مدیر حوزههای علمیه عنوان کرد
حرکت حوزه به سمت رویکرد بینالمللی و گسترش دامنه فعالیتها پس از انقلاب اسلامی
آیتالله اعرافی تصریح کرد: تاریخ حوزه علمیه سرشار از حکمت، علمآموزی، مجاهدت، شجاعت، شهامت و ایستادگی بود و بعد از انقلاب اسلامی و دهههای اخیر، حرکت حوزه به سمت رویکرد بینالمللی و گسترش دامنه فعالیتها وسعت گرفت و از آن محدودیتهای قبل از انقلاب خارج شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه، ۶ خرداد در آیین تکریم و معارفه سرپرست جدید مؤسسه جهانی ولایت در سخنانی اظهار کرد: راهاندازی شبکه جهانی ولایت برگرفته از دوراندیشی، خوشفکری، نگاه راهبردی، نگاه جامعالاطراف و شرایط مرجع عالیقدر آیتاللهالعظمی مکارم شیرازی دارد که در ادوار مختلف حوزه علمیه شاهد ابتکارات، نوآوریها و خلاقیتهای ایشان بوده است.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حوزه علمیه در طول تاریخ یکصد سال خود شاهد حرکتهای بزرگی بوده است که مهمترین آن انقلاب شکوهمند اسلامی و سرنگونی رژیم طاغوتی پهلوی بود که با حضور و حمایت ملت بزرگ ایران رقم خورد و جا دارد از حضور ممتد ملت بزرگ ایران در طول تاریخ تشکر کرد، حضوری که در هر شرایطی پای اسلام، شریعت و معارف اهلبیت(ع) ایستادند و جانفشانی کردند.
آیتالله اعرافی بیان کرد: امروز ما در آغاز سده دوم حوزه علمیه قم هستیم و نمیتوان خوندلهای آن دوران تاریک و ظلمات ستمشاهی را فراموش کرد؛ ایامی که با سختی این نهال غرس شد و امروز همچون درختی تنومند انوار قدسی الهی و معارف اهلبیت(ع) را همچون نوری در سراسر عالم پرتوافکنی میکند.
وی تأکید کرد: تاریخ حوزه علمیه سرشار از حکمت، علمآموزی، مجاهدت، شجاعت، شهامت و ایستادگی بود و بعد از انقلاب اسلامی و دهههای اخیر، حرکت حوزه به سمت رویکرد بینالمللی و گسترش دامنه فعالیتها وسعت گرفت و از آن محدودیتهای قبل از انقلاب خارج شد.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، ادامه داد: من نمیخواهم ادعا کنم که در شرایط ایدهآل هستیم و حتی در خصوص رویکردهای بینالمللی، تمدنی، رویکرد جامع و در بکارگیری تمام ابزار نوین نقدهایی هم متوجه ماست؛ اما نیمه پر لیوان هم بسیار ذیقیمت و ارزشمند است.
عضو شورایعالی حوزههای علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان نکاتی به عوامل شبکه جهانی ولایت، گفت: از آنجا که این مجموعه تحت اشراف مرجعیت و منسوب به حوزه علمیه است، لذا باید در فعالیتهای خود «صداقت و امانتداری»، «ارائه محتوای علمی دقیق و سنجیده» و «بهرهگیری از محتوای علمی مجموعههای حوزوی» را سرلوحه خود کند.
وی با بیان اینکه این شبکه «جام حوزهنما است»، افزود: همچنین «دنبال کردن اهداف بلند و رسیدن به قله»، «تعامل و ارتباط با شبکههای متعدد فرهنگی و دینی با محتوای سالم در عالم اسلام»، «بهرهگیری از فناوریهای نوین، همچون هوش مصنوعی»، «گفتمانسازی و پیشدستی قبل از دفاع»، «تمرکز بر روی اشتراکات دینی امت اسلام»، «پرهیز از جدال و بیانصافی» و «توجه جدی به مقوله هنر» را در دستور کار خود قرار داده یا تقویت کند.
مدیر حوزههای علمیه بیان کرد: امروز شبکههای بینالمللی و ملی ما با عِده و عُده کمی که دارند میتوانند با یک نگاه بلند با اتکا به توانایی و متعهد به رسالت خود در برابر شبکههای معاند و دشمنان ایستادگی کرده و جهاد تبیین و روشنگری را برای امت اسلام داشته باشند.
گفتنی است، آیین تکریم و معارفه سرپرست مؤسسه جهانی ولایت با حضور جمعی از علما، اساتید و شخصیتهای حوزوی و رسانهای استان و کشور در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد. در این مراسم که 6 تیر با حضور برخی از اعضای شورایعالی حوزههای علمیه، جامعه مدرسین، مدیر، قائممقام و معاونین حوزههای علمیه، رئیس جامعة المصطفی العالمیه و شخصیتهای حوزوی و دانشگاهی، برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین سیدجعفر علوی به عنوان سرپرست جدید مؤسسه جهانی ولایت معرفی و با اهدای لوح تقدیر از زحمات ۵۴ ماهه حجتالاسلام والمسلمین رفعتی رئیس سابق این موسسه تقدیر شد.