آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت(ع) با حضور حججاسلام والمسلمین محمدهادی یوسفی غروی و حمیدرضا مطهری و جمعی از پژوهشگران رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدهادی یوسفی غروی، استاد تاریخ اسلام حوزه علمیه قم، اول اسفندماه در مراسم رونمایی از آثار جدید پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت(ع) در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با اشاره به روایاتی از امام صادق(ع)، گفت: امام(ع) فرمودند: «اُکْتُبْ وَبُثَّ عِلْمَکَ فِی إِخْوَانِکَ فَإِنْ مِتَّ فَأَوْرِثْ کُتُبَکَ بَنِیکَ فَإِنَّهُ یَأْتِی عَلَی اَلنَّاسِ زَمَانُ هَرْجٍ لَا یَأْنَسُونَ فِیهِ إِلَّا بِکُتُبِهِمْ»؛ امام صادق(ع) خطاب به مفضّلبن عمر فرمود: بنویس و دانش خود را در میان برادرانت منتشر کن و چون [خواستی] بمیری، آن را به پسرانت میراث ده؛ زیرا زمانهای پرآشوب بر مردم میرسد که در آن زمان، جز با کتابهایشان همدم نشوند.
وی افزود: اخبار ائمه اطهار(ع) از مصادیق ارتباط با علم الهی است و باید ثبت و ضبط شود و به مردم برسد و بهتعبیر ایشان بدانید که به اینها نیاز پیدا خواهید کرد.
این استاد تاریخ اسلام حوزه علمیه افزود: آثاری که از این پژوهشکده در مورد ائمه(ع) منتشر شده است، آثار خوبی است.
اجرای کلانپروژه دانشنامه اهلبیت(ع)
در ادامه این نشست، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا مطهری، رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره اهلبیت(ع) هم، با بیان اینکه در این پژوهشکده، چند گروه از جمله گروه تاریخ تشیع و فرهنگ و تمدن اسلامی فعالیت دارند، گفت: یکی از کلانپروژههای این پژوهشکده، دانشنامه اهلبیت(ع) بود که بعداً تبدیل به یک گروه شد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: شاید کمترین تعداد پژوهشگر به این پژوهشکده اختصاص دارد؛ ولی تولیدات علمی بسیار فاخری را تولید کرده است که در جشنوارههای مختلف آثار برتر شدند؛ همچنین یک مجله عربی با عنوان «التاریخ والحضارة الاسلامیة» هم، در دستور نشر قرار دارد و تاکنون هشت شماره آن منتشر شده است.