رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به اهمیت مدیریت فضای مجازی گفت: نمیتوانیم درها را به روی خود ببندیم؛ اما باید کلید این درها در اختیار ما باشد. اگر بهموقع وارد عرصه نشویم، عملاً حکمرانی فضای مجازی به دست دشمنان خواهد بود.
به گزارش روابط عمـومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیتالله حسینی بوشهری، 19 اردیبهشت در دیدار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به پیشرفتهای صورتگرفته در حوزه شبکه ملی اطلاعات، اظهار کرد: با توجه به تأکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب نسبت به شبکه ملی اطلاعات، خوشبختانه در مدت زمانی محدود در این دولت، یک حرکت پرشتابی راجع به شبکه ملی اطلاعات و سایر حوزههای مورد نیاز کشور صورت گرفت.
آیه [
وأعدوا لهم ما استطعتم من قوة]
تنها در حوزه نظامی نیستوی آیه «وأعدوا لهم ما استطعتم من قوة» را شامل تمامی حوزههای مورد نیاز اعم از نظامی و غیرنظامی دانست و بیان کرد: دنیای امروز هر لحظه در حال تحول است و اگر عقب بمانیم، دیگران منتظر ما نخواهند نشست. از سوی دیگر متأسفانه دشمنانی داریم که هرجا بتوانند ضربهای بزنند، کوتاهی نمیکنند.
نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر لزوم مرجعیت یافتن ایران در حوزه اطلاعات و ارتباطات، خطاب به مسئولین این حوزه ابراز کرد: کارهای شما در حال حاضر بیشتر برای تأمین نیازهای داخلی است؛ اما در گام بعدی، باید مرجعی بشوید برای تأمین نیاز دیگر کشورها؛ چنانکه در حوزه تجهیزات نظامی - آن هم در شرایط سخت تحریم - به این جایگاه رسیدهایم؛ این، چیزی جز جنگ ارادهها نیست و در جنگ ارادهها مؤمنان پیروز هستند؛ چراکه خداوند میفرماید: [إن ٱلذین قالوا ربنا ٱلله ثم ٱستقاموا تتنزل علیهم ٱلملـئکة ألا تخافوا ولا تحزنوا.]
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت پیشرفت علمی در حوزه فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد: تمام آنچه به ظاهر نشدنی جلوه میکند، با استفاده از نخبگان داخلی امکانپذیر است. امیدواریم روزی فرا برسد که مرجع علمی بشویم و زبان فارسی ما، در مراودات علمی بهعنوان معیار قرار گیرد.
امام جمعه قم افزود: اهداف را بلند در نظر بگیرید؛ زیرا انسان مؤمن به کم قانع نیست و کار را تا جایی که آرمانها به واقعیت تبدیل شوند، دنبال میکند.
بحمدالله دارای رهبری هوشمند، مقتدر و آیندهنگر هستیموی انقلاب اسلامی را باب خیر توصیف و اظهار کرد: بحمدالله دارای رهبری هوشمند، مقتدر و آیندهنگر هستیم که در زمینههای مختلف صاحبنظر است و وقتی اقشار مختلف از هنرمند تا صنعتگر با او دیدار میکنند، متوجه اشراف ایشان در مسائل راجع به خود میشوند.
دبیر شورایعالی حوزههای علمیه، با اشاره به اهمیت مدیریت فضای مجازی، تصریح کرد: نمیتوانیم درها را به روی خود ببندیم؛ اما باید کلید این درها در اختیار ما باشد. اگر بهموقع وارد عرصه نشویم، عملاً حکمرانی فضای مجازی به دست دشمنان خواهد بود.
مشکلات اقتصادی مانع دیده شدن پیشرفتهاوی در پایان سخنان خود، ضمن اشاره به فعالیتهای صورتگرفته در دولت سیزدهم، ابراز کرد: در این کشور کارهای زیادی انجام میشود؛ لکن گاهی مشکلات اقتصادی بر این خدمات و فعالیتها سایه میاندازد.
در حوزه فضایی معادل ۱۲ سال قبل فعالیت داشتهایم
گفتنی است، در ابتدای این دیدار، دکتر عیسی زارعپور، گزارشی از پیشرفتهای حاصلشده در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه کرد و گفت: متأسفانه شبکه ملی اطلاعات که از حوزههای راهبردی کشور است، در یک دهه گذشته، علیرغم تمامی زحماتی که کشیده شده، بهعنوان اولویت اول مطرح نبوده است.
وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات در ابتدای دولت و در حدود یک دهه فعالیت گذشته، حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشت؛ اما اکنون با گذشت تنها دو سال و نیم از عمر دولت سیزدهم، به حدود ۶۰ درصد رسیده است و اکنون تمرکز ما بر افزایش کیفیت و بومیسازی تجهیزات است.
وزیر ارتباطات با اشاره به رشد چشمگیر کاربران شبکههای اجتماعی داخلی اظهار کرد: بهعنوان نمونه پیامرسان ایتا در ابتدای دولت، حدود ۲ و نیم میلیون کاربر فعال ماهانه داشت؛ اما امروز حدود ۳۰ میلیون کاربر فعال ماهانه دارد و ترافیک آن نیز، بیش از ۲۰ برابر رشد داشته است.
دکتر زارعپور از پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه فیبر نوری منازل تا پایان سال جاری خبر داد و ادامه داد: حوزه فضایی که در دهه گذشته با کمترین قدرت پیگیری میشد، در این دولت احیا شد و از ابتدای دولت تاکنون، ۱۲ پرتاب انجام شده که معادل ۱۲ سال قبل از آن است.
دولت هوشمند و تلاش برای الکترونیکیسازی تمامی خدمات دولت، از دیگر سرفصلهای گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این دیدار بود.