printlogo


printlogo


در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی مطبوعات دینی مطرح شد
در دنیای امروز کار مطبوعات فقط خبررسانی صرف نیست
آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی مطبوعات دینی با حضور آیت‌الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری و امیرآبادی فراهانی نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی ۱۶‌تیر در تالار مرکزی شهر قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین ذوالنوری در این مراسم، گفت: هر نشریه به‌صرف اینکه یک رسانه یا بستر اطلاع‌رسانی است، از نظر دینی و اخلاقی دارای ارزش ذاتی نیست و لازم است، نشریات، تعهداتی داشته باشد تا سبب گمراهی و ضلالت جامعه و مردم نشود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت خوراک فرهنگی و فکری جامعه، ادامه داد: بر مبنای آموزه‌ها و تعالیم دینی، گمراه کردن یک انسان در حکم قتل او و هدایت یک انسان، در حکم زنده کردن فرد است.
حجت‌الاسلام والمسلمین ذوالنوری خاطرنشان کرد: امروز کنترلی بر روی خوراک فکری در فضای مجازی وجود ندارد و همین مشکل، گاهی در مطبوعات نیز به‌خاطر حب و بغض‌های سیاسی و جناحی احساس می‌شود که مانع از رساندن خبر پاک و تحلیل درست به مخاطب می‌شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: گاهی مشاهده می‌شود، برخی از افراد بدون اینکه فهم و درک درستی از مفاهیم دینی داشته باشند، نسبت به خوراک‌دهی معنوی و فکری مبادرت می‌کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین ذوالنوری، با تأکید بر اینکه در دنیای امروز، کار مطبوعات فقط خبررسانی صرف نیست، بیان کرد: امروز دشمنان و نظام استکبار با تمام امکانات و تجهیزات رسانه‌ای برای سیاه‌نمایی علیه انقلاب اسلامی پای کار آمده‌اند؛ نظام استکبار با امکانات گسترده‌ای که دارد، در جنگ تمام‌عیاری جای خوب و بد را تغییر داده و غلط را درست و درست را غلط جلوه می‌دهد.
 
  حمایت از آزادی بیان و قلم مبنای عمل در دولت مردمی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم، حمایت از آزادی بیان و قلم را رویکرد اصلی دولت بیان کرد و افزود: حمایت از آزادی بیان و قلم، شعار دولت مردمی نیست؛ بلکه مبنای عمل در دولت انقلابی به‌شمار می‌رود و بر این اساس، از زمان آغاز به‌کار وزارت فرهنگ در دولت مردمی، مجوز صدها نشریه و پایگاه خبری صادر شده‌ است و همچنان بر حمایت از حیات نشریات مکتوب استوار خواهیم بود.
محمدمهدی اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: امروز جنگ، جنگ روایت‌هاست و دشمنان با همه ابزار رسانه‌ای نهایت تلاش خود را می‌کنند تا با سیاه‌نمایی برخی مسائل، ناامیدی مطلق را از جامعه روایت کنند و در این مسیر به دروغ و تهمت هم متوسل می‌شوند تا جامعه ایران را به‌عنوان یک جامعه بحران‌زده معرفی کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد مردم به دین و ارزش‌های دینی پایبند هستند، ادامه داد: طبق جدیدترین افکارسنجی که از سوی جهاد دانشگاهی منتشر شده است، شادکامی مردم ایران نزدیک به ۷۰ درصد رسیده است و انتشار این نظرسنجی، با هجمه عجیب برخی در فضای مجازی روبه‌رو شد؛ اما نکته جالب، نتایج تکرار این افکارسنجی بود که با نتایج افکارسنجی ابتدایی با همان جامعه آماری تفاوتی نداشت.
وی ناامیدی را مهمترین القای دشمنان انقلاب اسلامی برشمرد و گفت: در ایامی که شاهد جنگ رسانه‌ای ناجوانمردانه‌ای از سوی دشمنان ملت ایران هستیم، به بازسازی گفتمان رسانه‌ای در کشور نیاز داریم و جهاد تبیین در این عرصه، می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در حوزه روایت ایفا کند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور به همزیستی رسانه‌های مکتوب و برخط در دوره جدید اشاره کرد و ادامه داد: در دهه‌های گذشته، بازتاب بسیاری از فعالیت‌های مهم در رسانه‌های مکتوب صورت می‌گرفت؛ اما با گذشت زمان این امر تحت تأثیر فضای نوین انتشار سریع خبر قرار گرفت؛ اما این اتفاق به‌معنای حذف مطبوعات از چرخه رسانه‌ای کشور نیست و در این راستا در دوره جدید به هم‌زیستی رسانه‌های مکتوب و برخط رسیده‌ایم و حمایت از فعالان هر دو بخش، بنای اصلی دولت مردمی است.
وی در پایان به اهمیت برپایی نخستین جشنواره ملی مطبوعات دینی اشاره کرد و گفت: امیدواریم برپایی نخستین دوره این جشنواره در شهر قم، موجب گسترش رسانه‌های دینی در کشور شود.
همچنین، محمدجواد محرابی دبیر علمی اولین جشنواره مطبوعات دینی در این مراسم، بیان کرد: در این جشنواره ۱۹۵ نفر از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران افزون بر ۸۰۰ اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره در سه بخش حرفه‌ای، موضوعی و نشریات تخصصی حوزه دین برگزار شد، خاطرنشان کرد: کمک به توسعه مطبوعات دینی در فضای رسانه‌ای کشور، تقویت فضای رسانه‌ای برای تولید محصولات دینی، تقدیر از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران در حوزه رسانه، شناسایی ظرفیت مطبوعات دینی و تلاش جهت معرفی آنها، ساماندهی فعالیت مطبوعات دینی در راستای الگوهای حرفه‌ای، ترغیب فعالان رسانه‌ای برای مطالعه و تحقیق در خصوص مطبوعات دینی از اهداف این جشنواره بود.
خاطرنشان می‌شود، در این جشنواره، از هفته‌نامه افق حوزه، به‌عنوان نشریه‌ای برتر و تأثیرگذار در حال نشر تجلیل شد. همچنین چند تن از اصحاب رسانه حوزه، شامل خبرگزاری حوزه و هفته‌نامه افق حوزه، در بخش‌های مختلف، حائز رتبه برتر شده و مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.