شهرام دبیری، معاون امور مجلس رئیس دولت چهاردهم، 28 آبان با سفر به شهر مقدس قم، با آیات عظام؛ نوری همدانی و سبحانی و آیات؛ سعیدی تولیت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور و حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی نماینده آیتاللهالعظمی سیستانی در ایران دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیتالله نوری همدانی، در این دیدار، ضمن تسلیت ایام فاطمیه، با تأکید بر لزوم هماهنگی و همدلی بین مسئولان در رفع مشکلات موجود، اظهار کردند: شما بهعنوان رابط بین مجلس و دولت، تمام تلاش خود را بهکار بگیرید تا در سایه وحدت و همدلی بین دولت و مجلس، طرحها و لوایح بهنفع کشور و مردم اجرا و عملی شود.
این مرجع تقلید در ادامه با ضروری خواندن رفع مشکلات معیشتی مردم و گرانی، تصریح کردند: دولت هرچه سریعتر لوایح و برنامههایی را تهیه و تنظیم نماید تا مشکلات موجود بهویژه مشکلات معیشتی مردم برطرف شود؛ مهمترین کارها حل مشکلات مردم و رسیدگی به مردم است؛ از اینرو تمام سعی و تلاش خود را در این راه بهکار بگیرید.
معظمله با تأکید بر ضرورت انجام سریع خدمترسانی به مردم، اظهار کردند: هرچند شکی نیست که شما مصوبات مجلس را به دولت سریع ابلاغ میکنید؛ اما سرعت عمل در خدمت به مردم و گام برداشتن برای رفاه مردم و اجرای کارهای عمرانی، بسیار مهم و ارزشمند است.
اگر قرار است روزی به تعطیلی اضافه شودمصلحت دین و کشور لحاظ شودحضرت آیتالله سبحانی نیز در این دیدار، با تأکید بر اینکه برای مصوباتی که در مجلس میگذرد، باید نظارت کافی صورت پذیرد، اظهار کردند: اگر نظارت کامل نباشد، ممکن است گاهی در برخی مصوبات، مصلحت اسلام و مسلمین در نظر گرفته نشود.
این مرجع تقلید افزودند: اخیراً یکی از نمایندگان مجدد مسأله تعطیلی شنبه را مطرح کرده است. در شرایطی که صهیونیستها در حال قتلعام مردم مظلوم فلسطین و لبنان هستند، چه نیازی به طرح چنین موضوعی هست؟
حضرت آیتالله سبحانی با یادآوری شرایط ابتدای انقلاب اسلامی، افزودند: زمانی که قانون اساسی را تصویب کردیم، جمعه را بهعنوان روز تعطیل رسمی انتخاب کردیم و نباید در آن تغییری ایجاد شود و اگر قرار است، روزی به تعطیلیها اضافه شود، باید مصلحت دین و کشور لحاظ شود.
توصیههای مراجع تقلید به مسئولان جدی گرفته شود
آیتالله سیدمحمد سعیدی هم در این دیدار، دفاع تمامقد از اهداف خدا و اهلبیت(ع) را خط کاری و برنامه اصلی همه پیروان اهلبیت(ع) دانست و افزود: در این میان، افرادی هم هستند که بر اساس شخصیتی که دارند، سنگاندازی میکنند و مانع میشوند که این رفتارها نباید انسان را از خط کاری و اهدافی که دارد، دور کند.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت(س) با تأکید بر اینکه هرکس تقوای الهی را پیشه کند، خداوند راه خروج از مشکلات و سختیها را به او نشان میدهد، خاطرنشان کرد: اگر انسان برای رضای خدا کار کند، مشکلات کار، او را از اهدافش باز نمیدارد؛ ولی اگر کار برای غیرخدا و خوشآمد دیگران باشد، مشکل ایجاد میکند.
