printlogo


printlogo


قائم‌مقام مدیر حوزه علمیه قم در همایش بزرگ مبلغان
قائم‌مقام مدیر حوزه علمیه قم، با تأکید بر اینکه روحانیت امتداد راه انبیاست، گفت: مأموریت اصلی مبلغان دینی حضور فعال در متن جامعه، هدایت مردم با اخلاص و الگوگیری همه‌جانبه از سیره پیامبر اکرم(ص) در گفتار، رفتار و سبک زندگی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید ملکی در همایش مبلغان حوزه علمیه قم که در مدرسه فیضیه برگزار شد، با تقدیر از مبلغان و روحانیون حاضر در همایش، تصریح کرد: شما روحانیون، در خط مقدم تبلیغ دین در مدارس، مساجد و محلات حضور دارید و مأموریت ذاتی روحانیت را بر دوش می‌کشید.
وی با اشاره به سیره پیامبر اکرم(ص) افزود: وقتی به زندگی رسول‌خدا(ص) نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که مرکز فعالیت ایشان مسجد بود؛ از قضاوت و داوری گرفته تا مشاوره، تعلیم و تربیت. کسانی که اهل مسجد هستند و امامت مسجد را بر عهده دارند، در حقیقت امام جامعه‌اند و نقش تمدن‌ساز ایفا می‌کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی، با اشاره به مبانی قرآنی و روایی تبلیغ دینی، خاطرنشان کرد: هدایت تنها به دست خداست و ما صرفاً ابزار و واسطه‌ای برای هدایت الهی هستیم. این زیرساخت فکری، باید همواره در ذهن مبلغ دینی وجود داشته باشد تا دچار خطای محاسباتی نشود.
وی دومین اصل مهم در تبلیغ را «کم‌شمردن اعمال» دانست و گفت: ما در برابر اسلام، پیامبر اکرم(ص) و اهل‌بیت(ع) بدهکاریم و نباید کارهای خود را بزرگ ببینیم.
قائم‌مقام مدیر حوزه علمیه قم، اخلاص را سومین و مهم‌ترین اصل تبلیغ برشمرد و تأکید کرد: انجام کار برای خدا، سخت‌ترین مرحله خدمت دینی است. بزرگان اخلاق بارها هشدار داده‌اند که بسیاری از اعمال یا از ابتدا دچار آفت می‌شوند یا در میانه راه و یا در پایان. بنابراین مبلغ دینی باید هر روز و هر شب از خداوند بخواهد که او را در مسیر اخلاص ثابت‌قدم نگه دارد.
هدایت جامعه مأموریت اصلی روحانیت است
حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی، با تأکید بر لزوم الگوگیری روحانیت از سیره پیامبر اکرم(ص)، اظهار کرد: اگر پیامبر امروز در مساجد و مدارس ما حضور داشتند، همان کاری را انجام می‌دادند که ۱۴۰۰ سال پیش انجام دادند. آراستگی ظاهری، خوش‌بو بودن، خوش‌گفتاری، پرهیز از سخن زشت و آزاردهنده و ایجاد آرامش در دل مردم، از ویژگی‌های بارز پیامبر(ص) بود و روحانیت به‌عنوان امتداد ایشان، باید به این ویژگی‌ها آراسته باشد.

