printlogo


printlogo


آیت‌الله اعرافی
آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است
مدیر حوزه‌های علمیه کشور، با بیان اینکه آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است، تصریح کرد: این تحول عظیم، یک تهدید و فرصت در کنار هم است که باید نسبت به آن حساس بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله اعرافی در دیدار جمعی از فرهنگیان استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: آموزش و پرورش و عرصه تربیتی، از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش، باید کانون توجهات نظام، دولت و مردم باشد، مطرح کرد: ارکان مختلف نظام و دستگاه‌های دولتی، باید در کنار آموزش و پرورش باشند.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور، با بیان اینکه آموزش و پرورش باید در صدر اولویت‌ها باشد، عنوان کرد: در برنامه‌ها و اقدامات مختلف، باید پیوست متناسب با آموزش و پرورش وجود داشته باشد.
امام جمعه قم با اشاره به اینکه برای فعالیت‌های تربیتی، نگاه مطالعاتی و نطری داشته باشیم، خاطرنشان کرد: البته این نگاه مطالعاتی باید به‌صورت میدانی باشد.
آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه عرصه تربیتی یک فضای بسیار حساس است که نیازمند اقدامات علمی است، تصریح کرد: تمام روش‌ها و فعالیت‌ها، ناظر به اقدامات مطالعاتی باشد.
وی با اشاره به اینکه رویکرد دوم باید پرورش مدیر و کادر مدرسه باشد، یادآور شد: در دوره جدید به این موضوع توجهاتی شده؛ ولی تا رسیدن به شرایط مطلوب همچنان فاصله داریم.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور، با بیان اینکه آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است، ابراز کرد: این تحول عظیم، یک تهدید و فرصت در کنار هم است که باید نسبت به آن حساس بود.
وی با اشاره به اینکه موضوع ادبیات و هنر، از اهمیت بسیاری برخوردار است، بیان کرد: بسیاری از مطالب را نمی‌توان به‌صورت مستقیم به دانش‌آموزان منتقل کرد؛ در نتیجه باید بسیاری از پیام‌ها را در قالب شعر و ادب و هنر به آنها منتقل کرد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مشارکت خود دانش‌آموزان، از اهمیت بسیاری برخوردار است، مطرح کرد: انقلاب اسلامی با مشارکت به پیروزی رسید و این موضوع، نشان از اهمیت مشارکت دارد.
عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به اینکه امروز تغییر گفتمان‌ها، فعالیت را دشوار کرده است، خاطرنشان کرد: مدارس دولتی باید در صدر اهتمام به امور تربیتی باشند تا جاذبه به مدارس غیردولتی کاهش پیدا کند.
آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه عرصه تربیتی باید در بودجه‌‌بندی‌ها دارای ردیف باشد، تصریح کرد: همکاری حوزه و آموزش و پرورش نیز، ملاک اصلی برای ما و ستاد همکاری‌ها و برنامه ۵ ساله است.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور، با بیان اینکه در درختواره رشته‌های حوزه‌های علمیه، به موضوع تعلیم و تربیت توجه شده است، ابراز کرد: فعالیت در عرصه آموزش و پرورش، فعالیت پیچیده‌ای است که حساسیت بسیاری دارد.

  امروز تربیت از اولویت خارج شده است
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش هم در این دیدار، اظهار کرد: وضعیت آموزش و پرورش، از نظر دانش‌آموزی در شرایط مطلوبی قرار ندارد.
حجت‌الاسلام پورثانی، با بیان اینکه امروز متأسفانه تربیت از اولویت خارج شده است، عنوان کرد: در بودجه‌بندی کشور نیز، شاهد افزایش بودجه فرهنگی و کاهش بودجه پرورشی هستیم.
وی با اشاره به اینکه فضای تربیتی با کف میدان فاصله بسیاری دارد، خاطرنشان کرد: در سطح کلان کشور، باید راهبر تربیتی مشخص شده و ریل‌گذاری و سیاست‌گذاری لازم را انجام دهد.
حجت‌الاسلام پورثانی، با بیان اینکه یکی از شئون جدی نظام اسلامی موضوع تربیت است، تصریح کرد: دوگانه میان سیاست و تربیت موجب شده، آسیب‌‎هایی به این عرصه وارد شود.
وی با بیان اینکه، دولت سیزدهم بر استفاده از ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه در عرصه تربیتی  تأکید ویژه دارد، اضافه کرد: یکی از عرصه‌هایی که می‌توان از ظرفیت‌ حوزه‌های علمیه استفاده کرد، تربیت و ارتقای نیروی انسانی است.