printlogo


printlogo


معرفی کتاب

  جلد ششم کتاب «اندیشه سیاسی- تربیتی علوی در خطبه‌‌های نهجالبلاغه»
جلد ششم کتاب «اندیشه سیاسی- تربیتی علوی در خطبه‌‌های نهج‌البلاغه» نوشته آیت‌‌الله احمد بهشتی، به‌همت مؤسسه بوستان کتاب، چاپ و منتشر شد. مجموعه حاضر، بررسی اندیشه سیاسی- تربیتی علوی در خطبه‌های نهج‌البلاغه است که به‌‌تفصیل، تحلیل و نگارش شده است.
ساختار اثر
این جلد، مشتمل بر 34 خطبه و شامل خطبه‌های 156 تا 190 است.
عناوین برخی از خطبه‌هایی که در این جلد منتشر گردیده، عبارتند از: سخنی با مردم بصره، درس عبرت، یادی از پیامبر(ص) و قرآن و گزارشی از پدیده شوم اموی، خدا و اسوه‌های بشریت، سفارش به تقوا در پرتو نور رسالت، توصیف آفریدگار و هشدار به انسان، پاسخی به سؤال درباره غصب خلافت، سخنی با عثمان، آفرینش پرندگان و شگفتی‌های طاووس، سفارشی درباره وحدت و الفت، نخستین خطبه علوی بعد از تصدی خلافت، درباره امور اجتماعی مسلمانان، لزوم پیروی حق، نیایش در آستانه جنگ صفین، گلایه و شکوه از قریش و جملیان، سزاوارترین مردم به خلافت، محاکمه غیابی طلحه، مقام قرابت و موعظه، موعظه و بیان فضیلت قرآن و نهی از بدعت، درباره حکمین: عمروعاص و ابوموسی اشعری، شهادتین و موعظه و هشدار، خدای دیدنی و نادیدنی، نکوهش صف‌‌شکنان، آخرین خطبه و گریه بر شهیدان، مقام و منزلت قرآن و اهمیت تقوا، شگفتی‌های آفرینش، خطبه توحیدی و بیانگر اصول علمی، ایمان و هجرت و تقوا و پایمردی.
علاقه‌مندان جهت خرید اینترنتی این کتاب، می‌توانند به‌نشانی اینترنتی www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

