حجتالاسلام والمسلمین لونی گفت: اگر دولت فرانسه در این زمینه سکوت میکند، بهمعنای رضایت کامل این دولت از عملکرد و توهینهای نشریه شارلیابدو و امثال آن، به رهبر معظم انقلاب اسلامی و سایر مقدسات است.
اشاره: نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» که سابقه طولانی در توهین به مقدسات اسلامی و مسلمانان دارد. اخیراً نیز به رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرجعیت دینی، مقدسات و ارزشهای دینی و ملی مردم ایران و مسلمانان اهانت کرد که با واکنش تند مردم و برخی از مسئولان کشور رو به رو شد و عموم طلاب، دانشجویان، اساتید و مردم غیور و ولایتمدار برخی از شهرها نیز، در محکومیت اقدام شنیع و مذبوحانه این نشریه صهیونیستی فرانسه، در تجمعات شرکت کرده و به یاوهگوییهای این نشریه هتاک و دولت همراه او یعنی فرانسه پاسخ قاطعانه دادند.
در همین راستا خبرگزاری رسا، با حجتالاسلام والمسلمین ولیالله لونی رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفتوگویی انجام داده است که در ادامه میخوانید.
□
هدف دولت فرانسه و نشریه شارلی ابدو در توهین به رهبر معظم انقلاب و مقام مرجعیت چیست؟ در این باره باید گفت، در یک زمانی سخن و بحث بر روی اهانت و جسارت یک نشریه است که به نظر ما، آنقدر ارزش ندارد که بخواهد، ملت و دولتی در مقابل آن بایستد؛ اما دنیا و ملت ما و همچنین دولت فرانسه میدانند که پشت این نشریه به دولت خبیث آن کشور گرم است و دولت فرانسه و سایر دولتهای غربی، خود بارها اعلام کردهاند که نشریههایی مثل شارلی ابدو در حرکتهای توهینآمیز بر علیه مقدسات مسلمانان و مردم ایران اسلامی آزاد هستند و این دولتها با توجیهاتی مثل آزادی بیان و امثال آن، به ارتکاب اهانتهای اینچنین نشریهها، چراغ سبز نشان دادند؛ درحالیکه اهانت نامش آزادی نیست و تفاوت آن از آسمان تا زمین است. دولتهای غربی و دولت فرانسه از ابزارهایی مثل نشریهها، به ملت ایران اسلامی اهانت میکنند و در صدد تقابل با آنان هستند و با ارتکاپ اینگونه اعمال پست، ضمن دخالت در امور داخلی ایران اسلامی، از پذیرش مسئولیتهای اینگونه اهانتها نیز شانه خالی میکنند؛ اما طبق عرف بینالملل و قوانینی که در دنیا رایج و موجود است، زمانی که توهینی از مراکز رسمی مثل نشریه یک کشور نسبت به مقدسات و مقامات کشوری دیگر، آن هم به عالیترین مقام معنوی، سیاسی و علمی نهتنها ایران اسلامی؛ بلکه جهان اسلام و حتی فراتر از آن، به رهبر کل انسانهای آزادیخواه که چشم امید به ایران اسلامی بهعنوان کانون آزادیبخش و عدالتخواه جهان دوختهاند، صورت میگیرد، باید دولت آن کشور نشریه توهینکننده را مجازات و توبیخ کرده و آن را مدیریت کند.
بهعبارت دیگر ضوابط داخلی کشورهایی مثل فرانسه، اصلاً اجازه نمیدهد که نشریهای در این سطح از اهانت را مرتکب شود و اگر دولت فرانسه در این زمینه سکوت میکند، بهمعنای رضایت کامل این دولت از عملکرد و توهینهای این نشریه و امثال آن، به رهبر معظم انقلاب اسلامی و سایر مقدسات است.
ضمن آنکه قرائن فراوانی وجود دارد که دولت فرانسه و دولتهای غربی، همواره خواهان نهتنها توهین این نشریه؛ بلکه بالاتر از این توهینها را خواستار هستند که مسئله برجام و همراهی در جنگ صدامحسین علیه انقلاب اسلامی در 8 سال دفاع مقدس و به وجود آوردن داعش و گروههای تروریستی خونآشام و جنایتکار، برخی از این خواستهها هستند.
بهعنوان مثال دولت فرانسه از فردی مثل مسیح علینژاد که به انقلاب اسلامی اهانت کرده و میکند، همواره حمایت میکند؛ فردی که رفتارهای تروریستی را از رسانه همان کشورهای غربی منتشر میکند و آزادانه بر علیه انقلاب اسلامی و مقدسات مردم ایران در آن کشورها فعالیت میکند و رئیسجمهور فرانسه، چنین عنصری را که نماد اغتشاش و ناامنی بوده و بخش زیادی از خونهای ریختهشده در اغتشاشات اخیر بر گردن اوست، دعوت کرده و در کنار خود در مقابل دوربینهای جهان ایستاده و او را تشویق و دعوت به فرانسه میکند.
