printlogo


printlogo


آیت‌الله محسن فقیهی
دشمن با ترویج بی بندوباری به‌دنبال استحاله فرهنگی است؛ مسئولان غفلت نکنند

دشمن در صدد است، مردم را با ترویج فرهنگ و ادبیات غربی و تربیت آمریکایی، از دین و انقلاب دور کند. مسئولان مراقب باشند. حجاب کامل، تأمین‌کننده امنیت جامعه و آسایش روانی زن است. پوشش اسلامی، زن را در سنگری نفوذناپذیر و دور از تیررس نگاه و هوس بیگانگان قرار می‌دهد و از تشویش و نگرانی نگه می‌دارد.
دشمنان انقلاب با پیاده نظام ضد فرهنگیاش تلاش میکنند بیحجابی را امری طبیعی جلوه دهند
 آیت‌الله محسن فقیهی از اعضای جامعه مدرسین حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س)، مسأله حجاب و عفت در سیره حضرت زهرا(س) را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: یکی از نیازهای حقیقی در زمینه‌های تربیتی، دینی، اخلاقی و فرهنگی، مسأله حجاب است. هر چه الگوهای حجاب، از مرتبه بالاتر و برتری برخوردار باشند، تأثیرپذیری افراد جامعه در دینداری و معنویت بیشتر خواهد بود و به‌تبع آن، رشد و تعالی جامعه نیز بیشتر خواهد بود.
اسلام به‌‌عنوان آیین جامع و کامل، در حمایت از شخصیت انسانی و معنوی زن و برای حفظ عفت عمومی، دستورات حکیمانه‌ای مبتنی بر لزوم رعایت عفت و حیا در ابعاد گوناگون صادر کرده است.
امروز دشمن در تلاش است، با پیاده‌نظام ضدفرهنگی، نقشه‌های شوم را در جامعه پیاده کنند و بی‌حجابی را امری طبیعی جلوه دهند که این امر بسیار خطرناک و نیازمند توجه دستگاه‌های فرهنگی است.
حجاب و عفت در قرآن و روایات
استاد خارج حوزه علمیه قم افزود: خداوند در آیه ۳۰ و ۳۱ سوره نور، ضمن بیان عفت در رفتار به‌صورت کلی به مردان و زنان جامعه اسلامی، به زنان به‌طور خاص دستور داده است، با حفظ حجاب جسمانی خود، هنگام راه رفتن نیز، عفیفانه قدم بردارند. رعایت حیا و عفاف میان زن و مرد به‌تناسب آفرینش هریک متفاوت است؛ اما درهرحال حیا خصلتی بشری است که صرف‌نظر از گرایش‌های فرهنگی و مذهبی، قابل طرح است. در دنیای کنونی نیز، مطابق قوانین جهانی، اعمال منافی عفت جرم تلقی می‌شود و بی‌عفتی مورد انزجار و نفرت انسان‌هاست.
حجاب، پیوند تنگاتنگی با مقوله «عفت و حیا» دارد؛ چنان‌که امام علی(ع) فرموده است: «أَحْسَنُ‏ مَلَابِسِ‏ الدِّینِ‏ الْحَیَاء؛ نیکوترین پوشش دین، حیاست.» آن‌حضرت درباره ضرورت پافشاری بر عفاف فرموده است: «الْعفَافُ‏ یَصُونُ‏ النَّفْسَ‏ وَیُنَزِّهُهَا عَنِ‏ الدَّنَایَا؛ عفاف، نفس را ایمن نگه می‌دارد و آن را از پستی‌ها دور و پاک می‌کند.»
