printlogo


printlogo


معاون پژوهش حوزه‌های علمیه کشور در بندرعباس
طراحی نظام رفتاری مبتنی بر علوم انسانی اسلامی وظیفه حوزه علمیه است
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه کشور گفت: امروز رسالت حوزه‌های علمیه طراحی نظام‌های رفتاری مبتنی بر علوم انسانی و اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از هرمزگان، حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی، ۱۷خرداد در جلسه اساتید دوره پژوهشی (ماده واحده) که در سالن اجتماعات دفتر نظارت شورای نگهبان در بندرعباس برگزار شد، با بیان اینکه دو امر نقش مهمی در مسیر انقلاب ایفا می‌کند، تصریح کرد: نخست عدالت است که هر جامعه نیازمند آن است و در نظام اسلامی، باید این مهم اجرا شود؛ چراکه باعث قوام جامعه است؛ دوم اجرای فرامین و احکام الهی و دینی است؛ لذا ما باید در بعد نرم‌افزاری طراحی نظام دینی داشته باشیم.
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه کشور با یادآوری این مطلب که امروز رسالت حوزه‌های علمیه طراحی نظام‌های رفتاری مبتنی بر علوم انسانی و اسلامی است، به مقدم بودن پژوهش بر آموزش اشاره و تأکید کرد: نظام‌های رفتاری، نیاز به پژوهش دارد تا اثرگذاری در جوامع را به‌وجود آورد و نباید در این خصوص پژوهش، ساده‌انگاری شود.
وی اظهار کرد: در علوم تجربی مانند پزشکی شاهد جریان مهاجرت هستیم؛ ولی در علوم انسانی به‌ویژه در ایران که با بحران روبه‌رو هستیم، مهاجرت وجود ندارد؛ زیراکه این بخش با اداره جامعه و نظام حکمرانی رابطه مستقیم دارد و کشورهای غربی در این خصوص حواسشان جمع است.
معاون پژوهش حوزه‌های علمیه کشور گفت: در نظام آموزشی باید ذهن طلبه را درگیر مباحث دانشی کنیم تا رشد علمی داشته باشیم و بهترین روش آن، استفاده از پژوهش‌محور شدن مباحث درسی است.
حجت‌الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی اضافه کرد: هدف‌گذاری در امر پژوهش در سطح یک و دو، مکمل آموزش است و روح تحقیق و جستجو را ایجاد می‌کند. یادگیری مهارت‌های پژوهشی، باعث تسهیل مفاهیم و قواعد مهارت پژوهشی می‌شود.