آیتالله اعرافی گفت: حوزههای علمیه، نسبت به برگزاری درست و صحیح سنتهای اصیل، مانند دروس آزاد و تقویت آن، برگزاری دروس فقه مستحدثه برای پاسخ گویی به نیازهای جامعه تأکید دارند، چرا که دروس آزاد منبع مهم تولید معارف به شمارمی روند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله اعرافی 10 آبان در دیدار صمیمانه با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، مهمترین رسالت مجمع نمایندگان را همفکری و پیگیری اجرای برنامه ۵ ساله تعریف شده، پذیرش طلاب جدیدالورود به حوزه از لحاظ کمی و کیفی و ارتقا و اجرای صحیح سنتهای اصیل حوزه مانند برگزاری دروس آزاد حوزه عنوان کرد.
مدیر حوزههای علمیه، با تأکید بر رشد فقاهت در حوزه و سنتهای اصیل بهویژه تدریس و تدرس آزاد و تأکید به مراکز فقهی در مورد رعایت و تقویت این آزادی و اکتفا به هدایت علمی، خروجی هدفمند برای تأمین نیاز جامعه و ماندگاری آن برای آینده حوزه را، دو امر مهم در حوزههای علمیه برشمرد.
تأکید بر اجرای سنتهای حوزه مانند دروس آزادوی همچنین بر رشد فقاهت در حوزه و سنتهای اصیل بهویژه تدریس و تدرس آزاد تأکید کرد و گفت: حوزههای علمیه نسبت به برگزاری درست و صحیح سنتهای اصیل، مانند دروس آزاد و تقویت آن، برگزاری دروس فقه مستحدثه برای پاسخ گویی به نیازهای جامعه تأکید دارند، چرا که دروس آزاد منبع مهم تولید معارف به شمارمیروند. از همه موسسات فقهی حوزوی هممی خواهیم ضمن توجه به پژوهش، هدایت علمی و اشرافیت بر رشد طلاب، اولویت برگزاری دروس فقه در فضای آزاد باشد.
نقش مهم و راهبری حوزه تاریخی ادوار مختلف شیعهعضو شورای عالی حوزههای علمیه، نقش بسیار مهم راهبری، کنشگری، تمدنی، تاریخی و تاثیرگذار دورههای مختلف حوزههای علمیه مانند شیخ طوسی، سیدین رضی در دوره خلافت بنی عباس، علامه حلی و خواجه نصیر طوسی مصادف با حکومت مغول، حوزه ری و حوزه قم متقدم را از ادوار مهم تاریخی برشمرد و بیان داشت: در هر دورهای شاهد گنجینه مهم و غنی از لحاظ تولید آثار و علم بودیم، بهطوری که توانستند در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، دانشی بسیار کارگشا باشند.
آیتالله اعرافی گفت: در ادوار تاریخی حوزه، شاهد دانشمندانی چون شیخ مفید بودیم که شخصیت بسیار برجسته برای امت اسلامی و پایگاه مهمی برای جوشش معارف الهی بودند. بزرگان حوزه با حکمت، عقل دانشی و تدبیر، پایگاههای هر دوره از خلافت را به بزرگترین مقر اندیشهای تبدیل کرده بودند. به طوری که این حوزهها در مواردی مانند تولید و اقتدار در علم و دانش، سرآمد و افتخارآفرین بودند که در این مورد میتوان به دوره شیخ بهایی که الگوی معماری بود، نام برد.
برکات یک صدسال اخیر حوزه قموی عنوان داشت: در یک صدسال اخیر در حوزه قم، مربوط به دوره حضرات آیات حایری، بروجردی و امام راحل هم شاهد برکات بسیاری مانند تولید اندیشه و ارایه نظریه ولایت فقیه و... بودیم. این نظریه توانست آثار زیادی برای نظام جمهوری اسلامی و منطقه به همراه داشته باشد.
عروج نظریه ولایت فقیه و مقاومت و کنشگری و میدانداری حوزویانمدیر حوزههای علمیه بیان داشت: همه این برکات و آثار در حالی به دست آمد که حوزهها فاقد بسیاری از امکانات بودند، با این حال از همین حوزه قم، ستارگان بی بدیلی در آسمان معارف اسلامی درخشیدند که کانون آن امام راحل بود که موجب اقتدار انقلاب و مقاومت شد.
رسالت مهم حوزویان در شرایط فعلی در مقابله با جنگ احزابوی اضافه کرد: اکنون ما در برابر تحول بزرگ قرار گرفتیم که در تاریخ ۴۰ ساله و ۶۰ ساله نهضت امام راحل بیسابقه بود. امروز دشمن به دنبال به انزوا کشاندن انقلاب و جلوههای مقاومت است و با تمام قساوت به میدان آمده و دارای طراحی بسیار پیچیده است. لذا ما در این معرکه، نیازمند کنشگری و نقشآفرینی بهتر طلاب و فضلا و حوزههای علمیه میباشیم.
چشم امید طلاب و فضلای حوزه به مجمع نمایندگان طلابحجتالاسلام والمسلمین رضوی مهر رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم هم در این دیدار، آمادگی اعضای مجمع را برای حمایت از نیروی مقاومت و به میدان رفتن در مقابله با صهیونیزم اعلام کرد و گفت: ما این آمادگی را به محضر ولی امر مسلمین جهان اعلام میداریم.
وی با بیان این که مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم داری 31 مجمع استانی 14 کمیسیون و هر کدام دارای رسالتهای مشخص می باشند، ادامه داد: تاکنون 13 طرح به مشورت گذاشته شده که از جمله میتوان به طرح نمایندگی ولی فقیه نام برد. این طرح برکات خوبی برای فضلای حوزه به همراه داشته است.
رئیس مجمع نمایندگان طلاب بیان داشت: یکی از پیشنهادهای این مجمع ایجاد موقوفه مبارزه با استکبارستیزی با حضور حوزه است. راهاندازی این موقوفه موجب میشود، مبارزه با ظلم و جنایت رژیم اسرائیل تا نابودی آن بیوقفه ادامه داشته باشد و لحظهای حرکت مبارزهطلبی متوقف نشود.
وی، فعالیت اعضای مجمع را جهادی و امیدآفرین برای طلاب و فضلای حوزه عنوان کرد و بیان داشت: طلاب مشکلاتی دارند و اعضای این مجمع در مباحث هدایت تحصیلی، مشاورهای، تهذیبی و سایر نیازمندیها یار و مددکار طلاب و فضلای حوزه میباشند.
حجتالاسلام والمسلمین رضوی مهر، خواستار راهاندازی کتابخانه ساختمان مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه برای استفاده علمی 80 استاد عضو این مجمع شد.
وی بیان داشت: این مجمع پیگیر بعضی از طرحهایی است که تاکنون به سرانجام نرسیده، به ثمره نشستن طرح و برنامهها میتواند اتفاقات خوبی برای طلاب به همراه داشته باشد.
برخی از اعضای مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه هم در ادامه طرح مباحث چون حمایت از مبلغین براساس مناطق خاص و استانی، حمایت از مبلغین طرح امین، آموزش چندرسانهای به مبلغین، مشکلات طلاب و... پرداختند.