آیتالله اعرافی در پیامی به افتتاح دفتر نمایندگی خبرگزاری حوزه در استان البرز تصریح کرد: نهاد مقدس حوزه علمیه بهعنوان تبلور امروزین مکتب اهلبیت(ع) و مرجع معرفتی انقلاب اسلامی، نهادی عمیقاً مردمی است که ریشه در اصالتها و باورهای ایمانی و میراث کهن تمدنی دارد و همه ارکان آن با مجاهده، صداقت، معنویت و روشنگری آمیخته است.
به گزارش خبرگزاری حوزه از کرج، دفتر خبرگزاری حوزه در استان البرز، ۶ بهمن ۱۴۰۱ با پیام آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور و با حضور و سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا برته، مسئول مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه و سخنگوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور افتتاح شد.
در پیام مدیر حوزههای علمیه کشور که توسط آقای حسن صدرایی عارف، سردبیر خبرگزاری حوزه قرائت شد، آمده است:
بسمالله الرحمن الرحیم
در ابتدا سلام و درود خالصانهام را به محضر حضرت ولیعصر ارواحنا فداه، همه علما و مراجع، شهدای معزز، عاشقان و دلدادگان مکتب اهلبیت(ع) و بهویژه شما حضار ارجمند تقدیم میدارم.
نهاد مقدس حوزه علمیه بهعنوان تبلور امروزین مکتب اهلبیت(ع) و مرجع معرفتی انقلاب اسلامی، نهادی عمیقاً مردمی است که ریشه در اصالتها و باورهای ایمانی و میراث کهن تمدنی دارد که در طول تاریخ پرافتخار ایران اسلامی، نویدبخش زندگی، امید، بالندگی، پیشرفت و تعالی بوده است. نهادی که همه ارکان آن با مجاهده، صداقت، معنویت و روشنگری آمیخته است.
علما و بزرگان دین بهعنوان حامیان ملت و حقوق مردم و حافظان امین نظام اسلامی و در رأس همه مرابطان مرزهای فکری و فرهنگی شریعت مقدس، الگوهای ماندگاری از زیست مؤمنانه، مطالبهگری را در عین پاسخگویی، انصاف و عدالت ندا میدهند.
بر خبرگزاری حوزه نیز لازم است، با تأسی به این میراث گرانبها، بازتابدهنده همه ارزشها، خدمات و دستاوردهای نهاد عظیم حوزه و بستری شفاف، صریح، امیدآفرین و پیشرو برای همه مساهمان عرصه خبر و اطلاعرسانی دینی و مرجع موثق رسانههای عرصه فرهنگ، معنویت و اخلاق در دنیای معاصر باشد.
راهاندازی دفتر خبرگزاری حوزه که بههمت مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه و مدیریت استان البرز میسر شده است، گامی در خور تقدیر در جهت بازنمایی صحیح حوزه و روحانیت و ارتقای گفتمان اخلاق و معنویت و تعامل حوزه و مردم در دیار البرز مرکزی است.
انتظار میرود تا دفتر خبرگزاری حوزه در استان البرز، با تکیه بر ظرفیت عظیم علما و دانشمندان، همه نهادهای حوزهای و بهرهمندی از تجارب خواهران و برادران فرهیخته، افزون بر بازنمایی صحیح، موثق و حکیمانه خدمات و دستاوردهای حوزههای علمیه و نهادهای حوزهای استان، پیشران تحولات، ابداعات، نوآوریهای دانشی و محفلی برای نخبگان و فرهیختگان فکری و فرهنگی استان باشد.
تقویت حوزههای علمیه استانها، از سیاستهای قطعی مدیریت حوزههای علمیه است که توسعه فعالیتهای خبرگزاری در استانهای مختلف، میتواند به این مهم کمک شایانی کند و در همین راستا، افتتاح دفتر خبرگزاری حوزه در استان البرز را به فال نیک میگیریم و از کوشش تمام جهادگران عرصه رسانه تشکر و قدردانی میکنیم.
بیتردید تقویت حضور علمی بهجای اکتفا به واقعهنگاری صرف، ثبت تاریخ شفاهی استان، ارتباط با سازمانها و نهادهای خبری و رسانهای، توجه متناسب به همه نهادهای حوزهای، اهتمام ویژه به حوزه خواهران و بانوان اندیشمند، اشراب نگاه بینالمللی و تولید نوآورانه اخبار و محصولات رسانهای، از مهمترین سرخطهایی است که باید مورد توجه مرکز رسانه و فضای مجازی و دفتر خبرگزاری حوزه در استان قرار گیرد.
در پایان از همه علما، اندیشمندان، مدیران، صاحبان رأی و قلم و همه مجاهدان عرصه هنر و رسانه و حضار گرامی کمال سپاس و تقدیر و امتنان را دارم و دوام توفیقات الهی را برای شما گرامیان خواهانم.
