printlogo


printlogo


در چهارمین همایش ملی حوزه انقلابی و حوزه منتظر تأکید شد
جوهر نظام حوزه، تربیت است

آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی حوزه انقلابی و حوزه منتظر با پیام تصویری آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و ارائه استاد رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجج‌اسلام والمسلمین کلانتری تولیت حرم مطهر احمد‌بن موسی(ع)، 17 اردیبهشت در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد.

  حوزه انقلابی در تولید محتوای علوم انسانی تلاش کند
​​​​​​​ 
به گزارش ایسنا  مدیر حوزه‌های علمیه کشور در این همایش با اشاره به اهمیت تربیت نیروی انسانی تأکید کرد: حوزه انقلابی افزون بر کنشگری فرهنگی ـ سیاسی باید در تولید محتوا و تربیت علوم انسانی تلاش کند.
آیت‌الله اعرافی در پیام تصویری به همایش ملی «حوزه انقلابی، حوزه منتظر» گفت: باید اساتید و طلاب ما بدانند که انقلابی بودن حوزه دارای دو نکته است، اول بصیرت لازم در مسائل اجتماعی و سیاسی و دوم تولید کننده معرفت و اندیشه اسلامی که پاسخگوی نیازهای معرفت‌شناسی مردم باشد. البته این پاسخ‌گویی مستلزم برنامه‌ریزی بنیادی علمی و معرفتی است.
وی با بیان اینکه در کنار این‌ها تربیت نیروی انسانی در جریان‌ها و اتفاقات معاصر است، گفت: حوزه انقلابی افزون بر کنشگری فرهنگی ـ سیاسی بر بنیان‌های معرفت‌شناسی استوار است و باید در تولید محتوا و تربیت علوم انسانی تلاش کند.
آیت‌الله اعرافی افزود: اسلام و تاریخ و مجاهدت‌های بزرگان دین در عصر ما با انقلاب شکوهمند اسلامی گره خورده است. حوزه تمدنی دارای رویکرد تمدنی است و تمدن آن باید از تراز و عیار بالا برخوردار باشد و نگاه به حوزه اسلامی باید نگاه تمدنی باشد.
مدیر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه بحث دانش و گسترش علوم انسانی و مهارت دینی پدیده جدید و نخستین پدیده تمدنی در حوزه علمیه است که شاهد آن هستیم، ادامه داد: نقش وسیع اندیشه‌های اسلامی و حوزه‌های علوم اسلامی در حال گسترش‌ است و امام(قد) پرچمدار و نقطه عطفی در کنشگری‌های سیاسی است. بسیاری از شخصیت‌های پیشین و امروز در همین مسیر یعنی مسیر قلمرو سیاست انسانی و اسلامی نقش‌آفرینی می‌کنند.

  معماری حوزه پرورش نهاد است
 
به گزارش خبرگزاری حوزه از شیراز، استاد رشاد نیز در این مراسم، با بیان اینکه جوهر نظام حوزه، تربیت است، خاطرنشان کرد: نهاد حوزه دارای سه رکن محتویات، سخت‌افزار و کنش‌گر بودن است و معماری حوزه پرورش نهاد است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مطرح کرد: هنر آمیخته به دست اسلام است. حوزه نباید دانشگاه باشد، حوزه باید حوزه بماند. بزرگترین تهدید در مقابل حوزه، دانشگاه شدن حوزه است. هر کسی می‌خواهد دانشگاهی شود، باید به دانشگاه برود.
وی در خصوص مفهوم انقلاب نیز گفت: انقلاب اسلامی حادثه نیست؛ انقلاب اسلامی در دهه پنجم خود، همچنان انقلاب است و همچنان رویش می‌کند و رو به گسترش است.
استاد رشاد بیان کرد: انتظار نیز به‌معنای منتظر ماندن است. ما سلوک خود را ادامه خواهیم داد. انتظار، هم وجه سلبی و هم ایجابی دارد؛ در واقع، هم انقلاب یک امر پایان‌ناپذیر و هم، انتظار یک امر وقفه‌ناپذیر است.

  آیتالله حائری(ره) برای علوم اسلامی زحمات بسیاری کشیدند 
 
تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) نیز در این همایش، در خصوص مؤسسه علوم انسانی اسلامی آیت‌الله حائری شیرازی، اظهار کرد: یکی از اندیشمندان بزرگی که دغدغه علوم اسلامی داشتند، آیت‌الله حائری(ره) بودند که زحمات بسیاری کشیدند. به‌برکت زحمات ایشان، این مؤسسه نیز شکل گرفت و کار خود را چندین سال در شیراز پیگیری می‌کند و برنامه‌های متعددی از سوی مؤسسه از جمله تعریف و طراحی جایزه سالیانه محی‌الدین انجام می‌گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین کلانتری با بیان اینکه، امروز بناست اولین جایزه محی‌الدین، تقدیم به استاد رشاد شود،  تأسیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی را که استاد رشاد ریاست آن را بر عهده دارد، از  چراغ‌های درخشان دانست.
گفتنی است، در این همایش، نخستین جایزه ملی محی‌الدین، از طرف مؤسسه علوم انسانی اسلامی به استاد رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اعطا شد.