printlogo


printlogo


از سوی مدیر حوزه‌های علمیه صورت گرفت
ابلاغ پیام تسلیت و جهاد تبیین فاطمی
آیت‌الله‌‌ اعرافی در پیامی ضمن اعلام تعطیلی یک هفته‌ای حوزه‌های علمیه به‌مناسبت ایام فاطمیه، توصیه‌هایی را به مبلغان داشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، متن پیام آیت‌الله‌‌ اعرافی بدین شرح است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم/ الحمدلله رب‌العالمین
و صلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین.
]الذین یبلغون رسالات‌الله ویخشونه ولایخشون احدا الا الله وکفی بالله حسیبا[. (الاحزاب/ ۳۹)
سالروز شهادت سرور زنان جهان، بانوی طهارت و فضیلت‌ و الگوی عفت و هدایت، حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) را تسلیت و تعزیت می‌گویم و بر اساس مصوبه شورای‌عالی حوزه‌های علمیه و با هماهنگی مراجع عظام (دامت‌برکاتهم)، به‌مناسبت فاطمیه دوم، تعطیلی حوزه‌های علمیه را به‌مدت یک هفته اعلام می‌نمایم.
اینک که میهن عزیز اسلامی ایران و امت اسلامی در شرایط ویژه‌ای قرار دارند، رسالت همه آگاهان، دردمندان، حوزویان، روحانیان، دانشگاهیان و نیروهای متعهد به اسلام عزیز و انقلاب اسلامی؛ قیام لله و برخاستن برای جهاد تبیین، روشنگری و مطالبه‌گری است. اکنون حوزه‌های علمیه، به‌مثابه پایگاه تاریخی نشر و گسترش پیام دین و تکیه‌گاه ملت شریف ایران و ملجأ محرومان و نیازمندان و به‌عنوان مهم‌ترین پشتوانه معرفتی، اعتقادی و اخلاقی جامعه، رسالتی تاریخی بردوش دارند و با اغتنام فرصت‌های پیش رو، از فاطمیه تا دهه فجر انقلاب اسلامی، تعطیلات سال نو و ماه مبارک رمضان، به‌عنوان یک فریضه فوری، پاسخ‌گوی نیازها و درخواست‌های گسترده دینی و فرهنگی اقشار مختلف جامعه خواهند بود و بی‌گمان مردم شریف و جوانان عزیز و هسته‌ها و جریان‌های مردمی و نخبگان فکری و فرهنگی نیز استقبال و همکاری خواهند نمود. بدیهی است نهادهای عالی حوزوی، تبلیغی و فرهنگی در این زمینه به‌عنوان پیشران این حرکت الهی و انقلابی، نهایت سعی خود را به کار خواهند بست.
فرصت را مغتنم شمرده به‌مناسبت ایام تبلیغی فاطمیه و نیز دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، نکاتی را یادآور می‌شوم:
یکم: احیای نام و نشان و بازنمایی شخصیت والای حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا(س) وظیفه الهی ماست؛ همو که با چهره تابناک و سیرت پاک خود، چگونه زیستن و سبک زندگی الهی و زیست ایمانی و انقلابی را به بشریت آموخت و سیمای ایمانی، عبادی، عرفانی، اخلاقی، خانوادگی، اجتماعی و سیاسی حضرتش، الگویی جاودانه شد و اینک که بیش از هر زمان، تمامی بشر، اعم از بانوان، جوانان، خانواده و جامعه روزگار ما، در غوغای جاهلیت نوین، به بازشناسی و بازگشت به آن بانوی زندگی، به‌جهت رهایی از قیود مادی و غیرانسانی و نجات حیاء و عفاف نیاز دارد، وظیفه ما گشودن دریچه‌های ذهن و ضمیر جهان معاصر و جوان و جامعه امروز به این آفاق بلند است.
اینک از همه فرصت‌ها به‌ویژه فاطمیه باید بهره بریم و با‌ ترسیم عقلانی، عاطفی و حماسی سیمای الگوهای فاخر اسلامی و تبیین درست پیام زلال اسلام، راه مستقیم را بنمایانیم و پایه‌های اعتقادی، اخلاقی و معرفتی جامعه و جوانان عزیز را از تزلزل مصون نموده، امت اسلام و ارزش‌های قرآنی در جامعه را استوارتر از همیشه سازیم.
دوم: از روحانیت آگاه و بیدار، اساتید و بزرگان حوزه و به‌ویژه از طلاب جوان و جهادی انتظار می‌رود که شوری نو دراندازند، طرح‌های نو درافکنند، سنت سلف صالح را زنده سازند، سیره‌های نیکوی تاریخی را بازسازی نموده و تجربه‌های جهادی دوره‌های سیل و زلزله و کرونا را جانی دوباره بخشند و نشان دهند که روحانیت با انقطاع الی‌الله و توکل بر خدا، از آن مردم، در خدمت مردم و جان‌فدای امنیت، عزت و سربلندی مردم و جوانان عزیز است و در یورش بی‌امان بیگانگان و شیطان‌صفتان به عقاید، اخلاق و فرهنگ مردم و در عرصه مقابله با جنگ شناختی و ‌ترکیبی و چندضلعی پیچیده و نامتقارن بر ضد اسلام، ایران و انقلاب، استوار، شجاع و مدافع و مطالبه‌گر- هرچند با مظلومیت - خواهد ایستاد.
