printlogo


printlogo


«اقتصاد هیأت»؛ اثری درباره دخل و خرج هیئات
کتاب «اقتصاد هیأت» به موضوع چگونگی مدیریت منابع اقتصادی در هیأت پرداخته و به سؤالات و نیازمندی‌ها در این‌باره پاسخ داده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این کتاب به‌همت حجت‌الاسلام حمزه معلی، مسئول دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر و معاون علمی مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه‌های علمیه و نیز محسن رحمتی‌نیا، پژوهش‌گر حوزه علوم انسانی و مؤلف کتاب «نقش شیعه در گسترش علوم انسانی» در سال ۱۳۹۹ نوشته‌ شده و آن را در دو بخش اصلی تدوین کرده‌اند؛ بخش نخست، به واکاوی مسائل اقتصادی در ساختار هیأت می‌پردازد و بخش دوم، به تبیین کارکردهای هیأت در اقتصاد کشور اختصاص دارد.
در بخش نخست کتاب، اصول جذب کمک‌های مردمی در هیأت، مسائل مالی هیأت‌ها و ساختار اقتصادی در هیأت مطرح شده است. بخش دوم کتاب که بخش مهم، نو و جذاب آن است، به تبیین کارکردهای هیأت در اقتصاد کشور با رویکردهای فرهنگ‌سازی، اشتغال‌زایی، کمک به بحران‌های غیرمترقبه از قبیل سیل و زلزله می‌پردازد.
کتاب «اقتصاد هیأت» در پی پاسخ به پرسش‌هایی از این قبیل است: اصول و روش‌های درآمدزایی و هزینه‌های هیأت چیست؟ رابطه اعضا و نحوه خدمت‌رسانی آن‌ها به هیأت از نگاه اقتصادی چگونه است؟ نقش هیأت به‌عنوان یک سربازِ عرصه جهاد اقتصادی و یک نهاد فرهنگ‌ساز در زمینه اقتصاد اسلامی چیست؟
این کتاب برای نخستین‌بار، شاخه جدیدی را در اقتصاد معرفی می‌کند که مخصوص بوم فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران است. این درحالی است که در غرب، اقتصاددانان مسیحی، پیرامون نقش کلیسا در پیشرفت اقتصادی و افزایش سرمایه اجتماعی، کار علمی و پژوهشی قابل توجهی انجام داده‌اند؛ اما ما در خصوص اقتصاد مسجد و هیأت که از جهت اثرات و قابلیت‌های اجتماعی قابل مقایسه با کلیسا نیست، کمتر کار علمی شایسته‌ای انجام داده‌ایم.
گفتنی است، این کتاب در بیست و سومین دوره جایزه کتاب سال حوزه، به‌عنوان اثر قابل تحسین، مورد تجلیل قرار گرفت.