printlogo


printlogo


آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی در پیامی تأکید نمود
کام تشنگان معارف الهی را با بهره‌گیری از آثار و محصولات هنری فاخر سیراب نمایید
آیین اختتامیه نهمین جشنواره هنرهای آسمانی طلاب حوزه‌های علمیه، ‌با پیام حضرت آیت‌الله‌ نوری همدانی و سخنرانی آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه،  11تیر در سالن همایش‌های بین‌المللی مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایکنا، متن پیام این مرجع تقلید، به اختتامیه نهمین جشنواره هنرهای آسمانی، به این شرح است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
[یا أیها الرسول بلغ ما أنزل إلیک من ربک وإن لم تفعل فما بلغت رسالته
والله یعصمک من الناس إن الله لایهدی القوم الکافرین]
در آستانه صدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم، به دست بابرکت مرجع عظیم‌الشأن آیت‌الله‌العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، خداوند متعال را سپاسگزاریم که به ما توفیق بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن کریم و روایات اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) را عنایت فرمود و رسالت ابلاغ پیام دین مبین اسلام را بر دوش ما نهاد.
در طول سال‌هایی که بر عمر بابرکت حوزه‌های علمیه گذشت، تلاش‌ها و مجاهدت‌های علمی و اجتماعی علمای گرانقدر توانست، ابعاد مختلفی از حضور اجتماعی حوزویان را رقم زد و طلاب و مبلغان دینی، از ابزارهای گوناگون جهت تبلیغ احکام و اعتقادات دینی استفاده کردند.
در سال‌های اخیر با توجه به رشد و توسعه ابزارهای هنری و رسانه‌ای و شیوع استفاده از آن‌ها توسط آحاد جامعه، بار دیگر طلاب و فضلای حوزه با پشتوانه‌های علمی و فقهی بزرگان مکتب تشیع، از ظرفیت‌های نوین تبلیغی بهره برده و به عرصه هنر دینی توجه ویژه نمودند.
جشنواره هنرهای آسمانی دورنمایی از حضور مؤثر هنرمندان حوزوی در عرصه‌های نوین تبلیغی و زمینه‌ساز کشف استعدادهای فرهنگی هنری حوزویان و همگرایی و ارتقای جایگاه و تأثیرگذاری آنان است و می‌تواند علاوه بر توسعه عرصه‌های مختلف تبلیغی، هنر متعالی را که برآمده از اندیشه و تفکر عمیق و والای دینی است، به منصه ظهور برساند و کام تشنگان معارف الهی را با بهره‌گیری از آثار و محصولات هنری فاخر و ارزشمند سیراب نماید.
اینجانب ضمن آرزوی توفیق بیش از گذشته برای همه برگزارکنندگان و مجریان این جشنواره در همه مراکز و نهادهای حوزوی به‌ویژه مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، از خداوند متعال خواستارم، قلوب ما را از نور معرفت به آموزه‌های دینی سرشار سازد و تلاش‌های فرهنگی، هنری و تبلیغی ما را زمینه‌ساز ظهور قطب عالم امکان حضرت بقیة‌الله(عج) قرار دهد.
در پایان از همه برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان در جشنواره هنر آسمانی تقدیر و تشکر می‌کنم و امیدوارم، این‌گونه برنامه‌ها، گامی مؤثر در راه ترویج و گسترش آموزه‌های دین مبین اسلام و مکتب با فضیلت ائمه معصومین(ع) باشد.
والسلام علیکم ورحمةالله وبرکاته
قم- حسین نوری همدانی/ تابستان 1402 ش/ ذی‌الحجه 1444 ق