و آخر دعوانا ان الحمدلله ربالعالمین
علیرضا اعرافی/ مدیر حوزههای علمیه
بسترهای انتشار و بازنشر محتوا در جبهه خودی، بسیار ضعیف استدر پی افتتاح دفتر نمایندگی خبرگزاری رسمی حوزه در استان البرز، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا برته مدیرمسئول این خبرگزاری بههمراه سردبیر و جمعی از دبیران و حجتالاسلام والمسلمین صادق خوئینی مدیر حوزه علمیه استان البرز و جمعی از مسئولان حوزوی و رسانهای استان با حضور در دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز با حجتالاسلام والمسلمین حسینی همدانی دیدار و گفتوگو کردند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی همدانی در این جلسه، با تأکید بر اینکه امروز، عرصه عرصه حکمرانی بینالمللی در فضای مجازی است، اظهار کرد: دشمن در این عرصه فضا را به دست گرفته و حکمرانی میکند و ما نیز باید در مقابل این حکومت، حکومت تشکیل داده و حکمرانی کنیم.
امامجمعه کرج با تأکید بر اینکه افق مرکز ملی فضای مجازی کشور باید جهانی باشد، گفت: دولت و مجلس و بعد شورایعالی فضای مجازی، باید نگاه حکمرانی جهانی به این مقوله داشته باشند تا بتوانند، کار اثرگذاری در این حوزه انجام دهند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی همدانی در ادامه، با اشاره به عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان، بیان کرد: مسیری که برای رسیدن به این عمق راهبردی طی شد، باید در عرصه فضای مجازی و رسانهای نیز طی و ایران اسلامی، یکی از قدرتهای این حوزه در دنیا شود.
وی با تأکید بر اینکه اگر به سمت تشکیل تمدن نوین اسلامی در حال حرکت هستیم، باید حاکمیت جهانی در عرصههای مختلف را در نظر داشته باشیم، گفت: تمام طرح و برنامههای ما در حوزههای مختلف علیالخصوص فضای مجازی و رسانه باید با این دید باشد و از هرگونه حرکت منفعلانه در این مسیر خودداری کنیم.
نماینده ولیفقیه در استان البرز به مقایسه رسانه امروز با اوایل انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: شهید مطهری(ره) بهعنوان یک شخصیت تراز انقلاب اسلامی، یک رسانه مستقل بود که در زمان مناسب، به تشخیص درست مطلب میپرداخت و آن را برای مردم ارائه میکرد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی همدانی، با طرح این پرسش که آیا رسانههای امروز در واکنش به اقدام رسانههای معاند و بیگانه عکسالعمل بهموقع و درست دارند، خاطرنشان کرد: رسانههای انقلاب باید با ایجاد ساختار و تشکیلات، برای ایجاد روایت اول در «جنگ روایتها»، برنامهریزی و طرح داشته باشند.
وی با اشاره به ساختارهای ضعیف اشاعه خبر و محتوا، یادآور شد: متأسفانه بسترهای انتشار و بازنشر محتوا در جبهه خودی، بسیار ضعیف است و با وجود تولید محتوای قوی و با کیفیت، سکوهای مناسبی برای نشر وجود ندارد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در ادامه، به رسانه رسمی حوزه اشاره کرد و گفت: این رسانه باید بهصورت تخصصی در سه محور «اسلامشناسی»، «جریانشناسی» و «دشمنشناسی» به اطلاعرسانی، تولید خبر و محتوا بپردازد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی همدانی، با تأکید بر اینکه امروز در یک جنگ تمامعیار فرهنگی و رسانهای قرار داریم، گفت: اگر موقعیت جنگ است، پس اقدامات و تمهیدات ما نیز باید جنگی باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه در این جنگ، نیروی اطلاعات و عملیات نداریم، گفت: متأسفانه جبهه خودی نسبت به طرحها و اقدامات و استعدادهای دشمن، اطلاعات و آگاهی لازم را ندارد؛ لذا نمیتواند بازدارندگی بهموقع و مناسب را نیز داشته باشد.
رئیس ستاد امربهمعروف و نهی از منکر استان البرز در ادامه، با تأکید بر لزوم ورود جدی حوزه و رسانه رسمی آن به این فضا، اظهار کرد: حوزه باید ضمن گردآوری نیروهای حزباللهی و ارزشی، برای انجام کار اساسی در این محور طرح و برنامهریزی کند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی همدانی در پایان با تأکید بر لزوم توجه به زبان و ذائقه مخاطب در امر فرهنگی و رسانه، گفت: خوب است برای پرداختن تخصصی به این موضوع یک مدرسه یا مرکز بهصورت تخصصی و حرفهای به این امر بپردازد.
گفتنی است در ابتدای این جلسه، حجتالاسلام والمسلمین برته مدیرمسئول خبرگزاری حوزه و سخنگوی مرکز مدیریت حوزههای علمیه، به ارائه گزارش عملکرد و تشریح برنامههای پیش رو پرداخت و حجتالاسلام والمسلمین صادق خوئینی مدیر حوزه علمیه البرز نیز، به اهمیت این مرکز رسانهای در استان اشاره کرد.
در انتهای این جلسه، کارت عضویت خبرنگار افتخاری و تندیس خبرگزاری رسمی حوزه، بهرسم یادبود به امام جمعه کرج تقدیم شد.