وی اطاعت از ولیخدا را از مهمترین آداب کار برای رضای خدا دانست و افزود: رئیسجمهور جدید در این مدت نشان داده که دوست دارد، برای مردم کار کند و این حالت که نوعی تقواست، باید برای همه اعضای دولت در طول خدمت وجود داشته باشد و حفظ شود و چیزی که این حالت را حفظ میکند، ارتباط با خدا و اهلبیت(ع) و درخواست و دعا در پیشگاه الهی است.
آیتالله سعیدی با تأکید بر اینکه مراجع تقلید مورد توجه و رجوع مردم هستند و توصیههایشان باید جدی گرفته شود، افزود: مسئولان باید با مردم صادقانه و شفاف برخورد کنند و بدانند که مردم قدردان هستند و برای کسی که به آنها صادقانه خدمت کند، دعا میکنند و دعای مردم هم بسیار تأثیرگذار است.
مردم را امین دانسته و مشکلات را دلسوزانه با آنها در میان بگذارید
به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری نیز در این دیدار، بر نیاز کشور به اتحاد و یکپارچگی در مقابل دشمن تأکید کرد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به دشمنی با انقلاب اسلامی از ابتدا تاکنون، گفت: این انقلاب فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده است؛ اما چون اساس و بنیان آن براساس تقوا پایهگذاری شده است، همچنان ثابت و استوار مانده است که این در سایه عنایات الهی و ایستادگی مردم و هدایتهای حضرت امام(قد) و رهبری معظم انقلاب -مدظله العالی- بوده است.
نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به روحیه والای امام خمینی(قد) بیان کرد: دشمن در خصوص این کشور و ملت، آرزوهایی را در نظر داشت؛ اما امام(قد) با صلابت و با اتکا به جوانان در مقابل زورگوییها و جنگ ۸ ساله دفاع مقدس ایستاد و آنها را ناامید کرد. امروز هم رهبر معظم انقلاب با صلابتی ستودنی با حفظ جهات، مقابل زورگویی دشمنان ایستاده است.
وی به مشکلات دولت چهاردهم در روزهای آغازین اشاره کرد و افزود: گرچه شروع دولت چهاردهم با حوادث ناگواری مانند شهادت شهید هنیه و بعد مسائل غزه و لبنان همراه بود و دشمن تلاش کرد، دولت را از دستیابی به موفقیتها بازدارد؛ اما باید بدانیم این مشکلات، سختیها، تحریمها و ترورها، مردم را مقاومتر میکند و صرفاً مربوط به دوره کنونی نیست و سابقه دیرین دارد و اینها نباید تزلزلی در اراده مردم و دولت ایجاد کند.
اگر حرف و سخنی گفته میشود حمل بر جبههگیری نسبت به دولتها نکنیمامامجمعه قم، با تأکید بر وحدت در مقابل دشمن مشترک، عنوان کرد: وقتی ملتی دارای دشمن مشترک است، باید همه در مقابل آن دشمن متحد باشیم و اگر حرف یا سخنی از روی خیرخواهی گفته میشود، حمل بر جبههگیری نسبت به دولتها نکنیم که اینها همگی از باب دلسوزی است و درحقیقت ما باید متحد باشیم تا بتوانیم، بر دشمنان پیروز شویم.
حمایت مقام معظم رهبری بزرگتری سرمایه دولت چهاردهموی با اشاره به حمایتهای رهبری از دولت خاطرنشان کرد: حمایتهای مقام معظم رهبری -مدظله العالی- از دولت چهاردهم، بزرگتری سرمایه برای این دولت محسوب میشود.
دبیر شورایعالی حوزههای علمیه، با تأکید بر لزوم توجه به اعتماد مردم بیان کرد: عمده سرمایه دولت بعد از خداوند و حمایت مقام معظم رهبری اعتماد مردم بوده؛ لذا لازم است، مشکلات با مردم در میان گذاشته شود و برای حل آنها چارهاندیشی کرد.
وی ادامه داد: مردم را امین دانستن، دلسوزانه برخورد کردن و تبیین مشکلات موجود، باعث خواهد شد، مردم نیز پای مشکلات بایستند؛ چراکه میبینند دولت به فکر آنهاست و صادقانه با آنها برخورد میکند.
