printlogo


printlogo


اخبار کوتاه جهان - شماره 798
اخبار کوتاه جهان

  عربستان
شرط توافق دفاعی ریاض- واشنگتن:
جک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا، در واکنش به شایعات مطرح‌شده در رابطه با توافق دفاعی ریاض- واشنگتن، تأکید کرد: شرط توافق با عربستان، پذیرش عادی‌سازی روابط با اسرائیل است.
تا زمانی که کشور فلسطین به رسمیت شناخته نشود، روابطی با تلآویو ایجاد نمیشود:
روزنامه «الریاض» چاپ عربستان نوشت: تا زمانی که رژیم صهیونیستی کشور فلسطین را به رسمیت نشناسد و از غزه عقب‌نشینی نکند، هرگز روابط دیپلماتیکی با آن وجود نخواهد داشت.
ترور ناکام محمد بنسلمان:
در پی اجرای عملیات ترور در ریاض، تعدادی از گارد سلطنتی کشته و زخمی شدند. بن‌سلمان در این حادثه آسیبی ندید؛ اما چند تن از محافظان وی زخمی شدند.

  یمن
اعتراف اروپایی
ها به عجز در برابر قدرت یمن:
فرمانده مأموریت دریایی اتحادیه اروپا (اسپیدس): خطر ناشی از حملات یمنی‌ها بیش از هر زمان دیگری حادتر شده است. یمنی‌ها با اشباع پدافند هوایی، به‌وسیله پهپادها، به کشتی‌های ما و کشتی‌های تجاری (اسرائیلی یا کشتی‌های عازم اسرائیل) خسارت می‌زنند. ما سامانه‌های دفاعی مدرنی داریم؛ ولی با وجود پرواز دسته‌ کاملی از پهپادها، حتی قوی‌ترین سامانه‌ها هم تسلیم یمن می‌شوند.
کشف شبکه جاسوسی آمریکا و اسرائیل در یمن:
یک منبع امنیتی به خبرگزاری سبأ گفت: چندین جاسوس وابسته به یک یگان اطلاعاتی با عنوان یگان ۴۰۰ به ریاست «عمار عفاش» جاسوس تحت پیگرد دستگیر شده‌اند. جاسوس‌های یگان ۴۰۰، اقدام به شناسایی و جمع‌آوری اطلاعات از اماکن شلیک موشک و پهپادی می‌کردند که رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده بود.

  آذربایجان
ادامه صادرات نفت جمهوری باکو به اسرائیل از طریق ترکیه:
یک پایگاه خبری اقتصادی صهیونیستی در گزارشی نوشت: علی‌رغم قطع روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل، جمهوری باکو، همچنان نفت خود را از طریق ترکیه به اسرائیل صادر می‌کند.

 چین
پکن آماده تقویت اعتماد متقابل سیاسی با کشورهای اسلامی است:
به گزارش تلویزیون مرکزی چین، شی‌جین پینگ، در سخنرانی خود در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی، گفت، چین آماده تقویت اعتماد متقابل سیاسی و تعمیق همکاری‌های عملی با کشورهای اسلامی است.

  رژیم صهیونیستی
پدافند اسرائیل 40درصد از پهبادهای خود را سرنگون کرده است:
سرهنگ دوم سپاه تفنگداران دریایی مایکل پرودن:  ۴۰درصد از پهپادهایی که پدافند اسرائیل از آغاز درگیری‌ها سرنگون کرده، متعلق به خودش است.

  روسیه
پوتین برای پنجمین بار بهعنوان رئیسجمهوری روسیه سوگند خورد:
ولادیمیر پوتین روز سه‌شنبه 17 اردیبهشت، در آیینی در کاخ کرملین برای پنجمین بار به‌عنوان رئیس‌جمهوری روسیه سوگند خورد تا به‌صورت رسمی، دوره جدید ریاست‌جمهوری خود را آغاز کند.
تهدید اتمیِ روسیه علیه واشنگتن، لندن و پاریس:
مدودف، معاون شورای امنیت روسیه: به اعزام نیروهای غربی به اوکراین با حمله اتمی به واشنگتن، پاریس و لندن پاسخ خواهیم داد. پیش‌تر وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: قصد دارد، رزمایش‌هایی شبیه‌سازی‌شده با استفاده از سلاح‌های اتمیِ تاکتیکی برگزار کند.
تعمیق همکاری نظامی روسیه و چین در تایوان:
آوریل هاینس، مدیر سرویس اطلاعات ملی آمریکا: روسیه و چین به‌طور خطرناکی همکاری نظامی خود را در تایوان تعمیق کرده‌اند. ما به‌وضوح می‌بینیم که چین به همکاری بیشتر با روسیه در تایوان نیاز دارد و به‌سرعت در حال گسترش همکاری نظامی، اقتصادی و سیاسی خود با روسیه در تایوان است.
آمریکا، رقابت تسلیحات موشکی به راه میاندازد:
گریگوری ماشکوف، نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه: برنامه‌ آمریکا برای استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه‌برد در منطقه آسیا- اقیانوسیه، رقابت تسلیحات موشکی به راه می‌اندازد. در صورت استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا- اقیانوسیه و اروپا، در صورت لزوم تدابیری در حوزه بازدارندگی هسته‌ای اتخاذ خواهد شد.

  آمریکا
تهدید اعضای دیوان بینالمللی دادگستری لاهه به تحریم: ۱۲
نماینده کنگره آمریکا اعضای دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه را تهدید کرده‌اند که اگر برای سران اسرائیل قرار بازداشت صادر کنید، با شدیدترین تحریم‌های ما روبه‌رو خواهید شد.

  هلند
وکلای هلندی خواستار صدور حکم بازداشت نتانیاهو و مسئولان اسرائیلی شدند:
خبرنگار الجزیره اعلام کرد: گروهی از وکلای هلندی، با ارائه درخواستی به دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه، خواستار صدور حکم بازداشت نتانیاهو و دیگر مسئولان اسرائیلی شدند.

  مصر
اسکله آمریکا جای گذرگاه رفح را نمیگیرد:
احمد ابوزید، سخنگوی وزارت خارجه مصر: گذرگاه رفح اصلی‌ترین مسیر برای ورود کمک‌ها به غزه است و طرح‌هایی مانند «اسکله» یا گذرگاه دیگر برای جایگزینی با گذرگاه رفح توهم است.

  پاکستان
در زمینه پروژه گاز با ایران به فشارهای آمریکا اهمیت نمیدهیم:
​​​​​​​
وزیر خارجه پاکستان: سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان، بسیار سازنده بود. مقامات دو کشور در دیدارهای مشترک، بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی تأکید کردند. دولت باید با در نظر گرفتن منافع پاکستان در مورد خط لوله انتقال گاز از ایران تصمیم‌‌گیری کند و ما بدون توجه به آمریکا یا آنچه سایر کشورها می‌گویند، این کار را انجام خواهیم داد.