بنابراین دولت فرانسه مجموعهای از رفتارهای ضد انقلاب اسلامی را انجام میدهد که توهین نشریه شارلی ابدو به رهبر معظم انقلاب، موضعگیریهایی که در برابر جنایات منافقین برای مشروعیت بخشیدن به کارها و اعمال مجاهدین خلق انجام میگیرد و خیانتهایی که این کشور در عدم پایبندی به قراردادهای خود با جمهوری اسلامی ایران در دولت قبل انجام داده است، همه و همه، نشانهها و علامتهایی است مبنی بر اینکه دولت فرانسه و مسئولان آن کشور، در نهایت دشمنی همهجانبه با انقلاب اسلامی، جبهه مقاومت و آزادیخواهان جهان قرار گرفتهاند.
بهعبارت دیگر، تقابل ما با جهان، نظام غرب و نظام لیبرال دموکراسی غرب که نظام سرمایهداری است، چون درحال افول و نابودی قرار گرفتهاند، همیشه واکنشی به کنشگری ایران اسلامی دارند. فرانسه و دولت آن در این عمل شنیع و اهانت به مقدسات مردم و رهبری ایران اسلامی، مسئول بوده و مجرم هستند و ما باید از تمامی ظرفیتهای خود برای محکوم کردن اینگونه اقدامها استفاده کنیم.
مردم انقلابی ایران چنانکه تا به حال نیز، جواب دندانشکنی به اهانتکنندگان به مقدسات، مرجعیت و ولایت دادهاند، از این به بعد نیز، ساکت نخواهند بود و دانشجویان، طلاب علوم دینی و سایر اقشار مردم در مقابل چنین کارهایی، محکم خواهند ایستاد؛ چراکه ولایت و مرجعیت، جزئی از عقیده و باور مردم ماست.
□
آیا نباید بابت اینگونه توهینها به مقام معظم رهبری که دارای جایگاه سیاسی - معنوی نیز هستند، پیگیریهای قضایی و حقوقی لازم در مجامع بینالمللی صورت گیرد؟ هرچند اهانت و جنایت نشریه فرانسوی و دولت آن در حق ملت بزرگ ایران نهتنها آسیبی به انقلاب اسلامی نمیزند؛ بلکه دولت فرانسه را از همیشه بیشتر در بین مردم منفورتر کرده و وحدت ملی و پیوند درونی ما را تقویت میکند؛ اما باید وزارت امور خارجه، از اهرمهای سیاسی، روابط بینالملل و سازمانهای بینالمللی در این قضیه ورود پیدا کند و معاونت حقوق بشر قوه قضائیه وارد شده و حوزههای علمیه نیز، از طریق واتیکان برای جلوگیری از اهانت به مقدسات ادیان و کشورها اقدامات لازم را انجام دهند تا از این به بعد، به مقدسات اهانت و توهینی صورت نگیرد. این عمل نشریه فرانسوی و چراغ سبز دولت فرانسه به ارتکاب چنین اعمالی، علاوه بر اینکه خلاف تمامی قوانین بینالمللی و حقوق و قوانین داخلی آن کشور و تمامی کنوانسیونها بود؛ بلکه خلاف باورهای دینی هر انسان و حتی که خلاف عقل و عقلانیت و هرگونه اخلاق بود که انجام پذیرفت.
دولت فرانسه بهجای اینکه به مشکلات دیگر کشورها پرداخته و در مقابل، درباره مشکلات داخلی خود فرافکنی کند، ابتدا مشکلات خود را حل کرده و جواب جلیقهزردهای معترض را بدهد، جواب نخبگان جامعه خود را که به نظام لیبرال دموکرات، انتقادهای مبنایی دارند بدهد و جواب کسانی را بدهد که انتقادهای عملکردی به رئیسجمهور خود، مکرون دارند که دولتی دنبالهرو آمریکا بوده و ملت فرانسه را تحقیر کرده است. بعد از حل مشکلات خود، دم از حقوق بشر کشورهای دیگر بزند.
البته حقوق بشری که اینها بر آن اعتقاد دارند، دروغی بیش نیست؛ و این برخوردها و مواضعی که در مقابل معترضان و مردم جهان اتخاذ میکنند، اعمالی که این کشورها با مردم جهان تحت عنوان حقوق بشر میکنند، بزرگترین جنایتی است که علیه بشریت در سطح بینالمللی انجام میدهند. ما باید از ظرفیتهای داخلی فرانسه، علیه خودشان استفاده کنیم و این ظرفیتها، ظرفیتهایی است که ما با آن آشنا هستیم.
گفتنی است، نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» که سابقه طولانی در توهین به مقدسات اسلامی دارد، اخیراً نیز به رهبر معظم انقلاب اسلامی، مرجعیت دینی و مقدسات و ارزشهای دینی و ملی اهانت کرد که با واکنش تند رئیس دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران رو به رو شد و سفیر فرانسه در تهران را به وزارت امور خارجه کشاند و در اولین گام، ایران انجمن ایرانشناسی فرانسه در تهران را نیز تعطیل کرد.
حسین امیر عبداللهیان پس از اقدام اهانتبار این نشریه فرانسوی در توئیتر نوشت: اقدام توهینآمیز و خارج از نزاکت نشریهای فرانسوی در انتشار کاریکاتور علیه مرجعیت دینی و سیاسی بدون پاسخ قاطع و مؤثر نخواهد ماند. به دولت فرانسه اجازه نمیدهیم، پا را از گلیم خود فراتر گذارد. آنها قطعاً مسیر اشتباهی را انتخاب کردهاند. پیشتر این نشریه را در فهرست تحریمها قرار دادیم.