printlogo


printlogo


آیت‌الله‌العظمی ‌سب حانی
فصاحت و بلاغت و اعجاز در قرآن کریم تبیین شود
این مرجع تقلید به مسئله معجزه بودن قرآن اشاره کردند و گفتند: امروزه بُعد علمی در قرآن کریم مهم و ملاک است و به معجزه بودن آن دلالت نموده؛ اما بیشتر این اعجاز، وابسته به بلاغت بی‌حد و حصر قرآن می‌باشد؛ به‌‌گونه‌ای که هیچ فردی توانایی مقابله با آن را ندارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد مقدس، حضرت آیت‌الله سبحانی، ۱۳ مرداد در جلسه پرسش و پاسخ علمی مدرسه تابستانه دارالعلم که در محل مدرسه میرزاجعفر (دانشگاه علوم اسلامی رضوی) برگزار شد، یکی از مسائل مهم و مورد اهتمام در حوزه‌های علمیه را بحث ابتهال دانستند و با تأکید بر اهمیت معجزه روز مباهله، گفتند: ابتهال از معجزات ثابت و پابرجای پیامبر اسلام(ص) است که باید از ابعاد گوناگون به آن پرداخته شود.
این مرجع تقلید، با بیان اینکه از گذشته در تفاسیر مطرح بوده و از ائمه معصومین(ع) نیز در این باره سؤال شده که چرا معجزه پیامبر اسلام(ص) قرآن است؛ درحالی‌که معجزه دیگر انبیای الهی، مسائل آفرینش تکوینی است، ابراز کرد: البته پیامبراسلام(ص) معجزات دیگری نیز داشتند که از جمله آنها مباهله است؛ امروز هم اگر کسی خواهان مباهله باشد، علمای شیعه آمادگی این کار را دارند.
معظم‌له با طرح این سؤال که چرا در میان معجزات نبی اکرم(ص) بر قرآن کریم تأکید می‌شود، به روایتی از امام ‌هادی(ع) اشاره کردند و افزودند: معجزه باید متناسب با زمان مربوطه باشد؛ همان‌گونه که در زمان حضرت موسی(ع) مسئله سحر و جادو و در زمان حضرت عیسی(ع)، طبابت مسئله معروف جامعه بود و زمان نبی مکرم اسلام(ص) نیز، دوره خطابه، فصاحت و بلاغت بود؛ از این‌رو معجزه ایشان در قالب کتاب ارائه شد.
ایشان ادامه دادند: همان‌گونه که نبوت رسول اکرم(ص) جاوید است، نیازمند معجزه جاوید (قرآن) بود تا در جامعه باقی بماند؛ اگر نبی اکرم(ص) به شق‌القمر، شفای بیمار و... تأکید می‌کردند، امروز دست ما خالی بود و در برابر شبهات گسترده چیزی برای گفتن و دفاع از نبوت پیامبر(ص) نداشتیم.
معظم‌له در پاسخ به پرسش یکی از طلاب مبنی بر اینکه آیا «معجزه بودن قرآن ابدی است؟»، عنوان کردند: گرچه امروزه بعد علمی در قرآن کریم مهم و ملاک است و به معجزه بودن آن دلالت نموده؛ اما بیشتر این اعجاز وابسته به بلاغت بی‌حد و حصر قرآن است؛ به‌طوری‌که هیچ فردی توانایی مقابله با آن را ندارد.