printlogo


printlogo


تأکید مراجع عظام تقلید و علما به وزیر امور خارجه کشور
تقویت محور مقاومت، توجه به بدعهدی آمریکا و داشتن فکر و عمل جهانی
دکتر سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان جمعه نهم آذر ۱۴۰۳ برای دیدار با مراجع عظام تقلید و علما به قم سفر کرد. وزیر امورخارجه پس از زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س)، با آیات عظام؛ نوری همدانی، مکارم شیرازی، سبحانی، جوادی‌آملی، آیات؛ حسینی بوشهری  رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و اعضای این نهاد، اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور و حجت‌الاسلام والمسلمین شهرستانی نماینده آیت‌الله‌العظمی سیستانی در ایران  دیدار و گفت‌وگو کرد.

  همه دنیا می‌دانند آمریکا به هیچ عهدی پایبند نیست
به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت ‌آیت‌الله نوری همدانی در دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان ضمن تأکید بر تقویت محور مقاومت تصریح کردند: امروز تقویت محور مقاومت لازم و ضروری است و با توجه به وحشیگری اسرائیل نباید به آتش‌بس اسرائیل دلخوش باشیم. اسرائیل یک رژیم نامشروع است و از هیچ جنایتی دریغ نمی‌کند، امروز تقویت سوریه در مقابل تکفیری‌ها بسیار مورد توجه باشد.
معظم‌له ارتباط سازنده با کشورهای همسایه و منطقه بر اساس حفظ منافع ملی و عزّت ایران اسلامی را یکی از اولویت‌های مهم برشمرده و افزودند: شما باید برای ارتباط و هماهنگی با کشورهای منطقه و همسایه تلاش بیشتری داشته باشید تا این ارتباط موجود گسترده‌تر شود و با دنیا نیز با در نظر گرفتن منافع ملی و عزّت کشور و در نظر داشتن مصلحت، ارتباط داشته باشید، اما به این نکته توجه کنیم که آمریکا و چند کشور اروپایی همیشه بدعهدی کرده‌اند، خصوصاً آمریکا در طی این چند سال همیشه به ما ضربه زده و همیشه هم به فکر نقشه جدید علیه ایران است و همه دنیا هم می‌دانند آمریکا به هیچ قرارداد و عهدی پایبند نیست، لذا این را بدانید که نباید یکبار دیگر فریب آمریکا را بخوریم، بلکه باید وحدت با کشورهای دوست و کشورهای اسلامی خود را بیشتر تقویت کنیم.
این مرجع تقلید با تقدیر از تلاش‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته در خصوص جبهه مقاومت گفتند: باید از تلاش‌های جنابعالی در این چند ماه اخیر تشکر کنم، خصوصاً از سفر به‌موقع جنابعالی به لبنان در آن شرایط سخت و خطرناک، که موجب تقویت حزب‌الله بود.

