printlogo


printlogo


معرفی کتاب

  معرفی کتاب بهمناسبت تشییع پیکر مطهر سید مقاومت
«سید عزیز» نتیجه تلاش حمید داودآبادی است که در سال ۷۷ گفت‌وگویی اختصاصی با حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله(ره) داشته که در آن، به خاطرات نابی اشاره شده است.
یکی از بهترین آثاری که با محوریت زندگی، سیره و مجاهدت دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان نگاشته شده، کتاب «سید عزیز» است که در واقع محصول ساعت‌ها گفت‌وگوی اختصاصی حمید داودآبادی با شهید حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله در سال ۱۳۷۷ است که در آن سید مقاومت، زوایای ناگفته زندگی خود را بازگو کرده است.
نکته جالب توجه اینجاست که بسیاری از خاطرات و گفته‌های منتشرشده در این اثر، برای نخستین‌بار است که بیان می‌شوند.
سید عزیز، نام این کتاب، از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر نسخه پیش از چاپ آن گرفته شده که ایشان نوشته‌اند: «هر چیزی که مایه شناخت و تکریم بیشتر آن سید عزیز شود، خوب و برای من مطلوب است.
این اثر، باب‌بندی متداول کتاب‌ها را ندارد؛ بلکه پنجاه و شش خاطره از سید عزیز را عنوان‌دهی نموده است. نویسنده، روان و شیوا قلم زده و سعی بر آن داشته که در ترجمه فارسی، زیبایی‌های کلام عربی گم نشود.
نویسنده، در پایان خاطرات، به نگاشتن پی‌نوشت‌هایی که در متن خاطرات شماره‌گذاری شده پرداخته است. این پی‌نوشت‌ها که در قالب چهل و چهار شماره در بیست و شش صفحه به پایان رسیده، در بیان زندگینامه اجمالی، شخصیت‌های متن خاطرات و بیان رویدادهای تاریخی لبنان و حوادث مرتبط با آن است.
پس از پی‌نوشت‌ها، نویسنده به یکی از شخصیت‌های مهم خاطرات متمرکز می‌شود و آن شهید والامقام سید‌هادی نصرالله، فرزند دبیرکل حزب‌الله لبنان است.
گفتنی است این خاطرات در سال ۱۳۷۷ هجری شمسی در مقر «شورای اجرایی حزب‌الله» ضبط شده و نویسنده در سال ۱۳۸۶ از نگارش آن فارغ شده است.

  کتاب «فقه التمکین» رونمایی شد
​​​​​​​
آیین رونمایی از کتاب جدید پژوهشکده مدیریت اسلامی با عنوان «فقه التمکین» با حضور استاد قوامی، رئیس و مؤسس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی و اعضای این بنیاد در قم برگزار شد.
خاطرنشان می‌گردد، در گردهمایی و هم‌اندیشی فصلی اعضای مدرسه فقهی مدیریت اسلامی، از کتاب «فقه التمکین» که تقریر دروس فقه‌الاداره استاد سید صمصام‌الدین قوامی است، رونمایی شد.
کتاب «فقه التمکین» حلقۀ ششم، از حلقات فقه‌الاداره است که در آن احکام توانمندسازی نیروها به‌عنوان یکی از وظایف مهم مدیران سازمان‌ها استنباط می‌شود. مبانی توانمندسازی، احکام تکلیفی و وضعی توان‌پذیران و توان‌بخشان، مفاد توانمندسازی نیروها و کیفیت انجام این تکلیف مهم، از جمله موضوعاتی است که در این شاخه از فقه، مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:
اصولاً مدیریت منابع انسانی مبتنی بر تعلیم و تربیت است، چه در گزینش، چه در توانمندسازی و چه در ارزیابی عملکرد. قاعدتاً رشد در سازمان و فراسازمان میسر نمی‌شود مگر با تعلیم و تربیت. از ویژگی‌های توانمندساز نیز آینده‌نگری و آینده‌محوری است، زیرا آینده مهم‌تر از حال است. مدیریت آینده، مدیریت حال را نیز بهبود می‌بخشد و نه بالعکس.