printlogo


printlogo


  فراخوان ارسال مقالات به دوفصلنامه «معنویت‌پژوهی اسلامی»
محققان رشته‌های الهیاتی، مطالعات ادیان و علوم انسانی، می‌توانند مقالات علمی- پژوهشی خود را برای دوفصلنامه «معنویت‌پژوهی اسلامی» ارسال کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی علیزاده، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ۱۲ آذرماه در گفت‌وگو با خبرنگاران، ضمن معرفی دوفصلنامه «معنویت‌پژوهی اسلامی»، به محورهای مرتبط با دوفصلنامه «معنویت‌پژوهی اسلامی»، پرداخت و گفت: مسائل مهم و محورهایی که مرتبط با موضوع مجله بوده و ما در این محورها پذیرای مقالات اساتید، پژوهشگران و دانشجویان هستیم، شامل: «چیستی و مبانی معنویت اسلامی، نظریه‌ها و مدل‌های زیست معنوی در سنت اسلامی، معنویت اسلامی و سبک زندگی انسان معاصر، مدل قرآنی- روایی معنویت‌گرایی، معنویت اسلامی و کاربست آن در حوزه‌های مختلف (مثل سلامت، درمان، مدیریت، سیاست و...)، معنویت‌پژوهی در آثار عارفان مسلمان، جریان‌شناسی معنویت‌گرایی اسلامی، نسبت‌سنجی معنویت با علوم اسلامی، بررسی و نقد ماهیت معنویت‌های نوظهور و بررسی و نقد مطالعات معنویت در غرب» است.
وی تأکید کرد: پژوهش‌هایی که بر مطالعات معنویت اسلامی تمرکز داشته و جنبه‌های ایجابی آن را مطرح می‌کنند، در اولویت قرار دارند.
حجت‌الاسلام والمسلمین علیزاده، درباره اینکه محققانِ چه رشته‌هایی می‌توانند در این عرصه پژوهشی مشارکت کنند، اظهار کرد: از آنجا که بخشی از قلمروی مطالعات معنویتی صبغه میان‌رشته‌ای دارد، طیف گسترده‌ای از محققان، امکان مشارکت در این رشته را دارند. به‌طور خاص، محققان رشته‌های الهیاتی مانند تفسیر، حدیث‌پژوهی، اخلاق، فقه، کلام و فلسفه اسلامی و فلسفه‌های مضاف (مانند فلسفه دین، فلسفه اخلاق)، افزون بر مطالعات ادیان می‌توانند وارد این عرصه پژوهشی شوند. همچنین در میان علوم انسانی، پژوهشگران رشته‌های علوم تربیتی، روان‌شناسی و جامعه‌شناسی و مردم‌نگاری می‌توانند، مباحث معنویت را از زاویه تخصص خویش دنبال کنند.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به فرآیند دریافت، پذیرش و انتشار مقالات اشاره کرد و ادامه داد: لازم است، نویسندگان مقالات خود را از طریق سامانه مجله در آدرس https://jsr.isca.ac.ir/ بارگذاری کنند. مقاله در ابتدا توسط دبیر تخصصی مجله مورد ارزیابی اولیه قرار می‌گیرد. اولویت داشتن موضوع مقاله، ساختار علمی- پژوهشی آن (چکیده علمی، بیان مسأله، اهمیت موضوع، روش تحقیق، پیشینه، نتیجه‌گیری و منابع) و همچنین تعداد کلمات که می‌بایست، بین ۵۰۰۰ تا ۷۵۰۰ کلمه باشد، از جمله مواردی است که در ارزیابی اولیه کنترل می‌گردد. نکات ساختاری و استانداردهای شکلی که پژوهشگران ملزم به رعایت آنها هستند، در قسمت راهنمای نویسندگانِ سایت درج شده و لازم است، پیش از ارسال مقاله مورد نظر قرار گیرند.
وی افزود: بعد از تأیید دبیر تخصصی، مقاله جهت بررسی و همچنین تعیین دو داور تخصصی، به سردبیر ارجاع داده می‌شود. داوری مقالات به روش داوری همتا- دوسویه ناشناس- است؛ یعنی هویت نویسنده مقاله و داور برای طرفین مشخص نیست. پس از داوری، نتایج و دیدگاه اصلاحی داوران برای نویسنده ارسال شده، بعد از بازنگری توسط وی، داوران نظر نهایی خود را اعلام می‌کنند. پذیرش مقاله منوط به تأیید قابلیت انتشار آن توسط دست‌کم دو داور است که در این صورت، در اولویت انتشار قرار می‌گیرد و بعد از آن، مراحل ویراستاری و صفحه‌آرایی طی می‌شود.
وی تأکید کرد: مقالات مجله در پایگاه مجلات تخصصی نور (نورمگز)، بانک اطلاعات نشریات کشور (مگیران)، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی و سیویلیکا انعکاس یافته و در اختیار عموم قرار می‌گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین علیزاده، به مزیت این دوفصلنامه بر دیگر فصلنامه‌ها اشاره و عنوان کرد: این دوفصلنامه، اولین و تنها مجله علمی- پژوهشی است که مستقیماً و به‌صورت متمرکز به مطالعات معنویت با رویکرد اسلامی می‌پردازد.