  در مذاکرات با غربی‌ها خوش‌بینی و حسن ظن نداشته باشید
حضرت ‌آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در دیدار دکتر عراقچی، مقاومت حزب‌الله لبنان را سرچشمه پیروزی بر اسرائیل دانستند و اظهار کردند: آنچه سبب آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان گردید، مقاومت حزب‌الله بود و إن‌شاءالله با مقاومت گروه‌های مبارز فلسطینی، شاهد شکست اسرائیل و آتش‌بس در غزه باشیم.
ایشان افزودند: البته نمی‌توان به اسرائیل اطمینان کرد و ما ضمن اظهار خوشوقتی نسبت به برقراری آتش‌بس، باید احتیاط‌های لازم در مورد اسرائیل را هم داشته باشیم.
معظم‌له بر جبران تلفات و خرابی‌های گسترده حملات اسرائیل به غزه و لبنان تأکید کردند و خاطرنشان ساختند: با برقراری آتش‌بس باید نسبت به تسکین قلوب خانواده‌های داغدار و همچنین بازسازی و جبران ضایعات اقدام مناسب انجام شود.
این مرجع تقلید، به خسارت‌ها و تلفات ارتش رژیم صهیونیستی هم اشاره کرده و افزودند: این درسی محسوب می‌شود که بدانند حملات آنها بدون پاسخ نمی‌ماند.
معظم‌له بر حمایت قاطع از مقاومت مردم سوریه در مقابل حملات اخیر به شهر حلب تأکید کردند و افزودند: اسرائیل ممکن است با ایجاد آتش‌بس در لبنان، در پی کشاندن جبهه جنگ به سوریه باشد؛ بنابراین باید تدبیر اساسی درباره سوریه اندیشید و از مقاومت و نیروهای سوری قاطعانه حمایت کرد.
ایشان با اشاره به حکم دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر دستگیری نتانیاهو، اظهار کردند: بیش از صد کشور اظهار داشتند که در صورت ورود نتانیاهو به کشورشان، او را دستگیر کرده و تحویل دادگاه بین‌المللی خواهند داد، ولی آمریکا تصریح می‌کند که به این حکم عمل نمی‌کند و باز دست از حمایت از سران اسرائیل بر نمی‌دارد و این نشان می‌دهد که اسرائیل همان آمریکاست و آمریکا همان اسرائیل است.
حضرت ‌آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه به آغاز مذاکرات با کشورهای اروپایی اشاره کردند و یادآور شدند: در مذاکرات بخصوص مذاکرات بین‌المللی، طرفی پیروز است که محکم و قوی ظاهر شود و هر چه استحکام بیشتر باشد، امید به پیروزی نیز بیشتر است.
ایشان با اشاره به عهدشکنی غربی‌ها، تأکید کردند: باید توجه داشت که این‌ها افرادی مرموز هستند که گاهی با کم و زیاد کردن یک واو هم، ماهیت قرارداد را دگرگون می‌کنند؛ لذا نباید خوش‌بینی و حسن ظن به آنها داشته باشیم، بلکه باید با سوء ظن و عدم اعتماد با آنها برخورد کرد.
حضرت ‌آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه، انتخاب سفیران را مهم دانستند و تصریح کردند: باید سفیرانی آگاه، قوی و کارآمد انتخاب شود و انتخاب آنها بر اساس مصالح کشور باشد نه فعالیت‌های انتخاباتی.
معظم‌له در پایان این دیدار، ضمن دعا برای موفقیت دکتر عراقچی و مجموعه تحت مدیریتشان گفتند: إن‌شاءالله با درایت و کیاست و روحیه بسیار خوبی که دارید، بتوانید در این مسئولیت مهم، وظایف خود را به‌خوبی انجام دهید و مشمول الطاف الهی باشید.

  جهانی فکر کنید و جهانی عمل کنید
حضرت ‌آیت‌الله جوادی آملی نیز در دیدار رئیس دستگاه دیپلماسی دولت چهاردهم، با بیان اینکه هیچ هدفی وسیله را توجیه نمی‌کند، اظهار کردند: یک بیان نورانی حضرت سیدالشهداء(ع) دارد که فرمود هیچ کسی ممکن نیست با گناه به مقصد برسد «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیةِ اللَّهِ کَانَ أَفْوَتَ لِمَا یرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِی‏ءِ مَا یحْذَر»؛ این منطق، منطق باطلی است که هدف، وسیله را توجیه می‌‌کند؛ اگر کسی خواست به مقصد برسد، از راه باطل نمی‌‌شود به مقصد رسید. این کلام یک کلام جهانی است.
معظم‌له با بیان اینکه، این کشور بالاتر از نفت و گاز و منابع عظیم خدادادی خود، مردمی بزرگ دارد که باید قدر آنها را بدانیم، خاطرنشان کردند: ما مردم ایران مردمی بزرگ و بزرگ زاده‌ایم، ما نه یعنی حوزویان، ما نه یعنی دانشگاهیان، ما یعنی مردم ایران؛ شما اگر سرتاسر آمریکا را بگردید یک اثر باستانی در آن نمی‌بینید، اما هر کجای ایران قدم بگذارید اثری از آثار هنری و باستانی در آن می‌بینید، با مردم ایران نباید کوچکی کرد، نباید بی‌اخلاقی و بدرفتاری کرد.
این مرجع تقلید افزودند: کشور با این عظمت را باید با بزرگواری اداره کنیم؛ مکتب زنده است و باید به دیگران منتقل شود؛ مردم نیز می‌دانند که باید به قانون کشور احترام گذاشت و لذا اگر ببینند که در کشور نجومی و اختلاسی نیست، آنها نیز به قانون احترام می‌گذارند.
ایشان در توصیه‌ای به وزارت خارجه بیان داشتند: شما باید این قدرت را داشته باشید که جهانی فکر کنید و جهانی هم عمل کنید.
معظم‌له ادامه دادند: در تاریخ بدتر از اعراب جاهلیت نداشتیم، اما پیامبر گرامی اسلام(ص) وقتی با این بت‌پرست‌ها و مشرکین پیمانی را بستند، نقض عهد نکردند؛ [فَمَا استَقاموا لَکُم فَاستَقیموا لَهُم]، تا وقتی بر پیمان و عهد خود مانده‌اند، شما نیز بر پیمان و عهد خود بمانید. تا تیری به سمت شما نزدند، دست به اسلحه نبرید، اگر با کفار هم عهد بستید پای امضای خود بایستید. این حرف‌ها، حرف‌های جهانی است.
ایشان بیان داشتند: وقتی به مولا امیرالمومنین گفتند که شما فرمانده لشکر هستید و باید اسب تندرو داشته باشید، فرمود، من نیازی به اسب تندرو ندارم چون من نه از صحنه جنگ فرار می‌کنم که نیاز به آن داشته باشم و نه اگر کسی از دست من فرار کرد، او را تعقیب می‌کنم؛ ما با داشتن چنین مکتبی نباید بیراهه برویم و یا راه کسی را ببندیم،