  کتاب «آشنایی با المیزان»
کتاب «آشنایی با المیزان» اثر استاد محمدباقر تحریری و با تحقیق و تدوین حجج اسلام حسین علی‌پور و مجید گوهری‌‌رفعت در ۲۷۶ صفحه در مؤسسه صراط مستقیم شهر کریمه تهیّه و به‌همت این انتشارات به چاپ رسید.
تفسیر المیزان، با روش نو و متقن به تفسیر آیات قرآن کریم پرداخته و انوار همیشه تابان قرآن کریم را با این روش تفسیر منعکس کرده است؛ انعکاسی که تفاسیر بعد از خود را تحت تأثیر عمیق قرار داده و کمتر تفسیری بعد از این کتاب شریف یافت می‌شود که متأثر از آن نباشد و دقیق‌تر اینکه المیزان، روند تفسیر را تغییر داد و با ارائه روش جدید باعث شد، هر مفسری که دست به قلم می‌برد، نتواند این تصویر را نادیده بگیرد.
کتاب پیش‌ رو، پژوهشی در قلمروی مهمترین اثر بزرگ‌مفسر قرآن کریم، علامه طباطبایی(ره) است که استاد تحریری، طی سالیان متمادی کتاب شریف و گران‌سنگ المیزان را تدریس و شرح داده‌اند. کتاب حاضر برای آشنایی با کلیت کتاب شریف المیزان فی تفسیر القرآن و روش تفسیری علامه طباطبایی(ره) مفید می‌باشد.
ساختار اثر
این اثر در ۹ گفتار تألیف شده است؛ پس از گفتار اول که به «معرفی اجمالی علامه طباطبایی(ره)» اختصاص یافته، در گفتار دوم، تفسیر المیزان معرفی شده و در این راستا، ضمن بیان جایگاه و اهمیت این تفسیر و زمینه‌های تدوین آن، به منابع المیزان اشاره شده است.
نویسنده در سومین گفتار، به ترجمه و انواع آن و همچنین به بیان مباحثی در خصوص تفسیر پرداخته است. گفتار چهارم به «انواع تفسیر» اختصاص یافته و شیوه‌های نگارش تفسیر را مطرح کرده است.
«تفسیر قرآن به قرآن»، عنوان پنجمین گفتار از این کتاب است که، چیستی و شیوه‌های تفسیر قرآن به قرآن، مؤیدات این نوع تفسیر و همچنین نقد مخالفان آن تبیین شده است.
در گفتار ششم با عنوان «تأویل»، نظر علامه طباطبایی(ره) در تأویل و موارد استعمال آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
گفتار بعدی که باعنوان «جری و تطبیق» به رشته تحریر درآمده، پس از بیان مبحثی با عنوان جری در روایات، به مبانی قاعده جری و تطبیق و عدم خلط جری با بطن در المیزان می‌پردازد.
در گفتار هشتم با عنوان «ظاهر و باطن»، ضمن بیان مراحل دستیابی به ظواهر، معنای بطن در المیزان و مراحل دستیابی به باطن تشریح شده است.
نهمین و آخرین گفتار از کتاب آشنایی با المیزان هم، به «مبانی تفسیری آیات تبلیغ، اکمال دین و ولایت» اختصاص یافته که در این گفتار، مبانی تفسیری سه آیه مذکور تبیین شده است.
علاقه‌‌مندان برای تهیه این کتاب، می‌توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به‌‌آدرس shop.seratemostaghim.ir مراجعه کنند.

  کتاب «مرد اُمّت»
​​​​​​​
کتاب «مرد امّت (گفتارنامه نکوداشت آیت‌الله سیدهادی خسروشاهی)» به‌کوشش محمدباقر انصاری در ۳۶۰ صفحه به‌همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.
عناوین کتاب
«سیدصدر و دید باز و امکان فعالیت بین‌المللی»، «جمع لطیفانه تواضع و صراحت لهجه‌‌»، «دایرةالمعارفی بود از اطلاعات و ارتباطات»، «تنوع و گستردگی آثار»، «استاد خسروشاهی در شمار طلایه‌داران تقریب بین مذاهب اسلامی»، «مغفول واقع شدن اجتهاد سیدهادی خسروشاهی»، «تقریبی اما عاشق و مبلغ اهل‌بیت(ع)»، «روحانی نواندیش پرکار و پرکتاب»، «دفاع از اسلام و شیعه در رم و مصر»، «حراست و حفاظت از میراث فرهنگی شیعه و اسلام»، «استاد خسروشاهی مصداق حدیث عالم ‌بزمانه»، «نگاه فراجناحی و بی‌طرفانه استاد خسروشاهی»، «صاحب کارنامه به‌اندازه یک مؤسسه»، «نواندیشی ضابطه‌مند»، «فراموش نکردن حق‌شناسی و انصاف در دوستی»، «شوخ‌طبع و پرتجربه و پرخاطره»، «تلاش برای احیای نسخ خطی»، «فکر خسروشاهی به یک کشور و جامعه محدود نبود»، «اندیشه تقریبی سیدهادی خسروشاهی»، «مجسمه تقریب در دنیای اسلام»، «منادی و مبلغ وحدت اسلامی و ادیانی»، «میراث‌دار نهضت تقریب و تجددگرایی»، «اندیشمندی که گرفتار افراط و تفریط نشد» و «صاحب ابتکار عمل فرهنگی».
علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب، می‌توانند به‌نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir  مراجعه کنند.