابل محاسبه نیست.
امام جمعه قم افزود: حرکت انقلاب اسلامی در راستای حرکت انبیای الهی و مطابق با فطرت انسانی است و برای همین توانسته است، در دل‌ها نفوذ کند. به‌همین خاطر، در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، شرق و غرب این نظام را تهدیدی در برابر خود می‌دیدند؛ و می‌دانستند که مارکسیسم را در شرق و لیبرال‌دموکراسی را در غرب، نابود خواهد کرد و از همین رو جنگ هشت ساله را بر ما تحمیل کردند.

 مسئولان برای حل مشکلات مردم تلاش کنند
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ضمن تأکید بر لزوم تلاش مسئولان برای حل مشکلات مردم، تصریح کرد: هر جا جبهه حق در برابر جبهه باطل ایستاده است، مشکلاتی از ناحیه جبهه باطل ایجاد شده است؛ اما مسئولان باید تلاش کنند تا مشکلات مردم حل شود.نایب‌رئیس مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به دیپلماسی فراگیر دولت در ارتباط با دیگر کشورها گفت: در دولت سیزدهم گشایش‌هایی احساس می‌شود؛ خصوصاً آنکه دولت، دیپلماسی و سیاست خارجی خود را تنها به چند کشور محدود نکرده است.
وی اظهار کرد: دشمن نتوانسته است، راه و حرکتی را که شهداء آغاز کرده‌اند، خاموش کند و از همین رو، کینه آن‌ها را در دل داشته و برای متوقف کردن این حرکت، نسبت به جذب خانواده و فرزندان شهداء طمع ورزیده است؛ بنابراین بنیاد شهید و امور ایثارگران باید به‌واسطه تعریف فعالیت‌های مختلف فرهنگی، در تقویت جایگاه خانواده‌های شهداء و ایثارگران تلاش کند، تا در نهایت، این خانواده‌ها نقش الگویی در جامعه پیدا کنند.
دبیر شورای‌عالی حوزه‌های علمیه، تأسیس معاونت آموزش و پژوهش در مجموعه بنیاد شهید را کاری ارزشمند توصیف کرد و افزود: در امر آموزش فرزندان شهدا و ایثارگران، باید تک‌تک لحظات این عزیزان مورد توجه قرار گیرد تا برای تصدی مسئولیت‌های مختلف نظام آماده شوند؛ چراکه اگر کسانی که دردکشیده انقلاب هستند، مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرند، راه پیشرفت این انقلاب هموارتر خواهد شد.

  ایثارگران باید نماد گفتمان انقلاب اسلامی باشند
​​​​​​​
آیت‌الله اعرافی هم در این دیدار اظهار کرد: این توفیق در حالی حاصل شده است که خیلی از دورانی که بنیاد شهید در امور فرهنگی در هر شهر و استانی پرچم‌دار بود، فاصله گرفته بودیم؛ اما اکنون حرکت بنیاد شهید از ستاد تا عمق شهرستان‌ها در ترویج ارزش‌های فرهنگی ادامه پیدا می‌کند.
وی بیان کرد: ایثارگران باید نماد گفتمان انقلاب اسلامی باشند و تحقق این امر مستلزم ‌کار نرم‌افزاری سخت و پیچیده است و اکنون جمعی از این افراد در این مسیر هستند و احساس سرافرازی و افتخار می‌کنند.
امام جمعه قم به فعالیت مدارس شاهد اشاره کرد و گفت: بعد از دفاع‌ مقدس، مدارس شاهد مشعل هدایت بود؛ ولی در گذر زمان مقداری این موضوع در این ‌مدارس کند و ضعیف شد؛ اما خوشبختانه نگاهی که دولت جدید به مدارس شاهد دارد، خیلی خوب است.
مدیر حوزه‌های علمیه افزود: انقلاب اسلامی در دنیا، دارای گفتمانی است که بسیار مشتری دارد؛ ولی متأسفانه در داخل کشور مقداری از آن غافل هستیم.
وی ادامه داد: در دنیا، صف‌های بزرگ تشکیل شده است که حرف ما را بشنوند و در بخش علوم اسلامی کارهای زیادی در جامعة المصطفی انجام شده است و نیاز به کار دانشگاهی عمیق برای ترویج گفتمان داریم و اگر بتوانیم، بخش عمده‌ای از دانشگاه‌ها را به این رنگ و لعاب بکشانیم، بسیار خوب است.
آیت‌الله اعرافی هم‌چنین تأکید کرد: گردشگری و کار دانشگاهی، در تبلیغ گفتمان اسلامی و انقلابی ما تأثیر زیادی دارد.
گفتنی است، سید امیرحسین قاضی‌زاده ‌هاشمی نیز در این دیدارها، گزارشی از فعالیت‌های بنیاد شهید به‌خصوص در حوزه آموزشی در مدارس شاهد و دانشگاه شاهد ارائه کرد.
گزارش: داوود مظاهری