عفاف و حجاب در سیره حضرت زهرا(س)
وی خاطرنشان کرد: رعایت عفاف و حجاب در رفتار، در وجود حضرت زهرا(س) تا آنجاست که زن نیکو و شایسته را زنی می‌داند که مردی (نامحرم) را نبیند و مردی (نامحرم) نیز او را نبیند. نقل است روزی فرد نابینایی از حضرت فاطمه(س) اجازه ورود خواست و حضرت به پشت پرده رفت. پیامبر(ص) که در خانه بود، پرسید: «چرا به پرده رفتی، در حالی که او تو را نمی‌بیند؟» حضرت زهرا(س) فرمود: «إِنْ‏ لَمْ‏ یَکُنْ‏ یَرَانِی‏ فَإِنِّی‏ أَرَاهُ‏ وَهُوَ یَشَمُّ الرِّیح‏؛ اگر او مرا نمی‌بیند، من که او را می‌بینم و او بوی را استشمام می‌کند».
علت خوشحالی حضرت فاطمه از «تقسیم کارهای خانه» توسط نبی مکرم اسلام(ص)
عضو جامعه مدرسین در ادامه، با تشریح دلایل خوشحالی حضرت زهرا(س) از تقسیم کارهای خانه، افزود: خشنودی حضرت زهرا(س) از محول شدن کارهای خانه به ایشان و معاف شدن از کار بیرون منزل در تقسیم کار توسط رسول‌خدا(ص)، به اوج عفت و حیای ایشان در خودداری از اختلاط با مردان و محفوظ ماندن از نامحرمان اشاره دارد. نقل است رسول‌خدا(ص)، حضرت فاطمه(س) را مأمور به انجام امور داخل و امام علی(ع) را به انجام امور خارج از خانه مأمور کرد. حضرت صدیقه کبری(س) با خوشحالی بسیار از این تقسیم‌بندی فرمود: «فَلا یَعْلَمُ مَا دَاخَلَنِی مِنَ السُّرُورِ إِلا اللَّهُ بِإِکْفَائِی رَسُولُ اللَّهِ(ص) تَحَمُّلَ رِقَابِ الرِّجَالِ؛ جز خداوند نمی‌داند که من از چنین تقسیمی چقدر خوشحال شدم؛ زیرا پدرم، رسول‌خدا(ص) مرا از گریبان‌گیر شدن با مردان معاف داشته است.»
اهلبیت(ع) وساطت و درخواستها
آیت‌الله فقیهی، سیر زندگی و سخنان آن بانو را مورد توجه و بررسی قرار داد و بیان کرد: از جمله نکات مهم زندگی و سخن ایشان، این بود که می‌فرمودند: «برای ارتباط با خداوند، باید به اهل‌بیت(ع) تمسک کرد.» همان‌گونه که قرآن کریم حلقه وصل میان انسان و خدای متعال است، اهل‌بیت(ع) نیز همین ویژگی را دارند؛ به‌گونه‌ای که می‌توان این دو را ثقلی واحد و جدایی‌ناپذیر برای رسیدن به سعادت دانست که هر کدام بدون دیگری، این‌گونه نیست.
نظم جامعه در پرتو اطاعت از اهلبیت(ع)
این استاد خارج حوزه افزود: اهل‌بیت(ع)، برگزیدگان خدای متعال هستند و یکی از اهداف این برگزیدگی، آن است که افراد ایشان را الگوی خود قرار دهند و بر اساس دستوراتی که اهل‌بیت(ع) بیان می‌دارند عمل کنند. حضرت زهرا(س) در روایت دیگری، اطاعت و پیروی از اهل‌بیت(ع) را سبب برقراری نظم اجتماعی دانسته و ایشان را عامل وحدت و در امان ماندن از تفرقه‌ها معرفی کرده است: «فَجَعَلَ اللّه ... إطاعَتَنا نِظاما لِلمِلَّةِ وإمامَتَنا أمانا لِلفُرقَةِ».
