printlogo


printlogo


معاون پژوهش حوزه‌های علمیه کشور خبر داد
وجود ۱۲۰۰ کانون علمی و انتشار ۱۲۰ نشریه پژوهشی در حوزه‌های علمیه
حجت‌الاسلام و‌المسلمین مقیمی حاجی، وجود کانون‌های علمی را مکمل آموزش در حوزه‌ها دانست و گفت: کانون‌های علمی به‌عنوان مکمل آموزش در حوزه‌ها راه‌اندازی شد و به بیش از ۱۲۰۰ کانون علمی در دو سال اخیر رسیده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت‌الاسلام و‌المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی، 31خرداد در گردهمایی معاونان پژوهش حوزه علمیه استان اصفهان، با اشاره به جایگاه علمی و فقاهتی اصفهان، در ادامه حضور آیت‌الله‌العظمی مظاهری در اصفهان را، منشأ رشد جدیدی در اصفهان عنوان کرد.
وی با تأکید بر نقش پژوهش در فعال کردن طلاب در فرایند آموزش و تحصیل، تصریح کرد: پیش‌مطالعه‌ها و مباحثه‌ای که طلاب انجام می‌دادند و کلاس‌های تقریری که پس از کلاس‌های اصلی بود، امروز به‌عنوان کلاس‌های راهنما و مشاوره از آنها یاد می‌کنیم که مجموعه‌ای بودند تا کلاس‌ها را شاگردمحور کنند و طلبه نقش فعالی در فرایند آموزش پیدا کند و پژوهش، یکی از آن شیوه‌ها و ابزاری است که شاگرد را در فرایند آموزش از نقش منفعل، به نقش فعال تبدیل می‌کند.
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، راه جلوگیری از افت و کاهش پیام آموزش در ذهن شاگرد را که به کمک استاد می‌آید، پژوهش عنوان کرد و ادامه داد: این فرایند، ابزار کمک آموزشی نیاز دارد و یکی از آنها پژوهش است؛ زیرا استاد و شاگرد را همراه و درگیر می‌کند.
وی وجود کانون‌های علمی را مکمل آموزش در حوزه‌ها دانست و افزود: کانون‌های علمی به‌عنوان مکمل آموزش در حوزه‌ها راه‌اندازی شد و به بیش از ۱۲۰۰ کانون علمی در دو سال اخیر رسیده است و این مجموعه طرح‌های پژوهشی، به رشد این فرایند کمک می‌کند.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین مقیمی حاجی عنوان کرد: ما دنبال این هستیم که روح تحقیق و جستجوگری را در طلبه زنده کنیم؛ چراکه طلبه‌ای که با روح تحقیق و جستجوگری رشد کند، زمانی که مبلغ می‌شود، منبرهای آن با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به برگزاری کارگاه‌های مهارتی و تألیف کتاب در این زمینه، گفت: کارگاه‌هایی را برای آموزش روش تفکر و مطالعه، روش استفاده از فناوری ابتدایی پژوهش، روش تحقیق ابتدایی و روش نگارش مقاله کوتاه برگزار می‌کنیم و کتابی بر مبنای این روش‌ها تألیف شده است.
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: برای این‌که این فضا را آماده کنیم و مسیر پژوهش برای طلاب فراهم شود، نیاز به اساتیدی است که این کتاب را تدریس نمایند؛ لذا برای اولین‌بار دوره تربیت مربی پژوهش را از سال قبل راه‌اندازی کردیم و کد استادی در این مورد فعال شد و سال گذشته، ۶ دوره برگزار گردید.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین مقیمی حاجی یادآور شد: در بخش کارگاه‌ها با هدف‌گذاری که انجام شد، ۲۰۰ کارگاه برای طلاب برنامه‌ریزی کردیم و یک جهاد برگزاری کارگاه‌های مهارتی در کل کشور اتفاق افتاد.
وی همچنین به برگزاری جشنواره علامه حلی(ره) در سه سطح کشوری، استانی و مدرسه‌ای اشاره کرد و افزود: در مدارس علمیه در کنار برنامه‌های الزامی، جشنواره علامه حلی(ره) از کشوری به استانی تبدیل شد و سه سال است که جشنواره مدرسه‌ای شده است و هر فردی که برای جشنواره مقاله ارسال نماید و به مرحله ارزیابی تفصیلی برسد، نمره خود را در سامانه پژوهش دریافت می‌کند.
حجت‌الاسلام و‌المسلمین مقیمی حاجی هم چنین به تعداد و آمار نشریات پژوهشی و تخصصی حوزه نیز اشاره کرد و گفت: اکنون بیش از ۱۲۰ نشریه پژوهشی حوزوی، ۸۰ نشریه تخصصی و ۱۶۰ نشریه داخلی واحدهای آموزشی در حال انتشار داریم.
وی طراحی سامانه نظرسنجی مدارس را، یکی از اقدامات معاونت پژوهش اعلام کرد و افزود: سامانه نظرسنجی مدارس را طراحی کرده و به هر مدرسه یک کد دسترسی داده شده است و اصفهان می‌تواند، با این سامانه برخط، تمام فعالیت‌های پژوهشی خود را مدیریت کند. برای اولین‌بار است که تمام مدارس علمیه پرونده پژوهشی داشته و فعالیت آنها ثبت می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی در پایان خاطرنشان کرد: برای هر استان، شورای استانی قرار داده‌ایم و شورای استانی مسئول فعال‌سازی انجمن‌ها می‌باشد و آمادگی داریم که استان اصفهان نیز، شورای استانی را فعال کرده و حلقه واسط راه‌اندازی انجمن‌ها باشند.