printlogo


printlogo


در همایش «مکتب نصرالله» عنوان شد
ساختار جدید سیاسی حزب‌الله متناسب با جنگ سخت بازسازی شده است

عضو هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان، با تأکید بر مانا و پیشرو بودن حزب‌الله، اظهار کرد: ساختار جدید سیاسی حزب‌الله، متناسب با جنگ سخت بازسازی شده و هیچ پستی خالی نمانده است.
همایش بررسی ابعاد شخصیتی و مبارزاتی شهید سید‌حسن نصرالله، با سخنرانی آیات؛ کعبی نایب‌رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رجبی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(قد) و حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌هاشم الحیدری و  با حضور دانش‌آموختگان طرح ولایت سراسر کشور، سوم آبان در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(قد) برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان و نائب‌رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این همایش، ایمان عبادی، سیاسی، اجتماعی و مقاوم را از مهمترین ویژگی‌های رزمندگان اسلام برشمرد و اظهار کرد: شهید سیدحسن نصرالله، از مصادیق پارسایان شب و شیران روز بود که شب‌ها را به عبادت و روزها را به کارهای جبهه مقاومت اختصاص داد.
عضو هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان، محور ایمان سیاسی را ولایت خواند و گفت: سید‌حسن نصرالله در مسئله ارتباط با ولایت، به نظریه حق‌الطاعه شهید صدر اعتقاد داشت و اطاعت از رهبری را مایه سعادت دنیا و آخرت می‌دانست و از دل مباحثاتی که در مورد سخنرانی‌های رهبر معظم انقلاب داشت، حکم و تکلیف را استخراج می‌کرد.
نایب‌رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با تأکید بر تلاش سید مقاومت برای ایجاد هم‌دلی بین افراد که باعث هم‌‌افزایی می‌شود، افزود: سید‌حسن نصرالله وحدت در جامعه را براساس برادری ایمانی دنبال کرد و ایمانی مقاوم بدون ذره‌ای تردید و راهبرد جهاد ترکیبی در مقابل جنگ ترکیبی داشت.
آیت‌الله کعبی باور به سنت‌های الهی را عنصر دوم مجاهدان مقاومت اسلامی خواند و گفت: راهبرد اصلی مقاومت تکیه بر سنت‌های الهی است؛ حزب‌الله یک حزب کوچک بود که به جامعه و امت مقاوم تبدیل شد و در عرصه سیاسی و اجتماعی استحکام پیدا کرد.
وی معادله سه‌گانه مردم، ارتش و مقاومت‌ را از کارهای اساسی حزب‌الله برشمرد و اظهار کرد: سید‌حسن نصرالله از بین همه بخش‌های لبنان نیرو جذب کرد و یک آشتی ملی بر پایه فرهنگ‌های مختلف بین فرقه‌های مختلف لبنان ایجاد کرد و جریان‌های قوی مسیحی و ارتش را کنار حزب‌الله و مقابل اسرائیل قرار داد.
عضو هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان، الگوگیری از رهبران جهان اسلام را ویژگی مکتب شهید سید‌حسن نصرالله ارزیابی کرد و افزود: سید‌حسن نصرالله مکتب اسلام ناب را بر پایه مکتب اهل‌بیت(ع) دانست، حزب‌الله حزب ولایت فقیه است که ریشه در ولایت و فقه دارد و منافاتی با منافع ملی ندارد.
نایب‌رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه، با اشاره به ارادت ویژه سید‌حسن نصرالله به علما و مراجع قم و نجف، اظهار کرد: ارتباط دینی، معنوی و اخلاقی سید‌حسن نصرالله با علما چشم‌گیر بود و با اینکه سرآمد روحانیت، فاضل و تحصیل کرده بود؛ ولی به دنبال ارتقای علمی و معنوی خود بود.
آیت‌الله کعبی بصیرت را عنصر دیگری از مکتب سید‌حسن نصرالله خواند و تصریح کرد: ایشان دوره‌های بصیرتی عمیق را برای حزب‌الله داشت؛ به‌صورتی که به ریزترین سؤالات پاسخ داده شود؛ همان چیزی که در کلام رهبری جهاد تبیین نام دارد.
وی کادرسازی را از کارهای مهم حزب‌الله توصیف کرد و افزود: حزب‌الله یک حزب فرهنگی است و برای هر منطقه کلان لبنان یک فرمانده مسجد دارد؛ حزب‌الله نسبت به آموزش مانند نهضت سوادآموزی ایران توجه ویژه دارد و هیچ‌گاه حرکت و رشد علمی برای تقویت اسلام را متوقف نکرده است.
عضو هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان، با اشاره به اهمیت کار تشکیلاتی از نظر سیدحسن نصرالله، افزود: اصل ضربه رژیم صهیونیستی به حزب‌الله از طریق تکنولوژی بود؛ قدرت مذاکره حزب‌الله برای تداوم جهاد تأثیرگذار است. حزب‌الله مانا و پیشرو است و بازتولید فرماندهان دارد. ساختار جدید سیاسی حزب‌الله، متناسب با جنگ سخت بازسازی شده و هیچ پستی خالی نمانده است.
آیت‌الله کعبی در پایان، حفظ جمهوری اسلامی را به‌عنوان قرارگاه اصلی جبهه مقاومت مهم دانست و حکمرانی مردمی را برای حل مسائل پایه‌ای و تقویت قدرت ملی حائز اهمیت ارزیابی کرد.