  میدان اصلی جنگ امروزذهن و باور جوانان است
حجت‌الاسلام والمسلمین حسین رفیعی هم در این همایش، با اشاره به شرایط پیچیده فرهنگی و اجتماعی کشور، بر ضرورت بازنگری جدی در شیوه‌های تبلیغ دینی و حضور فعال مبلغان در متن جامعه تأکید کرد.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه ضمن قدردانی از آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و حجج‌اسلام والمسلمین ملکی قائم مقام مدیر حوزه علمیه قم و مردان‌پور معاون تبلیغ حوزه علمیه قم و همکاران آنان، بر نقش مبلغان در شرایط کنونی کشور تأکید کرد و گفت: امروز ما در موقعیتی قرار داریم که جامعه انقلابی و متدین در یک زیست‌بوم متفاوت از بخش قابل توجهی از جامعه قرار گرفته است و اگر نتوانیم پیام خود را به مخاطب واقعی منتقل کنیم، دچار خطای محاسباتی خواهیم شد.
جبهه منسجم رسانهای و فرهنگی دشمن علیه ایران و تشیع
وی با اشاره به فعالیت گسترده رسانه‌ای دشمنان انقلاب اسلامی اظهار داشت: امروز بیش از ۲۹۰ شبکه ماهواره‌ای فارسی‌زبان و ده‌ها بستر فعال در فضای مجازی، از جمله اینستاگرام، شبکه ایکس، تلگرام و شبکه‌هایی مانند اینترنشنال به صورت سازمان‌یافته علیه جمهوری اسلامی و باورهای دینی فعالیت می‌کنند. این یک جبهه منسجم فرهنگی با راهبرد مشخص است.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: طراحی دشمنان برای ایران متفاوت است و راهبرد اصلی آنان این است که از درون جامعه به نظام ضربه بزنند، نه صرفاً از بیرون.
ضرورت خروج مبلغان از دایرههای بسته
معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه با انتقاد از محدود شدن فعالیت تبلیغی به فضاهای بسته گفت: اگر دور خودمان حصار بکشیم و فقط با کسانی ارتباط داشته باشیم که هم‌فکر ما هستند، قطعاً شکست می‌خوریم. امروز مخاطب اصلی ما الزاماً مسجدی نیست؛ مخاطب در مدرسه، دانشگاه، خیابان، اتوبوس، هواپیما و فضای عمومی جامعه است.
وی با ذکر نمونه‌هایی از گفت‌وگوهای مستقیم خود با اقشار مختلف جامعه، از جمله بانوان، دانشجویان، متخصصان و حتی افراد منتقد، تأکید کرد: هنر مبلغ این است که فاصله‌ها را کم کند. ما باید طبیبانه وارد میدان شویم و شنیدن را مقدم بر سخن گفتن بدانیم.
ایجاد شبکه ارتباطی با آسیبدیدگان اجتماعی و بازداشتشدگان
حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی از ایجاد بستر همکاری میان حوزه‌های علمیه و دادستانی کل کشور خبر داد و گفت: با هماهنگی‌های صورت‌گرفته، زمینه‌ای فراهم شده تا مبلغان بتوانند با برخی از افرادی که در جریان اغتشاشات بازداشت شده‌اند، به‌ویژه در مرحله پس از آزادی، ارتباط مستمر تربیتی و فرهنگی برقرار کنند. این همان تبدیل تهدید به فرصت است که شهید حاج‌قاسم سلیمانی بر آن تأکید داشت.
وی افزود: این کار نیازمند برنامه، آموزش و شبکه‌سازی است و خوشبختانه زیرساخت‌های آن در سطح کشور در حال فراهم شدن است.
مدرسه و خوابگاه؛ میدانهای اصلی تبلیغ
معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه، مدارس، خوابگاه‌های دانشجویی و محلات را از مهم‌ترین میدان‌های تبلیغ دانست و گفت: چهار ساعت حضور یک دانش‌آموز در مدرسه، یک فرصت طلایی تبلیغی است. اگر مبلغ بتواند با گفت‌وگو و تعامل، حتی تعداد محدودی از دانش‌آموزان را جذب کند، این اثر به‌مرور تکثیر خواهد شد.
وی تأکید کرد: تبلیغ دینی یک رسالت جهادی است و با سختی همراه است. واقعیت این است که حمایت‌های معیشتی از مبلغان کافی نیست و این موضوع بارها در شورای عالی حوزه و جلسات مدیریتی مطرح شده است.
پیگیری برای آموزش و ارتقای مبلغان
حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به پیگیری‌های آیت‌الله اعرافی گفت: یکی از اولویت‌های جدی سال آینده، ارتقای آموزش مبلغان است. نظام جامع آموزشی طراحی شده و هدف ما این است که با آموزش تخصصی، مبلغان را متناسب با میدان واقعی جامعه توانمند کنیم. نمی‌شود کسی را بدون آموزش به میدان جنگ فرستاد و انتظار موفقیت داشت.

  تقدیر از مبلغان، فرهنگیان و نیروهای امنیتی
حجت‌الاسلام ‌والمسلمین مردانپور هم در این همایش، هدف نخست این همایش را تقدیر از مبلغان، فرهنگیان، مدیران مدارس و نیروهای جهادی که در ایام فتنه در میدان حضور داشتند، دانست و گفت: بسیاری از مبلغان، مدیران و معاونان پرورشی مدارس در کنار مردم و نوجوانان، نقش‌آفرینی مؤثری داشتند.
ضرورت حضور میدانی و گفتوگوی مستقیم با نوجوانان
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مردانپور، با تأکید بر تغییر رویکردهای تبلیغی، گفت: نشستن در دفتر مدرسه یا مسجد به‌تنهایی کافی نیست. مبلغ باید به کوچه‌ها، محله‌ها، مدارس، بازار و پارک‌ها برود و با تک‌تک نوجوانان و جوانان گفت‌وگو کند. اگر حرف‌های آنان شنیده نشود، عقده‌ها به «آتش زیر خاکستر» تبدیل خواهد شد.