در مجمع عمومی انجمنها و قطبهای علمی حوزه مطرح شد
مهمترین اقدام حوزههای علمیه پیادهسازی فقه بهصورت قانون است
دوازدهمین مجمع عمومی و هفتمین دوره انتخابات هیأتمدیره و بازرسان انجمن علمی فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم، با قرائت پیام آیتاللهالعظمی نوری همدانی، در دفتر این مرجع تقلید برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله ابوالقاسم علیدوست در این مراسم، با ارائه گزارشی از عملکرد انجمن فقه و حقوق اسلامی گفت: از زمان تأسیس انجمن در سال ۱۳۹۰ بیش از ۸۰ نشست علمی، ۲۵ همکاری علمی بینالمللی، ۱۵ کرسی و جلسات نقد، ۳۰ نشست تخصصی که بیشتر آنها در دوسال اخیر برگزار شده است و همچنین طرحهای پژوهشی که با مجموعههای مختلف قرارداد بسته شده است، نمونهای از فعالیتهای انجمن بوده است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان کرد: انتشار دوفصلنامه فقه و حقوق اسلامی، یک کار بزرگ است که توسط انجمن علمی فقه و حقوق اسلامی صورت گرفته است.
وی با اشاره به تأثیرگذاری طلاب بر جامعه گفت: منبع نور روحانیت، از ارتباط با امام زمان(عج) به دست میآید و اگر این ارتباط قطع شود، هیچ نوری برای ما باقی نمیماند و شخص نمیتواند، به هدایت مردم بپردازد.
همچنین در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا برته، مسئول دبیرخانه انجمنها و قطبهای علمی حوزه هم گفت: انجمن، فناوری جدیدِ حوزه دانشِ بشری است؛ فناوری که براساس آن، بهصورت مستقیم آموزش و پژوهش و تبلیغ وجود ندارد؛ اما مزایای همه آنها با هم در انجمنها وجود دارد.
مسئول دبیرخانه انجمنها و قطبهای علمی حوزه گفت: معنای وسیع انجمن علمی، کرسی آزاداندیشی و مرزشکنیهای هوشمندانه است.
وی ادامه داد: ویژگی انجمنهای علمی در دنیای معاصر، راهبری دانش است؛ یعنی با رصد ادیان، سمت و سوی آنها را شناسایی میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین برته افزود: مهمترین اقدام حوزههای علمیه، پیادهسازی فقه بهصورت قانون است؛ قانونی که برای مجریان قانون، قابل فهم است و باید امکان اجرای آن را فراهم کرد.
مسئول دبیرخانه انجمنها و قطبهای علمی حوزه بیان کرد: انجمنهای علمی حوزه، نباید به پیشبینی آینده بپردازند؛ بلکه وظیفه آنها، تدوین و ترسیم آینده است.
حجتالاسلام والمسلمین برته راه نجات در حوادث آخرالزمان را اسلام و فقه دانست و افزود: طرحی در حال انجام است، اینکه کاربری علمی انجمنها به رسمیت شناخته شود.