  راز موفقیت حزبالله از دیدگاه شهید سیدحسن نصرالله
آیت‌الله رجبی نیز در این همایش در سخنانی به تبیین سیره علمی و اخلاقی شهید سید‌حسن نصرالله پرداخت و گفت: دو نکته اساسی در مکتب شهید سید‌حسن نصرالله وجود دارد؛ بعد معرفتی و بعد محبتی؛ باید دانست که در بعد معرفتی، ایشان از مطالعات بسیار زیادی برخوردار بودند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(قد) با تأکید بر اینکه، ما باید در بعد معرفتی خود را ارتقا ببخشیم، ابراز کرد: اگر نسبت به مسائل علمی به‌خصوص مبانی فکری و اندیشه‌ای اهتمام جدی نداشته باشیم، معرفت‌های دیگر هم شکل نمی‌گیرد.
عضو شورای‌عالی حوزه‌های علمیه گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های شهید سیدحسن نصرالله(ره)، معرفت نسبت به ولی زمان بود؛ ما باید وظایف‌مان را نسبت به ولی زمان بشناسیم؛ بزرگان ما که مایه افتخار هستند، در بعد معرفتی بسیار بالا و نسبت به معرفت ولی نیز در اوج هستند.
وی با بیان اینکه شاخصه‌ اصلی چنین الگویی مبارزه با دشمنان خداست، گفت: شهید سیدحسن نصرالله هیچ‌گاه با دشمن سازگاری نداشت و دائماً با آن پیکار داشت و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب‌ اسلامی فرمودند: «بر همه فرض است که فلسطین را به صاحبان اصلی آن برگردانند»، همه در مسیر تبعیت از الگوهای الهی باشند.
آیت‌الله رجبی گفت: پس از درخواست‌های مکرر از شهید سیدحسن نصرالله مبنی بر توصیه‌ای به طلاب، ایشان تأکید کردند: راز پیروزی ما در حزب‌الله این است که از رأس تا پایین، همه خود را سرباز مقام معظم رهبری می‌دانیم؛ نه این‌طور که منتظر حکم یا صحبتی باشیم. با توجه به شناختی که داریم، اگر احساس کنیم، ایشان از مسئله‌ای راضی هستند، آن ‌را انجام می‌دهیم و اگر احساس کنیم، نسبت به چیزی اکراهی دارند، از آن دوری می‌کنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌هاشم الحیدری، دبیرکل جنبش عهدالله عراق نیز در این همایش، اظهار کرد: اگر بخواهیم سید‌حسن نصرالله را معرفی کنیم، باید بگوییم: سرباز بزرگ ولایت؛ چراکه مسئله ولایت‌پذیری بسیار مهم است.
وی افزود: خیلی‌ها حتی رهبران مقاومت، جلوی دشمن ایستاده‌اند؛ اما مسئله ولایت که می‌شود، برخی می‌ترسند و ابا دارند آن را ابراز کنند. خصوصیت ویژه سید‌حسن نصرالله، مسئله ولایت‌مداری بود و از ابراز آن ابایی نداشت.