و بسی آشکار است که حضور در این مصاف و بازسازی جبهه روشنگری عقلانی و تبیین مجاهدانه معارف الهی و اسلامی و اهل‌بیت عصمت و طهارت و آرمان‌های والای اسلام، انقلاب، امام راحل، رهبری معظم (مدظله‌العالی) و شهدای سرافراز، نیازمند احیای سنت‌های اصیل علمی، اخلاقی و اجتماعی حوزه علمیه و بهره‌گیری از همه ابزارها، روش‌ها، فناوری‌ها و هنرهای متعالی، با تقویت مبانی، زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های علمی و معرفتی است.
در این میان، تقویت سبک زندگی مردمی و ساده‌زیستی حوزوی، به‌ویژه در میان مسئولان، مجریان و متولیان امر و تحکیم ارتباط گسترده و عمیق مردمی، برای بازسازی و ارتقای سرمایه اجتماعی و منزلت فرهنگی روحانیت ضرورت دارد.
سوم: تبلیغ معارف اسلامی و تبیین آن و روشنگری در مسائل اجتماعی و ارزش‌های انقلاب اسلامی نیازمند هماهنگی، همگرایی و هم‌افزایی همه نهادها و جریان‌های فرهنگی، دینی، حوزوی، تبلیغی و نیز شخصیت‌های برجسته علمی، دینی، روحانی و امامان محترم جمعه و جماعات و نیز متصدیان مساجد، هیأت‌های مذهبی، ارباب رسانه و فعالان فضای مجازی است و در یک سخن، کامیابی در ‌تربیت و تبلیغ دینی در پرتو «ید واحده» شدن دست‌یافتنی خواهد بود و از علمای بلاد، امامان جمعه، نهادهای تبلیغی و فرهنگی و حوزه‌های علمیه انتظار می‌رود، بیش از گذشته، پیشگام ایجاد این همبستگی، طراحی بنیادی و راهبردی و ساماندهی لازم امور باشند.
چهارم: در بازار رنگارنگ اندیشه‌های گوناگون و در برابر طیف متنوع تولیدات فکری و در صحنه گسترده و متکثر رسانه‌ای و فضای مجازی و در آشفته‌بازار درآمیختگی محتواهای حق و باطل و نیز در برابر پرسش‌های گوناگون جامعه و نسل جوان و نیز رویارویی جنگ‌ ترکیبی مشهود، باید از همه ابزارهای کهن و نوین و روش‌های مؤثر و قالب‌های گوناگون هنری، ادبی و رسانه‌ای و از همه فضاها و فرصت‌ها بهره برد و توانایی‌ها و تخصص‌های گوناگون را به کار گرفت.
برخی از موارد مهم این عرصه را خاطرنشان می‌کنم:
۱. مساجد به‌عنوان کانون‌های جوشان و محورهای بنیادین در تعمیق اندیشه دینی و سنت‌های اخلاقی و عبادی، با کارکردهای متنوع و تاریخی، باید بازسازی و تعالی یابد.
۲. منبر و خطابه نیز، به‌مثابه روشی کارآمد و موج‌آفرین در طول تاریخ، با همه جذابیت و تنوع سبک‌های آن، نیازمند رویکرد نو و فعال است.
۳. هم‌چنین شعر، ادب، مدح، رثاء و روضه حسینی و هنرهای متعالی و قدسی و جذاب، ظرفیت‌های والایی است و به‌فضل الهی، اکنون ظرفیت‌های خوبی در این عرصه وجود دارد و باید فعال‌تر شود.
۴. از سوی دیگر خانه‌ها را باید پایگاه ‌تربیت اسلامی و برنامه‌های فرهنگی قرار داد.
۵. مدارس را باید مهم شمرد و با همکاری مدیران، معلمان، مربیان، دانش‌آموزان عزیز و نهادهای دانش‌آموزی و بسیج، آنها را به کانون‌های علم، ادب، اخلاق، آگاهی، بیداری و پیشرفت فزاینده مبدل ساخت.
۶. بدیهی است که آگاهی‌بخشی در فضای مجازی و تولید محتوای مناسب برای آن و توزیع فراگیر محتوای سازنده نیز، باید مورد توجه ویژه باشد.
پنجم: آشکار است که پیروزی در میدان ‌تربیت و تبلیغ دینی و انقلابی، به گره‌گشایی مشکلات مردم و مجاهدت برای کاهش آلام و رنج آنان و مطالبه‌گری منصفانه و شجاعانه از مسئولان وابسته است؛ به‌همین جهت، شکل دادن هسته‌های خدمت مستمر به مردم و جوانان ضرورت دارد.
مسئولان کشور نیز در سطوح گوناگون باید بدانند، کارآمدی آنان در حل مشکلات و پیشرفت کشور، در عصر انقلاب و نظام اسلامی، هم مسئولیت و هم ارزش مضاعف دارد؛ ضمن اینکه مطالبه همیشگی حوزه، روحانیت و مراجع عظام دامت‌ برکاتهم بوده و خواهد بود.
با درود به پیشگاه انبیاء، اولیاء و اوصیای الهی، به‌ویژه خاتم پیامبران(ص) و حضرت بقیةالله‌الأعظم(عج) و همه شهدای اسلام و با آرزوی سلامت و عزت و سرافرازی ملت شریف ایران، امت اسلامی، ‌هادیان امت و روحانیت گران‌قدر.
علی‌رضا اعرافی/ مدیر حوزه‌های علمیه