کتاب «رهیافتـی نو به مقاصد شریعت در استنباط فقهی»
این کتاب اثر حامد فلاحتی است که در ۳۷۶ صفحه از سوی انتشارات حوزه علمیه خراسان به زیور طبع رسیده است. این کتاب درصدد پیشبرد اهداف و مقاصد شریعت، در فرایند استنباط حکم فقهی بهعنوان یک مؤلفه مؤثر در معرفت فقهی است؛ لذا از معبر آن تلاش میشود تا مبنای مناسبی برای یکی از مؤلفههای مهم فقه نظامساز یافت شود؛ بههمین جهت، تلاشی در جهت یافتن راهی مهم برای عبور از فقه مسألهمحور است. در حوزه فقه و پژوهشهای فقهی، یکی از موضوعات مهم و تأثیرگذار در روششناسی استنباط، مسأله مقاصد شریعت است. در دوران معاصر برخی فضلای حوزههای علمیه، به بررسی مقاصد شریعت و نقش آنها در نظام استنباطی در فقه پرداختهاند و نسبت به آن موضع گرفتهاند.
در پژوهش حاضر، به این مسأله، از جنبه کلامی توجه شده است و سعی برآن بوده تا با اتخاذ تعریف و مبنایی صحیح، به ارتباط مقاصد با روششناسی ادله فقهی پرداخته شود و سپس با بررسی شواهدی از بین آرای فقهای شیعه به صحت این مبنا تأکید گردد.
این نوشتار با طرح کلی مقاصد شریعت بهعنوان یک مسأله مورد قبول در اعتقادات شیعه بهصورت نوینی به این موضوع پرداخته است و با بررسی روش پسینی و تاریخی سعی نموده، مسأله جایگاه و تأثیر کشف و فهم اهداف و مقاصد شریعت را تبیین کند.
کتاب «تاریخ شفاهی مساجد شهرکرد» کتاب «تاریخ شفاهی مساجد شهرکرد» حاصل تلاش دکتر قاسم فتاحی و خانم سیدهآزیتا رضوی است که به بررسی نقش پررنگ مساجد شهرکرد در جریان نهضت اسلامی میپردازد. این پژوهش، به عمق تاریخی این نقش پرداخته و نشان میدهد که مساجد، چگونه بهعنوان کانونهای اصلی فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در پیروزی انقلاب اسلامی نقشآفرینی کردهاند.
محتوای کتاب کتاب «تاریخ شفاهی مساجد شهرکرد»، در دو بخش اصلی سازماندهی شده که بخش اول آن، به تاریخچه، نقش و کارکردهای عمومی مساجد در شهرکرد اختصاص دارد و در آن به بررسی تحولات مذهبی شهرکرد و معرفی مساجد قدیمی پرداخته میشود و در بخش دوم، به بررسی نقش مساجد تأثیرگذار در جریان انقلاب اسلامی میپردازد.
در این کتاب بهطور خاص به نقش مساجدی همچون مسجد اتابکان، مسجد جامع، مسجد و حسینیه ابوالفضل(ع)، مسجد و حسینیه اعظم و مسجد صاحب الزمان(عج) پرداخته شده است.