استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد
پیام تاریخی مقام معظم رهبری نقشه راه تحولی و تمدنساز برای حوزههای علمیه است
حجتالاسلام والمسلمین فاطمی ابهری گفت: پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب را باید فراتر از یک دستورالعمل معمولی تلقی کرد، بلکه آن را میتوان یک راهبرد تحولی و تمدنساز دانست که حرکت ارزشمند و نوینی را در حوزههای علمیه آغاز میکند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد فاطمی ابهری از اساتید دروس خارج فقه و اصول حوزه در گفتوگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به پیام تمدنساز مقام معظم رهبری به یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، گفت: این پیام را باید فراتر از یک دستورالعمل معمولی تلقی کرد، بلکه آن را میتوان یک راهبرد تحولی و تمدنساز دانست که حرکت ارزشمند و نوینی را در حوزههای علمیه آغاز میکند. در واقع، این پیام حاوی رویکردی انقلابی، صریح و چندبعدی است که حوزه علمیه را از زوایای گوناگون مورد توجه قرار داده است.
وی ادامه داد: از جمله موضوعاتی که در این پیام بهصورت دقیق و هدفمند مطرح شدهاند میتوان به مباحثی چون درختواره دروس حوزوی، جایگاه تبلیغ، اعطای مدارک تحصیلی، آیندهنگری در حوزه، ارزش تولیدات حوزوی و... اشاره کرد. مقام معظم رهبری بهصراحت بیان کردهاند که چه اقداماتی باید انجام شود تا حوزه در مسیر تحول قرار گیرد. بهعنوان نمونه، معظمله بر لزوم تحول در متون درسی تأکید داشتهاند؛ همچنین نسبت به طولانی شدن فرآیند تحصیل در حوزههای علمیه هشدار دادهاند و بر این نکته پافشاری کردهاند که این روند باید کوتاهتر و در عین حال عمیقتر باشد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: در مورد تبلیغ دین نیز ایشان با صراحت فرمودند که متأسفانه این رسالت اصلی حوزه گاهی به حاشیه رانده شده است، در حالیکه تحقیق و پژوهش بسیار مهم است، اما تبلیغ دین اولویت نخست و رسالت اصلی حوزههای علمیه به شمار میآید. از گذشتههای دور نیز تبلیغ در حوزههای سنتی جایگاه ویژهای داشته است.
حجتالاسلام والمسلمین فاطمی ابهری گفت: مزیت ممتاز حوزههای علمیه نسبت به سایر نظامهای آموزشی در جهان، همین تبلیغ و حضور فعال در میان مردم است. طلاب باید با حضور در عرصههای تبلیغی، نیازهای واقعی جامعه را بشناسند و آنها را با خود به حوزه بیاورند. در این صورت است که پاسخهای عمیقتری به مسائل نوپدید جامعه اسلامی ارائه خواهد شد و در نتیجه آن، ارتباطی عمیق میان حوزه علمیه و مردم شکل خواهد گرفت؛ ارتباطی که در آن، مردم حوزه را از خود میدانند و حوزه نیز خود را متعلق به مردم میداند. این تعامل میتواند موجب تقویت باورها و اندیشههای دینی در سطح جامعه شود.
استاد حوزه علمیه قم گفت: اگر حوزههای علمیه بتوانند برای حل مشکلات مردم برنامهریزی مستمر داشته باشند، شاهد تبلور واقعی نقش حوزه در تمدنسازی اسلامی خواهیم بود.