آیتالله اعرافی در نشست راهبردی ستاد همکاریهای حوزه علمیه خراسان و حوزههای علمیه کشور
نشست راهبردی ستاد همکاریهای حوزه علمیه خراسان و حوزههای علمیه کشور، با حضور آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه و حجتالاسلام والمسلمین خیاط مدیر حوزه علمیه خراسان و همچنین مدیران و معاونان حوزههای علمیه سراسر کشور، 19 اردیبهشت در مدرسه علمیه عالی نواب مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد مقدس، آیتالله اعرافی در این نشست گفت: با عنایات الهی دومین جلسه مشترک مدیریت حوزههای علمیه با مدیریت حوزه علمیه خراسان را برگزار میکنیم و بنده هم، حقیقتاً از تلاشها و اقدامات ارزنده همکاران ارزشمندمان در حوزه علمیه خراسان تقدیر و خدا را بر حضور و راهبری مدیر حوزه علمیه خراسان شکر میکنم.
وی با بیان اینکه اخیراً در دیدار اعضای شورای حوزه خراسان با رهبر انقلاب، نقل شد که رهبر معظم انقلاب، از مدیر حوزه علمیه خراسان تمجید نمودهاند که این، نشان از ظرفیتها، توانمندیها و قابلیتهای ایشان و همکاران خدومشان در مجموعه حوزه علمیه خراسان دارد، ابراز کرد: این تمجید نشاندهنده ظرفیت و استعداد این مجموعه است.
آیتالله اعرافی ضمن اشاره به شرایط حساس و خطیر امروز حوزههای علمیه، اظهار کرد: امروز در عصر و روزگاری هستیم که رسالت حوزههای علمیه سنگین و دشوار است و شاید در طول تاریخ حوزههای علمیه، روزگاری که اینقدر موج و پیشرفت داشته باشد، نداشتهایم و همه اینها حاصل انقلاب اسلامی میباشد که برآمده از حوزه است.
وی ادامه داد: آفاقی که با تحقق انقلاب اسلامی به روی حوزه گشوده شده، امکاناتی که در اختیار حوزههای علمیه قرار گرفته و ظرفیتهایی که پدیدار آمده است، همه و همه، از جمله نعمتهای بیکران الهی و ظرفیتهای بینظیر و بیپیشینه در تاریخ حوزههای علمیه شناخته میشود و از جمله درخششها و تجلیات حوزه در عرصه بینالملل است.
مدیر حوزههای علمیه عنوان کرد: مشکلات عصر جدید برای روحانیت، مشکلات طاقتفرسا و کمرشکنی است و مردان مجاهد و عالمان بزرگی میطلبد که اگر نباشند، عبور از این دستاندازها و مخاطرات، سخت و دشوار است.
آیتالله اعرافی با بیان اینکه میبایست، همه حس کنیم که صف به صف در یک سنگریم، گفت: آنقدر کار فراوان است که در این زمینه، نیاز به تشریک مساعی و هماندیشی و همافزایی در مسیر آرمانهای بزرگ اسلام وجود دارد و امیدواریم، خداوند متعال ما را در این مسیر کمک و یاری نماید و از این جهت مسئولیت ما سنگین و حساس است.
همکاریهای شایسته حوزه خراسان و قم، چشمانداز روشنی برای حوزههای علمیه است
مدیر حوزه علمیه خراسان هم در این نشست گفت: خدا را شاکریم توفیق برگزاری دومین جلسه بررسی زمینههای همکاری این دو حوزه مبارکه را فراهم آورد و مقرر شد، طرفین نقشه راهی آماده کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
حجتالاسلام والمسلمین خیاط با بیان اینکه امروز در دورهای به سر میبریم که عده فراوان نیست؛ اما نیازها و مطالبات از حوزههای علمیه فراوان میباشند، خاطرنشان کرد: لذا ضرورت همکاری، همافزایی، به اشتراکگذاری تجارب و اینکه همه ظرفیتها در همه جا احصا شوند و در خدمت اهداف مقدس حوزههای علمیه قرار بگیرند، ضرورت بیبدیلی دارد.
وی افزود: این همکاری و همافزایی از ضرورتهایی است که کسی نسبت به اصل آن شبهه ندارد؛ همچنانی که بین دو حوزه علمیه خراسان و قم نیز، از قدیم همکاریها وجود داشته و بسیاری از زمینهها هست که میشود، همکاریها در بستر آن ارتقا یابد و همه ظرفیتها را پای کار آوریم.
مدیر حوزه علمیه خراسان، ضمن اشاره به شخصیت وارسته و فرزانه آیتالله اعرافی در مدیریت حوزههای علمیه سراسر کشور، عنوان کرد: امروز در سطح حوزههای علمیه کشور، شخصیت بزرگواری قرار دارند که عالم، خدوم، انقلابی، بصیر و دلسوز میباشند و انصافاً شخصیتی هستند که از نظر حقیقی و حقوقی ظرفیت بالایی دارند و فرصت بزرگی برای خدمت به حوزه از این جهت فراهم است.
ترسیم نقشه راه در مقیاس آمادگی ظهور
مدیر حوزه ریاست حوزه علمیه خراسان هم در این نشست، با بیان اینکه حوزه علمیه خراسان در حال حاضر، ۴۰ هزار طلبه و ۳ هزار استاد برادر و خواهر دارد، تصریح کرد: از این تعداد بالغ بر 20 هزار طلبه در حال تحصیل میباشند و در مدت اخیر، برای توسعه همکاریهای دو حوزه، تفاهمنامهای منعقد شد.
حجتالاسلام والمسلمین میرزایی، ادامه داد: البته انعقاد تفاهمنامه حوزههای علمیه قم و خراسان بهمعنای نبود رفت و آمدهای علمی به این دو شهر برای تحصیل و یا عدم ارتباط با خدمات علمی در گذشته نیست؛ بلکه به مفهوم همفکری و همافزایی در ترسیم نقشه راه جدیدی از تفقه و تبلیغ دین و تأمین تدین و اقامه دین نسبت به آینده جهان اسلام آن هم در مقیاس آمادگی ظهور است.
وی با بیان اینکه مأموریت این تفاهمنامه با سایر تفاهمنامههایی که هر یک از دو حوزه با سایر سازمانها و نهادها دارند، متفاوت است، ابراز کرد: در اینجا میبایست، از فرصت مغتنم دو مدیر همدل و همراه و مصمم و بینالمللی در دو حوزه علمیه خراسان و قم استفاده نمود تا گامی فراتر نهاده شود.
حجتالاسلام والمسلمین میرزایی با بیان اینکه نیازمندی دو حوزه به این تعامل و تفاهم، هم برای ارتقا و هم برآوردن نیاز حاکمیت و مردم، امری بدیهی است، تصریح کرد: از این جهت ارتباط و تعامل با مدیران و معاونان و رؤسای دفاتر و مراکز حوزههای علمیه کل کشور، مأموریت ما را دوچندان نموده است و میبایست، از ظرفیت تراث کهن که سرمایه بزرگی میباشد نیز، استفاده نمود.
مدیر حوزه ریاست حوزه علمیه خراسان در پایان، به ارائه گزارشی در بحث عملیاتی کردن تفاهمنامه منعقدشده میان دو حوزه و تبیین و اجراییسازی برنامه راهبردی ۵ ساله حوزه علمیه خراسان ارائه داد و نسبت به اهمیت کار و تهیه نقشه راه و برنامه منسجم و مدونی که بتواند، در طراز دو حوزه کهن قم و خراسان باشد، نکاتی را ارائه نمود.