printlogo


printlogo


اخبار کوتاه جهان - شماره 902
اخبار کوتاه جهان

  آمریکا
□ دموکرات‌ها اسناد تجاوز ترامپ به زنان در پرونده اپستین را منتشر کردند: دموکرات‌های کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا، گزارشی منتشر کردند که نشان می‌دهد، ۵ زن، رئیس‌جمهور کنونی ایالات متحده را به تجاوز و تعرض به خود در حضور قاچاقچی جنسی، جفری اپستین، متهم کرده‌اند. ۶ زن دیگر نیز اعلام کرده‌اند که جفری اپستین به دنبال قاچاق جنسی این زنان برای ترامپ بوده است. بر اساس شواهد و شهادت‌های موجود، ترامپ و پائولو زامپولی که تا همین اواخر به‌عنوان یک مقام ارشد دولت ترامپ و دیپلمات خدمت می‌کرد، ممکن است هم‌دست در توطئه جفری اپستین برای قاچاق و آزار زنان جوان در دهه ۱۹۹۰ بوده باشند.
□ آمریکایی‌ها بیش از مردم جهان هزینه افزایش قیمت سوخت را می‌پردازند: رویترز: براساس مطالعه مرکز پژوهش انرژی و هوای پاک، مصرف‌کنندگان آمریکایی از زمان تهاجم آمریکا علیه ایران به‌طور میانگین ۴۷۱ دلار بیشتر بابت سوخت پرداخته‌اند؛ درحالی‌که میانگین این هزینه اضافی در جهان حدود ۶۰ دلار بوده است.

  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
□ آژانس باید نهادی فنی باشد: معاون سازمان و مدیر عامل شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران: ایران بر حق غیرقابل انکار کشورهای عضو معاهده عدم اشاعه سلاح‌‌های هسته‌ای (NPT) برای تحقیق، توسعه و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، مطابق تعهدات معاهده‌ای آنان، تأکید می‌کند. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مطابق اساس‌نامه خود، باید نهادی مستقل، فنی و توسعه‌محور باشد و در گسترش استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و همکاری‌های فنی میان کشورهای عضو، بدون تبعیض ایفای نقش کند.

  انگلیس
□ پیروز نشدن انصارالله در یمن به‌نفع ماست: وزارت دفاع انگلیس با تأیید حمایت نظامی بیشتر از عربستان اعلام کرد: این اقدام درپی درخواست ریاض و در واکنش به حملات اخیر انصارالله یمن انجام می‌شود. بلومبرگ پیش‌تر گزارش داده بود، لندن قصد دارد برای حمایت از عربستان، جنگنده‌ها، یک هواپیمای ترابری و مشاوران نظامی در اختیار این کشور قرار دهد. وزارت دفاع انگلیس دلیل این حمایت را منافع اقتصادی و امنیتی خود عنوان کرد و گفت: عدم موفقیت انصارالله با منافع ملی اقتصادی و امنیتی بریتانیا هم‌راستاست.
□ تورم در انگلیس به بالاترین سطح از سال ۲۰۲۴ رسید: گاردین گزارش داد: تورم سالانه قیمت کالاها در فروشگاه‌های انگلیس در اکتبر به ۲.۱ درصد رسیده و افزایش هزینه‌های انرژی و مواد غذایی، فشار بر مصرف‌کنندگان را تشدید کرده است. قیمت نفت خام برنت در روزهای اخیر به ۱۱۷ دلار در هر بشکه رسیده است؛ در‌حالی‌که میانگین آن پیش از حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران در فوریه، حدود ۷۰ دلار بود. افزایش قیمت گاز نیز به رشد ۳.۵ درصدی شاخص قیمت مصرف‌کننده انگلیس در ماه گذشته کمک کرده است.

  آذربایجان
□ از لندن تا برلین؛ اعتراضات علیه الهام‌ علی‌اف در حمایت از حجاب: ممنوعیت پوشش اسلامی در مدارس جمهوری آذربایجان، موجب برگزاری چندین تجمع اعتراض‌آمیز در حمایت از بانوان محجبه در کشورهای مختلف شده است. لندن: ده‌ها نفر از فعالان و دانشجویان انگلیس روز جمعه گذشته، مقابل سفارت جمهوری آذربایجان در منطقه هالند پارک لندن تجمع کردند و با سردادن شعارهایی از جمله «به حجابم دست نزن»، مخالفت خود را با محدودیت‌های پوشش اسلامی در مراکز آموزشی اعلام کردند. برلین: راهپیمایی با شعار «آزادی برای حجاب»: گروهی از معترضان در برلین پایتخت آلمان، در اعتراض به محدودیت‌های حجاب در مدارس جمهوری آذربایجان راهپیمایی کردند.

  رژیم صهیونیستی
□ تلاش گسترده نتانیاهو برای جنگ با ایران و بقا در قدرت: هاآرتس: نتانیاهو اخیراً تلاش‌های گسترده‌ای برای شعله‌ور کردن دوباره جنگ با ایران انجام داده است؛ نتانیاهو تا آخرین لحظه برای بقا در قدرت می‌جنگد.

 کنگو
□ ابتلای بیش از ۱۰ هزار نفر به ابولا در کنگو؛ جان باختن ۴ هزار و ۸۰۰ نفر: خبرگزاری رویترز از بحرانی‌تر شدن وضعیت شیوع ویروس ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو و افزایش چشمگیر قربانیان آن خبر داد. شمار کل مبتلایان تأیید‌شده به ابولا در این کشور از مرز ۱۰ هزار و ۶۰ نفر عبور کرد. این بیماری مرگبار تاکنون جان ۴ هزار و ۸۸۷ تن را در این منطقه گرفته است.

  چین- آمریکا
​​​​​​​□ حملات نظامی آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران، دلیل ناتوانی آژانس در انجام بازرسی‌هاست: نماینده چین در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد: خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری، ریشه اصلی وضعیت بحرانی کنونی است. تروئیکای اروپایی به تعهدات خود عمل نکرده و مکانیسم ماشه از نظر قانونی و رویه‌ای، دارای ایراد اساسی است.