printlogo


printlogo


آیت‌الله‌العظمی مظاهری در پیامی به افتتاحیه «رویداد تبادل فناوری حوزه علوم اسلامی»
فکر و دانش، مؤثرترین سلاح در نبرد با اندیشه‌های التقاطی
آیین افتتاحیه رویداد تبادل فناوری اطلاعات در حوزه علوم و فرهنگ اسلامی با پیام حضرت آیت‌الله مظاهری و سخنرانی آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور، 15تیر در سالن همایش‌های امین مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حضرت آیت‌الله مظاهری، مشروح پیام معظم‌له به این مراسم، به شرح زیر است:
بسم‌الله الرحمن الرحيم
گسترش خیره‌کننده دانش و دستاوردهای گوناگون علمی در جهان معاصر، که محصول تلاش بشر و استفاده از ابزارهای نوین و ظرفیت‌های نویافته و ارتباطات پیشرفته در این جهت است، بی‌شک، رویداد بسیار بااهمیتی است که باید مطمح نظر حوزه‌های علمیه و دانش‌پژوهان علوم اسلامی و خصوصاً دستگاه‌های مدیریتی حوزوی نیز قرار داشته باشد تا علاوه بر اینکه از قافله دانش جهانی باز نمانند، بتوانند با تجمیع ظرفیت‌های موجود در به‌کارگیری ابزارهای جدید و زمینه‌های نوین، در مسیر گسترش و تعمیق دانش دین و علوم وابسته بکوشند و معارف انسان‌ساز و جامعه‌ساز اسلامی را به‌زبان روز و به‌فراخور نیازهای انسان معاصر، خصوصاً نسل پرسش‌گر و تکامل‌خواه امروز، منتشر و ترویج و تبلیغ نمایند.
در این زمینه باید سخن بلند و عمیق عالم روشن‌نگر، مرحوم علامه سید شرف‌الدین عاملی(قد) را همواره به یاد داشته باشیم که «لا ینتشر الهدی الا من حیث انتشر الضلال». امروز با استفاده از ظرفیت‌های بسیار وسیع فضای مجازی و ارتباطات نوین، نه‌تنها هنجارهای اخلاقی و اجتماعی، به‌شکل‌های مختلف مخدوش می‌شود و ابهت ارزش‌های انسانی و فرهنگی و دینی در ذهن و دل بینندگان و استفاده‌کنندگان از این فضاها شکسته می‌گردد و از حیث عملی و رفتاری، توسعه دین‌زدایی و تخریب فرهنگ و اخلاق، به‌شدت دنبال می‌شود؛ بلکه تحریف دین و اندیشه دینی و مفاهیم و تعالیم اسلامی و تخطئه و شکستن آن معارف نیز، با بهره‌گیری از همین فضاها و امکانات نوین، به‌شکل بسیار گسترده‌ای در حال جریان است و چنانکه می‌دانیم، در عرصه جنگ اندیشه‌ها، جز با سلاح فکر و دانش با اسلحه دیگری نمی‌توان به‌میدان مبارزه رفت. اندیشه‌های التقاطی و مغشوش و تقلبی و جعلی در خلأ اندیشه‌های سالم و حقیقی و خالص پدید می‌‌آیند و البته برای بسیاری از مخاطبان، تشخیص اعتبار و واقعیت آنها ممکن نخواهد بود.
اینک جای خوش‌وقتی است که تلاشی مبارک برای تجمیع ظرفیت‌های بالفعل و شناسایی ظرفیت‌های بالقوه حوزوی در جهت توجه و برنامه‌ریزی برای استفاده هرچه بهتر و بیشتر از فناوری‌های نوین و عرصه‌های جدید تولید و نشر معارف دینی، در حال شکل‌گیری است و امید است، با عنایت خداوند تعالی و همت وافر مسئولان محترم نهادهای علمی و پژوهشی حوزه علمیه و حمایت‌ و پشتیبانی دستگاه‌های ذی‌ربط، این تلاش و سعی مشکور، به انجامی مبارک نائل گردد. ان‌شاء‌الله.
توفیقات روزافزون همه دست‌اندرکاران این رویداد را از خداوند سبحان مسألت می‌کنم. والسلام علیکم و رحمة‌الله وبرکاته.
حسین المظاهری - ۱۶ / ذی‌الحجه / ۱۴۴۴ - ۱۴ / تیر / ۱۴۰

 استخدام ابزارهای روز از دستاوردهای حوزه معاصر استبه گزارش  خبرگزاری حوزه، آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه نیز، 15تیر در این آیین، با بیان اینکه ستاد راهبری هوش مصنوعی حوزه، تلاش دارد زنجیره‌ای از کاربست فناوری‌ها را در عرصه‌های مورد نیاز شکل دهد، اظهار کرد: تهور در حوزه فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، یکی از دستاوردهای دانشی و عملکردی قم معاصر است.
وی با تأکید به لزوم ورود حوزه علمیه به فن‌آوری‌های نوین، پیشرو، پیشرفته و هوش مصنوعی، مطرح کرد: کاربست این فناوری‌ها را فقط در قلمروی معارف، علوم و منابع و متون اسلامی دنبال نمی‌کنیم.
مدیر حوزه‌های علمیه، با بیان اینکه آرزوی بزرگ ما تهیه نقشه جامعی از نیازها، افراد فعال در حوزه هوش مصنوعی و فناوری‌های هوشمند است تا نیازهای شناسایی‌شده پاسخ داده شود و افراد فعال هم هرکدام در جای درست خود به‌کارگیری شوند، تأکید کرد: باید با دقت در مبانی فلسفی، کلامی، حدیثی، فقهی و اخلاقی ناظر به فن‌آوری‌ها، حرکت هوش مصنوعی را نه‌تنها در ایران بلکه در دنیا راهبری و هدایت کنیم.
آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه استخدام ابزارهای روز از دستاوردهای حوزه معاصر است، تأکید کرد: باید در قلمروی مبانی معرفتی، عقلی، فلسفی، کلامی، فقهی و حقوقی هوش مصنوعی، فعالانه ورود کرده، بشناسیم و راهبری کنیم.
وی یادآور شد: حوزه علمیه قم نشان داده که می‌تواند از نظریه نظام‌ اسلامی و انقلاب اسلامی بیرون بیاید و در هر زمینه‌ای وارد شود. حضرت امام(قد) جسارت، شجاعت، شهامت و امکان کارهای بزرگ را آموخت.
آیت‌الله اعرافی در پایان گفت: برای دانشگاه و دانشمندان نهایت احترام را قائلیم. وظیفه ماست که در خدمت و کنار آنها باشیم و اندیشه راهبری اسلامی را برای همکاری و پیشبرد آرمان‌ها فعال کنیم. این مسیر نیازمند پیشگامی، فعال بودن، انسجام و داشتن نقشه راه درست و هدایت‌گر است.