سعادت دنیا و آخرت در پرتو اطاعت از اوامر و نواهی اهلبیت(ع)
وی بیان کرد: اهل‌بیت(ع)، حجت خدا و راهنمایان بشر به سمت سعادت هستند؛ از این‌رو انسان زمانی می‌تواند به سعادت برسد که به‌معنای حقیقی پیرو ایشان باشد و این امر نیز تحقق نمی‌یابد؛ مگر هنگامی که خود را به هر آنچه که اهل‌بیت(ع) به آن امر و نهی کرده باشند، ملزم بدانند. در حدیثی از حضرت زهرا(س) این‌گونه نقل شده است: «إنْ کُنْتَ تَعْمَلُ بِما أمَرْناکَ وَتَنْتَهی عَمّا زَجَرْناکَ عَنْهُ، فَانْتَ مِنْ شیعَتِنا، وَإلاّ فَلا؛ اگر آنچه را که ما اهل‌بیت دستور داده‌ایم، عمل کنی و از آنچه نهی کرده‌ایم، خودداری نمایی، تو از شیعیان ما هستی؛ و الاّ هرگز.»
حجاب کامل تأمینکننده امنیت جامعه و بانوان
عضو جامعه مدرسین خطاب به مسئولان امر فرهنگی کشور، تأکید کرد: مسئولان مراقب باشند جامعه نباید متأثر از هجوم تبلیغاتی غرب باشد. حجاب کامل، تأمین‌کننده امنیت جامعه و آسایش روانی زن و گویای این پیام است که چنین زنی هیچ‌گاه نباید توهین و مزاحمت ببیند. این زنی است که حجاب، به‌طور طبیعی او را حفظ می‌کند و شایسته در امان‌بودن است. پوشش اسلامی، زن را در سنگری نفوذناپذیر و دور از تیررس نگاه و هوس بیگانگان قرار می‌دهد و از تشویش و نگرانی نگه می‌دارد. رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این‌باره می‌فرمایند: پای‌بندی بانوان به حجاب، آنان را در رسیدن به مدارج عالی معنوی کمک می‌کند و از سقوط به پرتگاه‌هایی که در سر راه آنان قرار دارد، مانع می‌شود.
خداوند در آیه 26 سوره اعراف می‌فرماید: ای فرزندان آدم! بدانید که برای شما معایب و نواقص باطنی است که آشکار ‌شدن آنها باعث رسوایی شماست؛ همچون عورت ظاهری که آشکار شدنش باعث رسوایی و ننگ است و جز تقوا، چیزی آنها را نمی‌پوشاند؛ لذا خداوند برای پوشاندن آنها، شما را به‌وسیله فطرت و پیامبران، به لباس تقوا راهنمایی کرد تا با آن، زشتی‌های باطنی خود را بپوشانید و مانع پدیدار شدن آنها شوید.
انکارناپذیری تهاجم فرهنگی و هجمه به باورها و اعتقادات مردم
آیت‌الله فقیهی در ادامه متذکرشد: تهاجم فرهنگی بر ضد باورهای دینی و اسلامی انکارناپذیر است. دشمن در صدد است، مردم را با ترویج فرهنگ و ادبیات غربی و تربیت آمریکایی از دین و انقلاب دور کند و جامعه را با فرهنگ مسموم وارداتی تسخیر کند. در حقیقت دشمن به فکر غارت فرهنگی است. مسئولان در مقابل برنامه استحاله فرهنگی دشمن سکوت نکنند. به نظر می‌رسد، یکی از بهترین راه‌های مقابله با تهاجم فرهنگی استکبار، توجیه خانواده‌هاست تا مراقب خانواده باشند و محیط خانواده را به تربیت‌‌کده‌ای اسلامی تبدیل کنند. اگر خانواده که مهمترین هسته اجتماع است، اصلاح شود، تمام جامعه اصلاح خواهد شد و برعکس؛ اگر خانواده‌ها صالح نباشند، جامعه پاک و سالم نیز نخواهیم داشت. توجه به آموزه‌های دینی موجود درباره عفاف و حجاب فرزندان، برای واکسینه کردن آنها جایگاه ویژه‌ای دارد و نمی‌توان به‌سادگی از کنار آنها گذشت.