printlogo


printlogo


آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در پیامی به دومین همایش علمی بین‌المللی امام حسین(ع) عنوان کردند
قیام و شهادت امام حسین(ع) نقطه عطفی در تاریخ اسلام و الگویی شاخص برای قیام علیه ظالمین

تردیدی نیست که قیام امام حسین(ع) و شهادت مظلومانه آن‌حضرت، نقطه عطفی در تاریخ اسلام و الگویی شاخص برای قیام علیه ظالمین است و این آفتاب عالم‌تاب، تا ابد راهبر و هدایت‌گر بشریت به سوی کمال و سعادت خواهد بود.
دومین همایش بین‌المللی امام حسین(ع) با موضوع «حماسه حسینی  راه روشن دینداری و آزادگی» با پیام حضرت آیت‌الله  مکارم شیرازی، سخنرانی آیت‌الله کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و با حضور اساتید و پژوهشگرانی از کشورهای عراق، هند، پاکستان، مصر و ایران، ۱۴ بهمن ماه در سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی(سمت) در تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، متن پیام معظم‌له بدین شرح است:
بسم‌الله الرحمن الرحیم
قال رسول‌الله(ص): «حُسَيْنٌ مِنِّی وَأَنَا مِنْ حُسَيْنٍ أَحَبَّ اللَّهُ مَنْ أَحَبَّ حُسَيْناً حُسَيْنٌ سِبْطٌ مِنَ الْأَسْبَاط» (الإرشاد فی معرفة حجج‌الله على‌العباد، ج ۲، ص ۱۲۷)
در ابتدا لازم است از همه برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان در این همایش مبارک که با عنوان «حماسه حسینی؛ راه روشن دینداری و آزادگی» برگزار شده، تشکر و قدردانی نمایم و امیدوارم، این همایش که مزین به‌ نام سیدالشهداء(ع) است، بتواند گامی مفید در زمینه ترویج و گسترش فرهنگ دین‌داری و حریّت در میان جوانان بردارد.
تردیدی نیست که قیام امام حسین(ع) و شهادت مظلومانه آن‌حضرت، نقطه عطفی در تاریخ اسلام و الگویی شاخص برای قیام علیه ظالمین است و این آفتاب عالم‌تاب، تا ابد راهبر و هدایت‌گر بشریت به سوی کمال و سعادت خواهد بود. در دورانی که دین خدا بازیچه قدرت‌طلبی زورگویان شده بود و سنّت رسول‌الله(ص) در سطح جامعه و میان مردم کم‌رنگ و بی‌فروغ گردیده بود، سیدالشهداء(ع) با خون خود و بذل جان عزیزانش، چراغ هدایتی را در عالم روشن نمود که تا قیام قیامت هر روز بر فروغ آن افزوده می‌گردد و مسیر یافتن دین حقیقی را واضح می‌گرداند. از این‌رو هر قدر در آشنا کردن و گسترش فرهنگ حسینی در میان مردم خصوصاً جوانان و نوجوانان تلاش شود و بلکه به‌عنوان مفهومی فراگیر در سرتاسر گیتی تبیین گردد، برکات و بهره‌های آن در حال و آینده ظهور خواهد کرد.
نهضت حسینی و حماسه سیدالشهداء(ع) همان‌قدر که در قلوب انسان‌ها تأثیرگذار بوده و کانونی برای ابراز عواطف و احساسات عاشقان حقیقت و آزادگی بوده است، باید در اندیشه‌ها و افکار انسان‌ها نیز، جایگاه خویش را بیابد و بر عقل و خرد آنان راه یابد.
برای دستیابی به این مهم، لازم است از تمام فنون، ظرفیت‌ها و ابزارها بهره برد و عالمان، هنرمندان، متنفذان و صاحبان قدرت، از طریق برنامه‌ریزی و تولید آثار علمی و هنری و غیر آن در فضای مجازی و حقیقی، به میدان بیایند. اجتماعی مانند این گردهمایی که با حضور اندیشمندان دو کشور ایران و عراق که در طول تاریخ مهد محبان اهل‌بیت(ع) از مذاهب مختلف بوده‌اند، ظرفیت خوبی را برای پیگیری این اهداف فراهم می‌گرداند.
اینجانب بار دیگر ضمن قدردانی از متولیان و دست‌اندرکاران و همه کسانی که به هر شکل در برپایی این مراسم تلاش کرده‌اند، از خداوند متعال، پیروی از آرمان‌های سیدالشهداء(ع) و پیروزی امت اسلام بر استکبار ظالم را خواستارم.