آیتالله اراکی
تولیدات علمی حوزه علمیه قم از هر دانشگاهی در دنیا بیشتر است
به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله اراکی در دیدار جمعی از پژوهشگران علوم انسانی اسلامی، با اشاره به اینکه هر جامعهای یک مجموعه سازمانیافته است و البته هیچ مقوله بدون سازمان را نمیتوان به مدیریت اجتماعی تبدیل کرد، گفت: باید اذعان کنیم که حوزههای علمیه، هنوز در زمینه جامعهداری و حکومتداری با سطح مطلوب فاصله دارند.
عضو شورایعالی حوزههای علمیه، با بیان اینکه پاسخ دادن به مسائل مختلف، سبب اسلامی شدن نظام نمیشود، یادآور شد: تردیدی نیست که ابتدا باید کلان مسائل جامعه را مشخص کرد و سپس به دنبال حل مسائل رفت.
آیتالله اراکی ادامه داد: ما مدیون استادان و بزرگانی مانند شهید آیتالله صدر و شهید آیتالله مطهری(ره) هستیم؛ اما خود نیز تلاش کردهایم تا مسائل فقه نظام را فراتر از دیدگاههای ارزشمند این استادان مطرح کنیم؛ بهویژه آنکه تجربههایی نیز در حکومتداری پشتسر گذاشتهایم.
عضو هیأترئیسه مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: اینکه میگوییم پول باید طلا و نقره باشد، بحث «باید» بهعنوان جزئی از نظام بههمپیوسته فقه نظام اقتصادی اسلام مطرح است؛ نه بحث اینکه بهتر است پول، طلا و نقره باشد.
وی گفت: غربیها فکر میکنند، فقط خودشان همهچیز میفهمند و البته تلاش کردهاند تا این مسئله را بر ما نیز تحمیل کنند؛ درحالیکه تولیدات علمی قم، از هر دانشگاه دنیا بیشتر است.
عضو شورایعالی حوزههای علمیه، «علم» را «استدلال بههمپیوسته» خواند و اظهار کرد: برخی از استدلال، تهی هستند و البته برخی نیز فاقد استدلالهای بههمپیوستهاند، درحالیکه اگر استدلال بههمپیوسته و احاطه عمقی به مطالب محقق نشود؛ اصلاً علم شکل نمیگیرد.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه بیش از نیمقرن است که در موضوعات اسلامی و علوم انسانی اسلامی، تحقیق و تفحص داشته است، خاطرنشان کرد: مبنای مطالعات و پژوهشهای ما این بود که بتوانیم، هر کتابی که درباره مباحث جدید علوم اسلامی در هر نقطه از جهان منتشر میشود، با دقت بخوانیم و حتی مباحثه و تدریس کنیم.
آیتالله اراکی در پایان، خواستار خوانده شدن تولیدات علمی منتشرشده بهویژه در عرصه علوم انسانی اسلامی، در قالب کتب فقه نظام توسط دانشگاهیان، اندیشمندان و محققان و بررسی و نقد این تولیدات شد.