آیتالله حسینی بوشهری در پایان تأکید کرد: هنر این است که بتوان با وجود مشکلات کار کرد و از بحرانها عبور نمود. اگر چنین شود، این نشان موفقیت خواهد بود.
دولت برای رفع مشکلات مردم گامهای جدیتری بردارد
آیتالله اعرافی هم در این دیدار، شرایط کشور را در مسائل مختلف اقتصادی، فرهنگی، بانکداری، ارائه تسهیلات به مراکز تولید و صنایع، مسائل فضای مجازی و بینالمللی، حساس برشمرد و بر تعامل و بهرهگیری از نطرات مراجع عظام تقلید و بزرگان حوزه و نخبگان دانشگاهی، بر اجرای درست و صحیح برنامه هفتم توسعه از سوی دولت تأکید کرد.
مدیر حوزههای علمیه کشور، خواستار استمرار و ارتقای توجه دولت نسبت به سیاستهای کلان نظام و توجه کامل به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب شد و در ادامه، برنامه هفتم توسعه را از برنامههای خوب عنوان کرد و افزود: برای تدوین برنامه هفتم، فعالیتهای سنگینی صورت گرفت تا جایی که رکورد مناقشات بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی شکسته شد که بالای ۶۰ الی ۷۰ درصد وفاق را بههمراه داشته است. برخلاف سایر برنامهها که اینگونه نبوده، نمیشد، برنامه توسعه را روی آن نامگذاری کرد.
بهگفته آیتالله اعرافی، اهمیت برنامه هفتم توسعه، از لحاظ شاخص و اجرا از سوی دولت بسیار مهم است و دولت باید تلاش کند، این برنامه توسعه را به مرحله عمل بگذارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، بر توجه دولت و رئیسجمهور به مسائلی چون مشارکت، اعتماد و تعامل با مردم و بخش خصوصی برای رفع گرهها و سختیهای اقتصادی و معیشتی مردم، توجه به اقتصاد و معیشت قشر متوسط و پایین جامعه، توجه به مسائل فرهنگی و فضای مجازی و چالشهای این فضا، توجه به مسائل بانکی و شنیدن دغدغههای مراجع تقلید در این مسأله، توجه به صنایع و ارائه خدمت بانکی و تسهیلات به آنها و حل مشکل قطعی برق تأکید و اجرای این مسائل را بسیار ضروری عنوان کرد.
عضو شورایعالی حوزههای علمیه، بر اجرای سیاست کلی ابلاغی در مسأله ارتباط و تعامل با کشورها و حفظ این ارتباطات را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: در این رابطه نگرانیهایی وجود دارد. باید تلاش شود، در مسیر اجرای سیاست کلان نظام حرکت کرد و در عین حال از تنوع در ارتباطات بینالمللی هم غافل نبود.
آیتالله اعرافی با بیان اینکه ایران اسلامی دارای دستاوردهای مهم و بزرگی در مسائل مختلف بینالمللی، علمی، فناوری، دفاعی و... است، بیان کرد: این تحولات و دستاوردها موجب شده، جایگاه ایران در منطقه و بینالملل تأثیرگذار باشد و در کنار این دستاوردها، نباید از مشکلات، مطالبات مردم و چالشهای درونی که دولت با آن مواجه است، نیز غفلت کرد.
مدیر حوزههای علمیه کشور در پایان اظهار کرد: باید سعی کرد، همه آحاد جامعه، دولت را همراهی کنند تا با برنامه و تدبیر دشواریها و مشکلات موجود رفع شود.
باید از فرصتها بهنفع مردم و اعتلای کشور استفاده کنیم
حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی هم در این دیدار، بر تعامل هرچه بیشتر دولت و مجلس تأکید کرد و گفت: برخی افراد در تنشها بهدنبال منافع خود هستند که باید از این موضوع پرهیز شود.
