رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به نقش زنان در جامعه عنوان کرد: خداوند میفرماید: «من عمل صالحا من ذكر أو أنثى وهو مؤمن؛ فلنحيينه حياة طيبة»؛ یعنی در نگاه خداوند متعال برای رسیدن به کمال، میان زن و مرد تفاوتی نیست. در قرآن، هم الگوهای مردانه و هم الگوهای زنانه وجود دارند و معنای آن این است که مسیر برای رسیدن به کمال باز است.
به گزارش روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله حسینی بوشهری در دیدار رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی و جمعی از مسئولان این سازمان، ضمن تبریک میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) گفت: از ابتکارات، خلاقیتها و نوآوریهایی که بهحسب نیازهای زمان، توسط جهاد دانشگاهی انجام میگیرد، تقدیر و تشکر میکنم. جهاد دانشگاهی اقیانوسی است که میتوان همه گوهرها را در آن صید کرد.
دانشجو اگر بخواهد، میتواند منشأ تحولی بزرگ در جامعه باشدوی افزود: از نام «دانشجو»، آرمانگرایی، عدم تعلق و یک نوع وارستگی از دنیا به ذهن میآید. دانشجوی ما اگر بخواهد، میتواند منشأ تحولی بزرگ در جامعه باشد و علت اینکه دشمنان ما به دانشگاهیان طمع دارند، همین نقش اثرگذار دانشجوست؛ لذا موجآفرینی میکنند تا یک فضای غبارآلودی درست کنند و دانشجو را در یک باتلاق گرفتار کنند.
امام جمعه قم، با اشاره به نقش محوری فرهنگ، اظهار کرد: برداشت من این است که فرهنگ پایه و اساس است؛ یعنی مسائل سیاسی، اجتماعی و حتی اقتصادی نیز، حول محور فرهنگ بهعنوان یک اصل، شکل میگیرند؛ چراکه فرهنگ مبناست و در حقیقت به جهانبینی ما متصل است.
وی خطاب به مسئولین جهاد دانشگاهی ابراز کرد: ممکن است الآن کار شما به چشم نیاید؛ اما شما خدمات زیربنایی انجام میدهید و نسلی را تربیت میکنید که سفیران و مبلغانی توانمند در سطح خانواده و سایر دانشجویان هستند.
نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: دانشجو بهخاطر روح انسانیت و فطرت پاک خود، هر جا حق باشد، پیگیری میکند و اگر احساس نماید که مسیری را اشتباه رفته است، آن را اصلاح میکند.
انسان اگر مربی نداشته باشد راه دیگری را خواهد پیمودوی با تأکید بر جایگاه تربیت در آموزش بیان کرد: خداوند برای رشد و تعالی ما ضابطه تعیین کرده است و حتی گیاهان نیز، اگر بدون توجه و رسیدگی باشند، آنگونه که میخواهید، رشد نخواهند کرد. انسان نیز اگر تربیت نشود و مربی نداشته باشد، مسیر دیگری را خواهد پیمود.
دبیر شورایعالی حوزههای علمیه، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به نقش زنان در جامعه عنوان کرد: خداوند میفرماید: «من عمل صالحاً من ذکر أو أنثى وهو مؤمن؛ فلنحیینه حیاة طیبةً»؛ یعنی در نگاه خداوند متعال برای رسیدن به کمال، میان زن و مرد تفاوتی نیست. در قرآن، هم الگوهای مردانه و هم الگوهای زنانه وجود دارند و معنای آن این است که مسیر برای رسیدن به کمال باز است. زنان هرگاه با حفظ ضوابط و حدود دینی در جایی حضور پیدا کردهاند، با تمرکز بیشتری نسبت به مردان، کار را به سرانجام رسانیدهاند.
دشمن علاوه بر هویت مذهبی به دنبال گرفتن هویت ملی ما نیز هستوی ضمن اشاره به مسئله مهاجرت نخبگان و دانشجویان به خارج از کشور، ابراز کرد: دشمن علاوه بر هویت مذهبی، به دنبال گرفتن هویت ملی ما نیز هست؛ لذا غرب را بهعنوان کعبه آمال معرفی میکند تا دانشجویان و نخبگان ما بروند؛ البته اینکه دانشجویان برای تحصیل به خارج از کشور بروند، اشکالی ندارد؛ ما پیامبری داریم که شاعر میگوید: «چنین گفت پیغمبر راستگوى***ز گهواره تا گور، دانش بجوى»؛ اما باید برگردند و این کشور را آباد کنند؛ چراکه پایه و اساس اینجاست.
وی در پایان خطاب به مسئولین جهاد دانشگاهی، تصریح کرد: حوزه علمیه با تمام وجود پشتیبان شماست. اقدامات شما را رصد میکنیم و برای شما دعا میکنیم.
طراحی و اجرای فعالیتهای فرهنگی در دانشگاههای کشور
گفتنی است، در ابتدای این جلسه که بهمناسبت بیست و پنجمین سالروز تأسیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی برگزار شد، دکتر رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان، گزارش مبسوطی از فعالیتهای این سازمان در سرفصلهای تولید محتوای آموزشی، همایشها، اردوها، مسابقات، جشنواره طریق جاوید، دبیرخانه شهدای دانشجو، مرکز انقلاب اسلامی، باشگاه مناظرات دانشجویان ایران و مسابقه مناظره بینالمللی، ارائه کرد.
وی ابراز کرد: سازمان دانشجویان یکی از سازمانهای فرهنگی جهاد دانشگاهی است که وظیفه طراحی و اجرای فعالیتهای فرهنگی در دانشگاههای کشور را بر عهده دارد و خبرگزاری ایسنا، شاید اولین خروجی و فعالیت شاخص فرهنگی این سازمان است.
برگزاری اردوهای آشنایی با دستاوردهای انقلاب اسلامی، برگزاری دوازده دوره مناظرات دانشجویی و فعالیت ۴۵ شعبه، پنج مرکز تخصصی و شش دبیرخانه دانشجویی در سراسر کشور، از دیگر سرفصلهای گزارش رئیس سازمان دانشجویان در این دیدار بود.