  انتقال دغدغه‌های رئیس و اعضای  شورای عالی جامعه مدرسین
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به منظور ارائه گزارشی از تحولات منطقه و اقدامات این وزارتخانه و اطلاع‌یابی از مواضع و نقطه‌نظرات اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در جلسه این نهاد عالی حوزوی حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دکتر عراقچی، در جریان سفر یک روزه خود به شهر مقدس قم، در جلسه شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضور یافت و ضمن ارائه گزارشی از تحولات منطقه و اقدامات وزارتخانه متبوع خود، از نزدیک در جریان مواضع و نقطه‌نظرات اعضای جامعه مدرسین قرار گرفت.
در ابتدای این دیدار؛ ‌آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س)، از حضور وزیر امور خارجه در جلسه شورای عالی جامعه مدرسین قدردانی کرد.
رئیس جامعه مدرسین با اشاره به حضور چندی پیش جناب آقای عراقچی در لبنان، ابراز داشت: به سهم خودم از حضور شما در لبنان با توجه به شرایط منطقه و لبنان، تشکر می‌کنم.
اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در ادامه این جلسه ضمن تقدیر از عملکرد مثبت دکتر عراقچی، به بیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود در محورهای مختلف از جمله لزوم تداوم حمایت از محور مقاومت، ائتلاف‌سازی و مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی و روابط ایران با دیگر کشورهای منطقه و جهان پرداختند.

  ارائه گزارشی از وضعیت و تحولات منطقه و جهان
​​​​​​​دکتر عراقچی نیز در این دیدارها، با اشاره به وضعیت موجود، به ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و عملکرد وزارت امور خارجه پرداخت و خاطرنشان کرد: پذیرش آتش‌بس از سوی اسرائیل به دلیل شکست و تلفات سنگینی بوده که حزب‌الله لبنان وارد آورد و به هیچ‌وجه نمی‌توان به رژیم غاصب اسرائیل اعتماد کرد.
وی با بیان اینکه ما به مردم و استعدادهای عظیم علمی آنها متکی هستیم، اظهار داشـت: هر چند در دنیا قدرت نظامی و اقتصادی جای خود را دارد، اما دنیا، دنیای ایده‌ها و ابتکارات است و ما سعی می‌کنیم از استعدادها و امکانات خوبی که در ایران داریم به نحو احسن استفاده کنیم.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به شرایط بسیار ملتهب و پرتنش منطقه در ماه‌های اخیر، گزارشی از وضعیت و تحولات منطقه و جهان به‌ویژه کشورهای لبنان، فلسطین و سوریه ارائه کرد و اظهار داشت: ما در ایام اخیر یک دوره فشرده‌ از جهت تحرکات دیپلماتیک را پشت‌سر گذاشتیم.