  رسالت هنرمندان حوزوی تغییر معادلات جهانی هنر است
به گزارش خبرگزاری حوزه، ‌آیت‌الله اعرافی در آیین اختتامیه نهمین جشنواره هنر آسمانی، ضمن تبریک اعیاد، به واقعه غدیرخم اشاره و اظهار کرد: موانع بسیار سختی در پیش‌روی استمرار پیام غدیر بود که پیامبر(ص) نسبت به این موضوع آگاهی داشتند. ابرهای فراوانی مقابل درخشش انوار غدیر قرار گرفت؛ ولی رسول‌خدا(ص) داستان را به‌گونه‌ای معماری کردند که از این آفت‌ها به‌دور باشد.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه در موضوع غدیر، هنر نیز نقش بزرگی ایفا کرد، تصریح نمود: تاریخ‌نگاری‌های غدیر و اشعار شاعران نیز در شکوفایی و ماندگاری غدیر تأثیرات بسیاری داشتند.
وی با اشاره به اینکه غدیر درآمیخته شده با هنر آسمانی و متعهد، با شخصیتی که کانون هنر است، گره‌ خورده است، یادآور شد: هر موضوعی که در نهج‌البلاغه دنبال کنید، خواهید یافت که این موضوع درآمیخته با هنر است.
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه، با بیان اینکه امیرالمؤمنین(ع) پیچیده‌ترین مفاهیم را در قالب اشعار هنری ارائه کرده‌اند، ابراز کرد: هنرمندان حوزه علمیه رسالتی که بر دوش دارند، آن است که تمام معارف و گنج‌های اسلام را در قالب‌های هنری ارائه کنند.
امام جمعه قم با اشاره به اینکه در سنت عالمان دینی دیده‌ایم که نسبت به هنر توجه داشته‌اند، بیان کرد: حوزه باید متناسب با اقتضائات امروز این مسیر را ادامه دهد.
‌آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین اضلاع تمام تمدن‌ها هنر است، اظهار کرد: هر تمدنی برای عمق و وسعت‌بخشی، نیازمند انواع مختلف هنر است.
وی با اشاره به اینکه امروز نیز، یک پای استوار تمدن غرب در حوزه هنر است، مطرح کرد: متأسفانه در غرب هنری که دنبال می‌شود، به‌عنوان جایگزین دین شناخته می‌شود.
مدیر حوزه‌های علمیه، با بیان اینکه هنرمندان حوزوی باید به دنبال تغییر معادلات جهانی هنر در دنیای معاصر باشند، عنوان کرد: در هنرهای غربی، نکاتی از جمله شهوت و تکذیب عالم‌های غیب و قدسی مشاهده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی، ابعاد مختلفی دارد و بخشی از آن تحول در عالم هنر است، خاطرنشان کرد: این وظیفه بزرگ، بر عهده هنرمندان حوزوی است.
‌آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه در حوزه، اقداماتی در عرصه هنر انجام شده؛ ولی کم بوده است، تصریح کرد: در برنامه توسعه هفتم دولت نیز، باید شاهد توجه ویژه به هنر باشیم. همچنین اتصال هنرمندان حوزه با هنرمندان دانشگاه باید دنبال شود.

  ارسال ۱۶۷۷ اثر از طلاب هنرمند به جشنواره هنر آسمانی 
​​​​​​​
حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری نیز در این مراسم، اظهار کرد: در جشنواره نهم به موضوعات مختلفی توجه ویژه شده است.
وی ادامه داد: حکومت اسلامی و ولایت فقیه، تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی، عفاف و حجاب، آسیب‌های اجتماعی، مسجد تراز اسلامی و انقلاب اسلامی و ... از جمله این موضوعات هستند.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه، با اشاره به اینکه طلاب در سال جاری هزار و ۶۷۷ اثر هنری داشتند، مطرح کرد: ۴۵۵ اثر در حوزه دستاوردهای انقلاب اسلامی بودند. همچنین ۴۲۱ اثر در حوزه عفاف و حجاب، ۱۲۳ اثر در حوزه مسجد تراز اسلام و انقلاب اسلامی، ۹۴ اثر در حوزه ولایت فقیه و ۹۲ اثر در حوزه آسیب‌های اجتماعی بوده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملانوری، با اشاره به اینکه نسبت به دوره هفتم، ۳۷ درصد افزایش آثار داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که حرکت حوزه در مسیر هنر، رو به جلو است.
وی با بیان اینکه به قضاوت داوران، کیفیت آثار در این دوره بالاتر از دوره‌های گذشته بوده است، تصریح کرد: امسال بخش بین‌الملل جشنواره راه‌اندازی شد تا در سال‌های آینده، از طلاب خارج از ایران نیز استفاده کنیم.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه، با اشاره به برخی اقدامات انجام‌شده در این راستا، یادآور شد: طراحی بخش هنر و رسانه، راه‌اندازی و برگزاری جلسات کمیته‌های جشنواره هنرهای آسمانی، طراحی نشریه علمی و پژوهشی هنر و رسانه، اجرای نهمین جشنواره هنرهای آسمانی، همکاری در تهیه و تولید مستند تلویزیونی عبای خاکی، برگزاری جلسات تخصصی در حوزه هنر، نقد برنامه‌های صداوسیما، برگزاری دوره‌های تخصصی و ... از جمله این اقدامات هستند.