نماینده حضرت آیتالله سیستانی در ایران، همکاری دولت و مجلس را امیدوارکننده دانست و افزود: باید از فرصت خدمت به بهترین شکل بهرهمند شد. برخی کشورها، پیشرفت چشمگیری در دهههای اخیر داشتهاند و ما نیز باید کمال استفاده را از ظرفیتهای کشور داشته باشیم.
وی گفت: از لحاظ تسلیحاتی و پزشکی پیشرفتهای چشمگیری در سالیان اخیر داشتهایم؛ اما در مسائلی مانند کشاورزی هنوز ضعف داریم و به خودکفایی نرسیدهایم. تا زمانی که فرصتها در اختیار ماست، باید از آن بهنفع مردم و اعتلای کشور استفاده کنیم. عرضه و توانایی انجام هر کاری را داریم و نوآوری و خلاقیت در جوانان ایرانی موج میزند. امیدواریم دولت چهاردهم، قدمهایی جدی برای پیشرفت و جبران کمبودها بردارد و با عزم استوار، کارهای عقبافتاده را به نتیجه برساند.
حجتالاسلام والمسلمین شهرستانی تأکید کرد: علاوه بر الطاف الهی و حمایتهای رهبری، بزرگترین سرمایه دولت چهاردهم اعتماد مردم است و اینکه آقای پزشکیان از دولتمردان میخواهد، صادقانه با مردم سخن بگویند، ارزشمند است و بهتعبیر رهبری موفقیت این دولت، موفقیت همه است.
مخالف نظر مراجع و علما که صلاح مردم و کشور و دین را میخواهند، عمل نخواهیم کردهمچنین شهرام دبیری، معاون امور مجلس رئیس جمهور هم در این دیدارها، با ارائه گزارشی از اقدامات دولت، عنوان کرد: قطعاً در انجام همه امور، نظر مراجع را در نظر میگیریم و مخالف نظر آنان که صلاح مردم و کشور و دین را میخواهند، عمل نخواهیم کرد.
معاون امور مجلس رئیس جمهور با قدردانی از همراهی و تعامل مجلس با دولت، اظهار کرد: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی، پاسخ خوبی به اقدامات آقای پزشکیان داد و با وجود اینکه برخی نمایندگان با رئیسجمهور چهاردهم همسو نبودند؛ اما با رأی بالا از کابینه حمایت کردند. حمایتهای رهبر معظم انقلاب نیز از آقای پزشکیان و دولت چهاردهم امیدبخش است و انگیزه دولت برای خدمت را بیشتر کرده است.
دبیری همچنین یادآور شد: دولت تلاش میکند تا تورم را کنترل و از دهکهای پایین و آسیبپذیر حمایت بیشتری کند. برای مثال، معافیتهای حقوقی را از ۱۲ میلیون به ۲۴ میلیون افزایش داده است.
معاون رئیسجمهور، درباره دستاوردهای صدروزه دولت چهاردهم عنوان کرد: تمام تلاش دولت این است که مردم دستاوردهای دولت را در سفره خود حس کنند. هرچند که دشمنان جمهوری اسلامی از آغاز دولت چهاردهم و با ترور شهید اسماعیل هنیه تلاش کردند تا مقابل اقدامات سازنده دولت ایستادگی کنند.
وی تأکید کرد: رهبر انقلاب از ابتدای دولت، حمایتی جدی از آقای رئیسجمهور داشتند و این حمایتها موجب دلگرمی دولت خواهد بود. مشکلاتی مانند بدهیهای گذشته، وجود برخی ناترازیها و … از عمده چالشهای دولت چهاردهم بود که برنامهریزیهای انجامشده این مشکلات را در طول زمان برطرف خواهد کرد.
وی در پایان یادآور شد: دولت تلاش کرد تا بودجه ۱۴۰۴ را در زمان معین به مجلس ارائه دهد. آقای پزشکیان صادقانه مسائل را برای مردم تببین میکنند؛ اما قطعاً دولت چهاردهم به حمایت اقشار مختلف مردم از جمله مراجع و علما نیازمند است.